Ekologisk Massageolja - Köp Ekologisk Massageolja och Liniment

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.

Ekologisk Massageolja & Liniment

Så fort man inte har vatten i en produkt så kan man, om man som oss väljer ekologiska råvaror, erbjuda 100% ekologisk massageolja & andra produkter. c/o Gerds massageserie används av massörer i Sverige, Belgien och Japan och är mycket populär. Så om du letar efter ekologiska massageoljor för massörer så ta en kik här hos oss!
Cirkulationshöjande massage > Välj Arctic Massage Oil.
Kraftiga djupare masseger > Välj Deep Massage Oil.
Klassisk och avslappnande massage > Välj Harmony Massage Oil.
Renande ayurvedisk massage > Välj Lingonberry Massage Oil.
Doftkänslig > Välj Neutral Massage Oil.
Slutfas cirkulationshöjande massage > Välj Muscle Liniment.
Slutfas djupgående massage > Välj Arnica Balm 

Ekologisk Massageolja för såväl massörer som privatpersoner

C/o Gerds ekologiska massageoljor

Vi är otroligt stolta för att vara en av de största leverantörerna av just ekologisk massageolja till Sveriges massörer! Som många av er redan vet började vi som terapeuter innan vi startade c/o Gerd. Vi tog med oss den kunskap som vi hade från våra salonger och dagspa som vi drivit genom åren med alla våra produkter.

När vi skapade våra ekologiska massageoljor hade vi en gedigen agenda om vad de skulle uppnå.

Innehållet är A & O. För en massör eller ekologisk spaterapeut som arbetar på daglig basis med massage är det extra viktigt med bra råvaror i en massageolja. Tyvärr är det vanligt att massörer drabbas av kontaktallergi på grund av allt för starkt parfymerade oljor, något som kan äventyra hela deras karriär.

I alla våra ekologiska massageoljor använder vi oss att ekologiskt certifierade vegetabiliska oljor och ekologiska eteriska oljor. Massageoljorna är självkoncentrerande och har en lång hållbarhet.

Vår ekologiska basmassageolja heter Neutral Massage Oil och består av 100% ekologiska råvaror och är helt doftfri. Majoriteten av de massörer och ekologiska spaterapeuter som arbetar professionellt väljer att ha denna olja som huvudolja. I de fall kunderna önskar en doft blandar man i önskad olja från några av våra andra 4 terapeutiska ekologiska massageoljor.

För en klassisk svensk massage, där man vill uppnå en avslappnade känsla, så väljer våra massörer en aromatisk ekologisk massageolja som heter Harmony. Denna olja förstärker massagen med ett sinne i välbehag. Många väljer att köpa våra ekologiska massageoljor för professionella till hemmabruk. Självklart fungerar de utmärkt och då är det Harmony massage oil som toppar listan på mest populär olja.

För en ayurvedisk massage eller en detoxmassage väljer de flesta av våra massörer att arbeta med Lingonberry massage oil. Effekten av lingonfröoljan, som naturligt innehåller bensoesyra, samt utrensande eteriska olja av svartpeppar ger en fin effekt. Har man problem med fet hy eller acne på ryggen lugnar även denna massageolja problemen med sina lugnande egenskaper.

Allt fler idrottsmassörer väljer ekologiska massageoljor och då gärna Deep Massage Oil. Denna innehåller arnica som har en naturligt värmande effekt och förstärker känslan av den djupa massagen. En idrottsmassage är ofta en ganska tuff massage som verkar behandlande – något man inte ska välja om man vill ha en må-bra-massage.

För effektmassage – många gånger kraftig ben- och fotmassage, så väljer våra massörer och ekologiska fotvårdsspecialister att arbeta med Arctic Massage Oil. Den är en så nära ekologisk flytande muskelliniment som man kan komma. Den kickar igång blodcirkulationen och ger en effektfull känsla. Det i samband med en kraftfull ben- och/eller fotmassage är fantastiskt skönt!

Därför ska du inte hetta upp ekologiska massageoljor som har eteriska oljor i sig!

Ekologiska eteriska oljor är potenta och ska behandlas med största respekt! När du värmer en massageolja med eteriska oljor i sig förändrar du dess molekylära struktur och de kan i värsta fall bli toxisk. OM du ska värma en massageolja från c/o Gerd är det vår basmassageolja – Neutral Massage Oil du ska använda. Vill man ändå ha doft adderar man en doftande massageolja i den varma basoljan.

Viktigt att understryka för dig som har hört att eteriska oljor är giftiga.

Skönhetsvärlden har två skrån. Den gröna skönhetsindustrin och den konventionella som gillar den äldre filosofin av plastsorter och syntetiska ämnen. Vi på c/o Gerd tillhör den gröna skönhetsindustrin.

En av de vanligaste myterna när den konventionella skönhetsindustrin har mot grön industri.

”Eteriska oljor är giftiga – det är inte en säker råvara”.

Vet ni vad! De har rätt! Eteriska oljor kan vara direkt skadlig om du inte vet vad du gör!

Vi vet vad vi gör! Varenda ekologisk eterisk olja är extremt potent. Det innebär att de har en större effekt på vårt sinne eller negativ effekt på huden om de används i för stor procentandel. c/o Gerd får ofta positiva omdömen för våra milda dofter. Detta är för att vi arbetar enligt försiktighetsprincipen. Vi ser till att våra ekologiska eteriska oljor har en nog stor procenthalt för att de ska uppnå vad de lovar – men alltid med en stor mån under max rekommenderat procentsnivå i en receptur.

Alternativet till massageoljor är att man använder sig av mineralolja som bas – något som den konventionella kosmetikaindustrin använder. Anledningen varför denna råvara fortfarande används är att den är billig i framställning.

Vad är då mineralolja?

Mineralolja är en restprodukt som kommer från petroleumindustrin. Viktigt att veta är att den sort man använder i kosmetika är högrenad. Dock är mineralolja sprunget ur ett fossilt bränsle och i dagens värld anser vi det svårmotiverat för den syntetiska industrin varför de håller kvar vid denna -70tals råvara. Tyvärr är facto att råvaran är billig och härsknar aldrig då den inte kan härskna. Det är en död råvara. Om man vill undvika denna restprodukt i sin kosmetika så håller du utkik efter dessa ord; paraffin, vit mineralolja, paraffinum liquidum, vaselin, medicinsk vitolja, oleum petrolen, oleum vaselini, araffinum, vaselin oil, E 905, paraffin oil, liquid paraffin.

Förslag på underbara massager att göra hemma!

DUO MASSAGE

Taktil massage – ge en fingerlätt massage där man undviker tryck. Passar utmärkt för känsliga, stressiga personer som har svårt att komma ner i varv. Det kan både vara väldigt lugnande och meditativt att ger en taktil massage som att få en. Använd den ekologiska massageoljan som din intuition säger att du behöver.

Närhetsmassage för par – närhetsmassage är en massageform man gör med sin käresta utan att ha sexuellt umgänge. I en värld då stress och måsten sköljer över oss kan vi ibland glömma bort att ta på varandra. Konsekvensen kan bli spänningar i relationen och att man bygger upp en förtroendebrist. Närhetsmassage går ut på att ge och ta. Att vara nakna tillsammans. Att ha förtroende för varandra genom att olja in varandras kroppar och sedan använda kropparna att massera varandra.

Skalpmassage – Många spänningar sitter i huvud, nacke och axlar. Testa att ger varandra en riklig oljemassage i skalp, nacke och axlar.

MASSERA DIG SJÄLV

Jag massage – Vi är många som lever själv. Att ge sig själv en avslappnande ”jag massage” är underbart. I samband med att du uppmärksammar din kropp på ett positivt sätt kan du addera till medveten andning. Här kopplar du på mindfulness när det är som bäst.

Kärlek & Accept – Vårt tokiga samtid ger oss ibland en skev bild på hur vi som människor ska se ut. Känslan av att inte duga eller känna sig misslyckad når oss alla nu och då. Det är mänskligt. Det är ok! Men, inte om den stannar kvar i kroppen och rotar bo i vårt sinne! Att ge sig själv kärlek med att stärka sitt självledarskap är enormt viktigt. En process som måste vårdas varje dag. Att ge sig själv en kärlek och acceptmassage, uppmärksamma och älska varje del av sin kropp är en rik investering.

När du väljer din ekologiska massageolja så ska du göra det med omsorg och använda den flitigt! Exempelvis kan du använda dem som en ekologisk duscholja och får på så vis ett bredare användningsområde.