Den starka signalen

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Den starka signalen

Den starka signalen

Varje gång jag gör ett köp, sänder jag ut flertalet signaler. Som nått mycket längre än jag tror. När jag exempelvis köper en ansiktskräm sänder jag en postiv signal till tillverkaren, men även alla dess leverantörer. Genom den handlingen uppmuntrar jag alla dem som levererar råvaror, och förpackningar. Som i sin tur behöver leverantörer. Förpackningen ska tryckas text på, odlaren av diverse råvara ska bruka jorden och så vidare.

Om jag tittar på  min nyinköpta ansiktskräm och föreställer mig en en film som spelas baklänges fram till minsta beståndsdel, så blir det ett rätt långt klipp. Frågan som uppstår därefter är, vem/vilka är det jag har gynnat med mina pengar? Just den frågan är det fler och fler som ställer sig och börjar handla mer medvetet och ifrågasätter, så även jag.  För om jag spelar filmen framlänges, inser jag att mitt köp inte tar slut med mig. Den ska förbrukas men inte försvinna, den fortsätter at existera men i oilka former. Genom min kropp och ut i avloppen. Genom en tom förpackning som skall bli sopor. Genom ett kvitto jag fick i butiken, som i sin tur sänder signalen om "mer av detta", till den som tillverkar.

Ett enda köp kan skicka så otroligt många signaler och stötta så många olika företag. Frågan är vad det betyder i förlängingen. Är det ett företag som tar hänsyn till människa och miljö eller inte. För mig har det kommit att blir så viktigt just av den anledningen, att veta vem som ligger bakom sådant som jag köper.  Jag minns ett barnprogram där huvdfigurerna skanderade " ingenting försvinner, allt finns kvar".  Exakt så är det, det går bara runt och runt. Krämen jag köpte igår kommer tillbaka till mig efter att jag använt den, fast i andra former... som mikroskopiska delar i maten, i fisken i luften i grönsakerna... någonstans tar det vägen och når oss igen.  En evig cirkel, ett kretslopp.

Av just den anledningen slutade jag, för ca 7 år sedan, att konsumera hudvård som inte är naturlig och ekologisk. För att jag vet att den ska passera min kropp, sedan ut i naturen för att komma tillbaka till mig i en annan form.  Även för att jag vill stödja en produktion av riktigt sjysst hudvård som inte belastar hälsan eller miljön lika hårt som den konventionella. Signalerna vi sänder är starka och många.

I detta hörn av Care Of Gerds Magazine kommer jag att sända ut mina signaler och fortsätta att stödja svensktillverkad, naturlig/ekologisk hudvård av väldigt hög kvalitet.  :)Iván Valencia

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden L6HMpd:
Kommentarer:
Fortsätt »

Iván Valencia Jag är hudvårdsnörden som förvandlade mitt stora intresse till mitt jobb. Under ca 16 års tid har jag arbetat med hudvård och skönhet. Bakom mig har jag uppdrag för några av de mest kända varumärkena på marknaden, internationella men även svenska. Jag är en av medgrundarna till Organic Beauty Awards. Min passion för naturlig/ekologisk hudvård leder mig till att ständigt söka nya vägar att promota just det, hållbar hudvård.

Kontakt:
Hemsida: Iván Valencia Publicerat: 2018-01-09

SPAMYS MED c/o GERD  - CLARION SENSE SPA 25 SEPTEMBER

SPAMYS MED c/o GERD - CLARION SENSE SPA 25 SEPTEMBER

Varmt välkomna på den ultimata hudvårdskvällen med ℅ Gerd och Clarion Sense spa! Tillsammans kommer vi arbeta för att er hy kommer möta hösten och vintern med GLOW! Under kvällen lottar vi ut fina priser - både c/o Gerdprodukter och Spabehandlingar.
Bli återförsäljare till ℅ Gerd

Bli återförsäljare till ℅ Gerd

Nu rivstartar hösten och med den kommer massa nya möjligheter! ℅ Gerd naturliga och ekologiska produkter är omtyckt av många, vi har även en filosofi där vi bygger unika samarbeten som gör skillnad! Vi är ett av få märken som har aktivt valt bort grossister - av en enkelt anledning. Vi vill ha kontroll vem som säljer ℅ Gerd och vi ska inte hamna på de klassiska prisdumparsajterna online.
Höstboost med Lofsan 13 - 15 September i Jokkmokk

Höstboost med Lofsan 13 - 15 September i Jokkmokk

Börja hösten på allra bästa sätt med en härlig höstboost i Jokkmokk! Under tre dagar kommer vi ha en underbar träningshelg med fokus på att må bra! Vi på c/o Gerd önskar er hjärtligt varmt välkommen till Jokkmokk och på detta fullmatade program! Under helgen har vi Lofsan som vår ciceron och vad vore en träningshelg hos c/o Gerd om inte vi hade Sauna Sittningar.
c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

Ingen kan göra allt, tillsammans kan vi hjälpas åt att göra lite! Vi har ingen ambition att förändra världen i grunden. Vi har däremot en ambition och en tro att vi på riktigt kan göra skillnad i det lilla. Genom c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika, Philippe Town Ship Kåkstäder, har vi under de senaste tre månaderna försett 40 barn med mat, medicin och material till undervisning. Vi har även sett till att två kvinnor fått lön under fyra månader för att ta hand om barnen!