Care Of Gerd - Köp Ekologiska Produkter - C/O Gerd

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.

- Inlägg taggade med "ekologisk hudvård" -

Ren med lera!

Ren med lera!

Mineralrik vit lera har använts i århundraden i både skönhets- och hälsobehandlingar och är känd för sina läkande och lugnande egenskaper.
Räddare i nöden!

Räddare i nöden!

Har du torra händer och nagelband, torrfläckar, torra armbågar, torra fötter eller andra ställen på kroppen som behöver smörjas lite extra? Då ska du testa den här fantastiska lilla universal-balmen.
Bastu därmed basta!

Bastu därmed basta!

Tillhör du den lyckliga skara som äger eller har tillgång till en bastu? Grattis! Flera studier visar att bastubad förlänger livet då den som bastar regelbundet drabbas mindre av hjärt-och kärlsjukdomar.
Bli bästis med borsten

Bli bästis med borsten

Visste du att en stor del av kroppens utrensning sker genom huden och att närmare ett 1/2 kilo restprodukter lämnar kroppen den vägen varje dygn. Att avlägsna döda hudceller genom torrborstning gör så att porerna hålls öppna och att avfallsprodukter lättare kan transporteras ut men även så att den fukt som du smörjer in huden lättare kan absorberas.
Testa oil pulling!

Testa oil pulling!

Att skölja (eller gnugga) munnen med olja är en gammal ayurvedisk teknik för en bättre munhälsa.
Magnesiummagi!

Magnesiummagi!

Att prova ett magnesiumbad är riktigt måste. Det är avslappnande och skönt för stela muskler och leder samt vid stress och svårigheter att somna.
Gör egen massageskrubb!

Gör egen massageskrubb!

Skrubba dig en gång i veckan med en härlig oljemassageskrubb och smörj dig sedan med en ekologisk kroppsolja så slipper du vintertorr kropp.
Superfrö!

Superfrö!

Quinoa är en ört med små frön som har blivit en av nutidens hetaste superfood.
Naturlig detox för ansiktet!

Naturlig detox för ansiktet!

Visste du att en ansiktsmask med jordgubbar nästan kan skapa mirakel för din hud? Jordgubbar rengör på djupet, ger fukt, näring och lyster, bleker pigment- och aknefläckar, lindrar små inflammationer i huden och sägs även kunna minimera fina linjer och rynkor.
Fantastisk växt med fina egenskaper

Fantastisk växt med fina egenskaper

Solrosen är en fantastisk växt med många fina egenskaper. Solrosens blomma innehåller 2000 frön och varje frö innehåller cirka 30% olja. Dessa frön kallpressas och utvinns till en guldfärgad vegetabilisk olja som är lika bra för både insidan och utsidan av kroppen.
Som sammet för huden!

Som sammet för huden!

Choklad är inte bara gott och välgörande för vårt sinne. I århundraden har kakaosmör som utvinns från kakaobönorna också använts på huden för dess mjukgörande egenskaper.
Ett måste i hemapoteket

Ett måste i hemapoteket

Det finns vissa läkeväxter som är sådär alldeles extra användbara. Arnica Montana (även kallad Slåttergubbe) är en av dem.
Hjortonfröolja i kosmetika

Hjortonfröolja i kosmetika

Hjortron är ett av de mest sällsynta bären i världen. De växer nästan uteslutande runt polcirkeln och har nästan magiska egenskaper för din hud.
c/o Gerd Podden - Stor hudvårdsspecial!

c/o Gerd Podden - Stor hudvårdsspecial!

Anna-Lena har en fördjupat tala ut om hur vår hud är uppbyggd och hur det fungerar. Om du är intresserad av hudvård, hälsa och att ta hand om dig själv vill du inte missa det här avsnittet! Vi pratar även sommar och hudvårdsrutiner och ett måste tips för alla män som rakar sig med hyvel.
Det feta tipset

Det feta tipset

Huden mår bäst av att få på sig både fukt och fett. Den vill ha "varierad kost". :) Detta är anledningen till att krämer är så passande för huden. En kräm består oftast av en sammansättning av både vatten (fukt) och oljor (fett). Denna berömda sammansättning kallar man för emulsion.
Tankar om ekodeo

Tankar om ekodeo

Funkar det verkligen? Det är en fråga som jag ofta får kring icke- konventionella deodoranter. Varje gång försöker jag förklara att det inte är samma sak som en konventionell deo. Sedan får jag bryta upp det mer.
Den starka signalen

Den starka signalen

Varje gång jag gör ett köp, sänder jag ut flertalet signaler. Som nått mycket längre än jag tror. När jag exempelvis köper en ansiktskräm sänder jag en postiv signal till tillverkaren, men även alla dess leverantörer. Genom den handlingen uppmuntrar jag alla dem som levererar råvaror, och förpackningar. Som i sin tur behöver leverantörer. Förpackningen ska tryckas text på, odlaren av diverse råvara ska bruka jorden och så vidare.