Deodorant utan aluminium - Köp ekologisk deo - careofgerd.se

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.

Deodorant utan aluminium

c/o Gerds Deodorant - Våran storsäljare

Vinnare av tidningen Amelias stora skönhetspris 2015, Organic Beauty Awards Årets produkt runner up 2016, Bästa deodorant av Aftonbladet 2017. 

Att välja c/o Gerds aluminiumkloridfria deodorant, där vi även valt bort alkohol och paraben, gör att du får ett fullgott skydd hela dagen utan att behöva kompromissa med din fräschör. Finns i originalet Unisex och även som doftfti 24/7 Neutral. Nu i en ny smidigare förpacking som sparar vikt när vi skickar. Återvinns som plast. 

En deodorant utan aluminiumklorid som också får beskrivas som en naturlig deo.


Care of Gerds deodoranter produceras i Svenska Lappland, Jokkmokk, samt innehåller ekologiska och naturliga råvaror. Våra grundpelare är värnade om människa, djur och natur. Därför kan du som kund hos oss känna dig trygg med att handla produkter som är ekologiskt tillverkade och av hög kvalitet. 

Vad är en deodorant utan aluminium? 

En deodorant utan aluminium kallas även för naturlig deodorant och är fri från aluminiumklorid som är vanligt förekommande antiperspiranter. En naturlig deodorant utan aluminium innehåller endast naturliga ingredienser som inte är skadliga för varken människa, djur eller natur. Vanligt förekommande ingredienser i en deodorant utan aluminium är mineraler, eteriska oljor och vegetabiliska oljor. 

Varför ska jag välja en deodorant utan aluminium?

Anledningen till att man tillsätter aluminiumklorid är på grund av dess små molekyler som kan enkelt penetrera huden och verka svett blockerande. Fem andra vanligt förekommande ämnen i de här typerna av deodoranter är ftalater som finns i plaster, barnleksaker, tyger och kosmetik och just deodoranter. Parabener som är också vanligt, "paraben förespråkare" säger att det är den bästa konserveringsämnet som finns på marknaden. Lustigt nog är få av särskilt kemiskt bevandrade och inte sällan uppdrag av de stora skönhetsjättarna. 

Propylenglykol är en vanligt förekommande konserverare och är sprungen ur glada 70-talets plastic is fantastic hysteri. Sedan har vi alkohol som är extremt uttorkande och kan ge sveda och sår i armhålorna. Till sist har vi triklosan som fungerar som ett antibakteriellt ämne som många använder i deodoranter och intimprodukter. I ett medicinsk sammanhang vet man att triklosan idag kan påverka människan och ge antibiotikaresistens. 

Under många år har man pratat om risken att använda främst aluminiumklorid i deodoranter, men forskning går långsamt och är kanske inte heller ett prioriterat område, möjligtvis på grund av att det handlar om kvinnlig hälsa. Med en deodorant utan aluminium behöver du inte oroa dig om de eventuella riskerna aluminiumklorid och andra ämnen kan orsaka vår hälsa. Dessutom är det vanligt förekommande med deodoranter innehållande aluminiumklorid att de missfärgar kläder i kontakt med svett. Något som kan undkommer med en naturlig deodorant utan aluminium. 

Kommer en deodorant utan aluminium att fungera?

Idag tror många att enda sättet att inte lukta svett på är genom att sluta svettas helt, varav antiperspiranter är så vanligt förekommande. Det som gör att en deodorant utan aluminium fungerar så bra ligger i det faktum att det inte är svettet i sig som luktar illa, utan när det kommer i kontakt med bakterier som finns på huden. Därför är det a och o när man byter till en deodorant utan aluminium att man håller god hygien innan man använder produkten för att kunna slippa lukta svett. Att svettas är kroppens naturliga sätt att kyla ner sig på. Om man har använt sig av en antiperspirant eller liknande är svettkörtlarna blockerade. Därför brukar man i regel säga att det kan ta några dagar för huden i armhålorna att återställa sig när man byter till en deodorant fri från aluminium.

Varför välja Care of Gerds deodoranter utan aluminium?

Vi arbetar med naturliga råvaror samt ett PH-värde och en typ av naturligt stormolekylad deokristall som lägger sig utanpå huden. Effekten blir att man aldrig blir helt torr i armhålan men odören uteblir. Därför kan du känna dig trygg med att våra deodoranter kommer hålla dig fräsch hela dagen utan skadliga kemikalier. 

Vilken deodorant passar mig? 

Deodorant Unisex - Ljuvlig doft inspirerad av skogspromenaden som passar alla
Deodorant 24/7 Neutral - Doftfri och passar dig som är extra känslig 

Gör som över 100 000 tals av Care of Gerds kunder, som även har gett oss de allra bästa lovord. Den fungerar – så vi kan varmt rekommendera dig att också testa!