Kroppsvård | Care of Gerds kroppsvård

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.

Kroppsvård

Eco Body Care är en komplett ekologisk kroppsvårdsserie med oljor, lotions och body showers.  

Då vi levererar våra produkter till ett flertal Spa-anläggningar har vi tänkt att ni som konsumenter även skall få uppleva spakänslan hemma! Kickstarta varje morgon i duschen med din favoritdoft bland våra ekologiska body showers, för att sedan återfukta kroppen med olja eller lotion. Det kommer att göra en, förhoppningsfull redan, bra start på dagen, ännu bättre! 

En rolig anekdot! Vi hade den stora äran att få ha H.K.H Kronprinsessan Victoria på besök till invigningen av c/o Gerds fabrik i Jokkmokk 2011. I vanlig ordning hade kronprinsessan ett stort pressuppbåd med sig. Framför Europas samlade pressuppbåd brister Kronprinsessan ut och säger, ”Åh, den här har jag hemma och jag älskar den”. Produkten som Kronprinsessan menade är c/o Gerds Vanilla Kiss som är en lyxig kroppsolja med CO2-extraherad vanilj och doft av mandarin.

c/o Gerds doftfria produkter – prisad av Astma & Allergiföreningen för årets allergiinsats*

Det är många som har en känslighet för dofter. Det kan vara hämmande i sin vardag att utsättas för dofter vart än man går. Något att tänka på om man själv inte är känslig.

När vi utvecklade våra doftfria ekologiska produkter så har vi gjort det i tanke för två målgrupper.

1. För alla människor som lider av en doftkänslighet.

2. För barn mellan 0 – 8 år som överhuvudtaget inte ska utsättas för aktiva komponenter eller dofter.

33% av Sveriges befolkning lider av någon form av doftkänslighet eller allergi. Vår serie sensitive är helt utan doft och aktiva substanser och är framtagen för skonsam ekologisk rengöring, ekologisk återfuktning samt verka mjukgörande.

Många hittar till c/o Gerd när de söker ekologiska barnprodukter. Små bebisar kräver omvård och redan från tidig ålder så behöver man börja ta hand om huden på ett skonsamt sätt. Att vårda sitt barn med doftfria ekologiska produkter till barn är en bra idé!

För den dagliga bebisvården med ekologiska barnprodukter

24/7 Schampo & Body Shower använder man i badvatten, vid rengöring och dusch. Som skönhetsprodukt för bebisar fungerar den milt rengörande och är inte uttorkande.

24/7 Skin Oil är det många som använder som en ekologisk barnolja. En flitigt återkommande fråga vi får är om vår babyolja är fri från mineralolja. Det är den – Mineralolja är en restprodukt av råolja och än i dag finns det producenter som har nästintill 100% mineralolja i sina vårdande bebisprodukter. Om du är osäker på vad din bebisolja innehåller kan du kolla på incilistan på baksidan. Står några av dessa ingredienser med så smörjer du ditt barn med medel man använder till motorolja. paraffin, vit mineralolja, paraffinum liquidum, vaselin, medicinsk vitolja, oleum petrolen, oleum vaselini, araffinum, vaselin oil, E 905, paraffin oil, liquid paraffin.

För att förtydliga – c/o Gerds 24/7 Skin Oil är en 100% ekologisk barnolja som diplomerats av astma och allergiförbundet.

Vårda din bebis med ekologiska doftfria produkter – kosmetiska kurer med milda ekologiska ingredienser

Råd vid skorv

Skorv är en ofarlig åkomma som tros uppkomma på grund av brist på fett i huden. För endel är det en jästsvamp som normalt finns på huden, men i större mängd på barn med skorv.

Så här råder du enkelt bot på skorv – 3 steg

1. Applicera 24/7 Skin Oil på skalpen och låt verka över natten. Lägg gärna en frottéhandduk över kudden för att undvika fettfläckar.

2. Tvätta håret med 24/7 Schampo & Body Shower som är en mild och skonsam.

3. Använd en fintandad kam och kamma försiktigt bort skorven. Det går även bra att fukta en frottéhandduk och gnugga bort skorven.

4. Kvarstår problemet kan man med fördel applicera 24/7 Skin Balm under en veckas tid för att mjukgöra skalpen mer.

Kortisonfri behandling vid böjvecksexem

Förstå oss rätt! Vi tycker verkligen att man ska följa doktorns råd om de rekommenderar kortisonbehandlingar. MEN – det är inte helt ovanligt att man först gör det och sen söker alternativa behandlingar som inte är medicinska.

Obs! Det här är INTE ett medicinskt claim, vi vill vara glasklara med det. Det är en alternativ holistiskt kosmetisk kur som många blir hjälpt av.

Smörj ditt barn med 24/7 Skin Balm så de mjukgör de utsatta områdena. Gör det som en kur under två veckor. Därefter kan du upprepa det två till tre gånger i veckan.

Använd enbart milda tvättaktiva ämnen fri från SLS – som vår 24/7 Schampo & Body Shower.

Applicera daglien 24/7 Skin Oil.

c/o Gerd prisas av Astma och allergiföreningen – läs här!