Vår historia

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.


- Vår historia -

2008 bestämde sig Anna-Lena Wiklund Rippert och Johan Wiklund att satsa på sin dröm om att tillvarata svenska Lapplands
örter och bär och förädla dem till lyxig kosmetika. Resan har tagit dem från en liten källarlokal till en modern
fabriksanläggning som de nu bygger ut och tiodubblar produktionskapacitet i.  

Vi är i grunden terapeuter, berättar Anna-Lena – tillsammans kan vi titulera oss som medicinsk fotvårdare, hudterapeut, massör, spaterapeut, frisör och make up artist. Ja, och så är du etnolog och jag ekonom också flikar Johan in. Våra kärnvärden satte vi dag ett och dem har vi vart trogna. Vi vill värna om natur, djur och människa. Våra aktiva substanser kommer från fröoljor som utvunnits av blåbär, hjortron och lingon.

Vi insåg snart att ett av våra många unikum är vår bakgrund. Alla produkter är framtagna från en terapeuts synvinkel om funktionsgrad. Idag vet folk att det finns inga krämer i världen som kan smörja bort rynkor. Anledning till att använda produkter är att återfukta, bevara och skydda, berättar syskonen. Vår filosofi kan låta motsägelsefull – vi vill lära våra konsumenter att använda mindre produkter och de produkter som vi spolar ut i våra avlopp ska ha så minimal påverkan som bara möjligt är på miljön. Årligen spolas 40 ton mikroplaster* ut i östersjön från skönhetsprodukter vilket är helt oacceptabelt. I våra produkter, som ger exfoliering, finns exempelvis 100% nedbrytbara korn som ger samma effekt.  

Idag är vår huvudmarknad vår hemmamarknad, Sverige – Japan har kommit att bli vår andra största marknad men vi exporterar även till Liv Nordics Span som bland annat finns på lyxkryssare på det norska rederiet Viking Cruises. Vi har agent i Belgien och Nederländerna och i slutet av året påbörjar vi vår satsning i Tyskland.

Det är med stolthet vi känner att vi har hjälpt till att sätta Jokkmokk på kartan. Vi har märkt att vår fabriksbutik har kommit att bli en destination man besöker när man kommer till Jokkmokk. Inte minst under Jokkmokks Vintermarknad så ringlar sig köerna till vår fabrik efter hantverkargatan i Jokkmokk.

Vi är uppväxta med en fantastisk mamma och pappa som förädlade allt som kom från naturen. Kött, bär fisk, örter och rötter, alltid med den allra största respekten för naturen. Vår mamma heter Gerd och vi kände att som en hyllning till henne döpte vi vårt företag till c/o Gerd, eller, care of Gerd, som vi väljer att säga det.

* källa Östersjöcentrum Stockholms Universitet 

Fakta.

Företag: c/o Gerd

Finns i: Jokkmokk

Totat Anställda: 9 st

Säljer i: Sverige, Japan, Belgien och Nederländer. På nätet överallt.

Kontakt: kundservice@careofgerd.se 0971-12605