Kroppsvård för känslig hy | Care Of Gerd

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
 • Sweden
 • Europe
 • Germany
 • UK
 • USA
 • Europe
 • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.

Kroppsvård / Sensitive

24/7 Organic Sensitive – för känslig hy och små krabater

Hela 24/7 organic sensitive är framtagen med ett mål – att ha så få ingredienser och aktiva substanser som möjligt, utan att kompromissa på kvalitén. Organic sensitive passar lika bra för den vuxna med känslig hud till bebisar och barn.

Vad kan doftfri kosmetika göra för din hud?

När jag (Johan) och Anna-Lena som grundat c/o Gerd fick ett mail från en av er, våra kunder, kände vi att nä, nu måste vi göra något åt det här. 

Vi hade en (1) doftfri produkt i vårt sortiment – många som hade babysar köpte den och använde den som en all round produkt.

Mailet vi fick var från en kvinna som hade grava eksem på händerna och hon hade provat allt. Från de starkaste receptbelagda medicinerna till hemmakurer, salongskurer. Hennes liv påverkades negativt då hon arbetade inom hemtjänsten där handhygien är extremt viktigt. Hon hade träffat Anna-Lena på Allt för Hälsan mässan i Stockholm där hon fått rådgivning om vad hon kunde göra. Efter att ha följt råden, fullt medveten om att det INTE var en medicinsk behandling, utan en lugnande och naturlig kosmetisk behandling fick hon äntligen effekten hon vill ha. Hon blev fri från sina eksem.

Vad gjorde hon kanske ni funderar? Jo, på den tiden hade vi en produkt som hette Baby Balm som  har 100% ekologiska råvaror i sin receptur. Hon använde den genom att smörja in händerna ordentligt och sen ta på sig ett par bomullshandskar. Redan efter två veckor nådde hon effekt och behöver numera underhålla den här kuren någon gång i månaden.

Med det här mailet och alla ständiga förfrågningar på vår kundmail och på sociala medier beslutade vi oss att göra en serie som innehåller så få råvaror som möjligt, inga dofter och inga aktiva substanser. Den skulle vara unisex för både män och kvinnor män även fungera på de allra minsta.

Vi döpte serien till 24/7 Series och idag har den utvecklat sig till att innehålla

 • 24/7 Skin Balm- den som hette baby balm tidigare. Används på torr hud, eksemutslag, böjveckseksem.
 • 24/7 Shampoo & Body Shower- för alla hår och kroppstyper, även för bebisar och barn.
 • 24/7 Body Lotion – rikligt återfuktande lotion för alla kroppstyper även för bebisar och barn. 
 • 24/7 Deodorant – Aluminiumfri deodorant
 • 24/7 Skin Oil – använd som kroppsolja för vuxna, barn och bebisar. 
 • Pure Jojoba Olja – För ansikte och kropp. En underbar olja som passar de flesta. 


Under processen lärde vi oss att enbart i Sverige så har 33% en doftkänslighet i varierande grad från allvarlig till ringa. Vår 24/7 serie för doftkänsliga är mycket uppskattad och vi hoppas du som kommer testa den kommer trivas och få hjälp. 

Slutligen. Låt oss vara tydliga. Det här är kosmetika och INTE läkemedel – men oj vad vår hud ibland bara behöver rena produkter utan uttorkande dofter, sls, synteter, syror eller silikoner.

c/o Gerds doftfria produkter – prisad av Astma & Allergiföreningen för årets allergiinsats*

Det är många som har en känslighet för dofter. Det kan vara hämmande i sin vardag att utsättas för dofter vart än man går. Något att tänka på om man själv inte är känslig.

När vi utvecklade våra doftfria ekologiska produkter så har vi gjort det i tanke för två målgrupper.

1. För alla människor som lider av en doftkänslighet.

2. För barn mellan 0 – 8 år som överhuvudtaget inte ska utsättas för aktiva komponenter eller dofter.

33% av Sveriges befolkning lider av någon form av doftkänslighet eller allergi. Vår serie sensitive är helt utan doft och aktiva substanser och är framtagen för skonsam ekologisk rengöring, ekologisk återfuktning samt verka mjukgörande.

Många hittar till c/o Gerd när de söker ekologiska barnprodukter. Små bebisar kräver omvård och redan från tidig ålder så behöver man börja ta hand om huden på ett skonsamt sätt. Att vårda sitt barn med doftfria ekologiska produkter till barn är en bra idé!

För den dagliga bebisvården med ekologiska barnprodukter

24/7 Schampo & Body Shower använder man i badvatten, vid rengöring och dusch. Som skönhetsprodukt för bebisar fungerar den milt rengörande och är inte uttorkande.

24/7 Skin Oil är det många som använder som en ekologisk barnolja. En flitigt återkommande fråga vi får är om vår babyolja är fri från mineralolja. Det är den – Mineralolja är en restprodukt av råolja och än i dag finns det producenter som har nästintill 100% mineralolja i sina vårdande bebisprodukter. Om du är osäker på vad din bebisolja innehåller kan du kolla på incilistan på baksidan. Står några av dessa ingredienser med så smörjer du ditt barn med medel man använder till motorolja. paraffin, vit mineralolja, paraffinum liquidum, vaselin, medicinsk vitolja, oleum petrolen, oleum vaselini, araffinum, vaselin oil, E 905, paraffin oil, liquid paraffin.

För att förtydliga – c/o Gerds 24/7 Skin Oil är en 100% ekologisk barnolja som diplomerats av astma och allergiförbundet.

Vårda din bebis med ekologiska doftfria produkter – kosmetiska kurer med milda ekologiska ingredienser

Råd vid skorv

Skorv är en ofarlig åkomma som tros uppkomma på grund av brist på fett i huden. För endel är det en jästsvamp som normalt finns på huden, men i större mängd på barn med skorv.

Så här råder du enkelt bot på skorv – 3 steg

1. Applicera 24/7 Skin Oil på skalpen och låt verka över natten. Lägg gärna en frottéhandduk över kudden för att undvika fettfläckar.

2. Tvätta håret med 24/7 Schampo & Body Shower som är en mild och skonsam.

3. Använd en fintandad kam och kamma försiktigt bort skorven. Det går även bra att fukta en frottéhandduk och gnugga bort skorven.

4. Kvarstår problemet kan man med fördel applicera 24/7 Skin Balm under en veckas tid för att mjukgöra skalpen mer.

Kortisonfri behandling vid böjvecksexem

Förstå oss rätt! Vi tycker verkligen att man ska följa doktorns råd om de rekommenderar kortisonbehandlingar. MEN – det är inte helt ovanligt att man först gör det och sen söker alternativa behandlingar som inte är medicinska.

Obs! Det här är INTE ett medicinskt claim, vi vill vara glasklara med det. Det är en alternativ holistiskt kosmetisk kur som många blir hjälpt av.

Smörj ditt barn med 24/7 Skin Balm så de mjukgör de utsatta områdena. Gör det som en kur under två veckor. Därefter kan du upprepa det två till tre gånger i veckan.

Använd enbart milda tvättaktiva ämnen fri från SLS – som vår 24/7 Schampo & Body Shower.

Applicera daglien 24/7 Skin Oil.

c/o Gerd prisas av Astma och allergiföreningen – läs här!