Det feta tipset

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Det feta tipset

Det feta tipset

Huden mår bäst av att få på sig både fukt och fett. Den vill ha "varierad kost". :) Detta är anledningen till att krämer är så passande för huden. En kräm består oftast av en sammansättning av både vatten (fukt) och oljor (fett). Denna berömda sammansättning kallar man för emulsion.

Som sann hudvårdsnörd har jag kommit på att endast en kräm inte räcker för min hud, eftersom årstiderna bjuder på olika luftfuktighet som ändrar hudens förutsättningar. På vintern är det, på våra breddgrader, rätt kallt. Kall luft är torr luft. Torr luft vill dränera fuktkällor för att balansera sig. Människor är vandrande fuktkällor och vi har nog alla upplevt att huden upplevs som mycket mer torr på vintern. Den där krämen man hade i somras räcker inte längre till, obalans!  En hud i obalans är inte något som passerar obemärkt förbi. Den  är torr och flagar. Det kliar och och kan i ibland leda till eksem. Vi behöver inte hamna där.

Anpassa hudvården efter årstid. När luften är kallare och torrare kan du enkelt addera mer fett och tvärtom. På vintern är därför balm så tacksamt att använda över sin dagkräm. En balm som är fri från vatten och lägger sig som ett skyddande och tröstande täcke över huden. Oftast består balmer av olika oljor och lite bivax som kan hindra fuktförlust.  En riktigt bra balm kan användas inte bara på ansiktet men även vart än huden behöver skyddas lite extra. Jag upptäcker mer och mer att flera väljer att använda balm över sin kräm, över natten. Visst kan det vara avskräckande att lägga på något som känns så fett, på huden.  Använder man en sparsam mängd på ansiktet så upplevs balmen mer som en tröst.

Jag ska erkänna att jag själv gillar konsistensen och kan lätt ta på lite mer än vad som behövs, speciellt om jag ska ut i kyla. Ska jag på någon tillställning där jag förväntas se tip top ut och makeupen åker på, då tar jag lite balm med och blandar med foundation för att få upp en naturlig lyster. Det tricket slår aldrig fel, jag får så mycket komplimanger för den "glow" som huden får.

Har du upptäckt balm, då vet du precis vad jag skriver om. Har du inte? Då är det dags att söka upp en.

Iván Valencia

Psst… Vi vill tipsa om ekologisk hudvård, ekologisk shampoo, ansiktskräm och annat från Care of Gerd!

 


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 2S97jz:
Kommentarer:
Fortsätt »

Iván Valencia Jag är hudvårdsnörden som förvandlade mitt stora intresse till mitt jobb. Under ca 16 års tid har jag arbetat med hudvård och skönhet. Bakom mig har jag uppdrag för några av de mest kända varumärkena på marknaden, internationella men även svenska. Jag är en av medgrundarna till Organic Beauty Awards. Min passion för naturlig/ekologisk hudvård leder mig till att ständigt söka nya vägar att promota just det, hållbar hudvård.

Kontakt:
Hemsida: Iván Valencia Publicerat: 2018-04-19