Tankar om ekodeo

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Tankar om ekodeo

Tankar om ekodeo

Funkar det verkligen? Det är en fråga som jag ofta får kring icke- konventionella deodoranter. Varje gång försöker jag förklara att det inte är samma sak som en konventionell deo. Sedan får jag bryta upp det mer.

Tänker man efter så består partiet innanför armhålan av körtlar som ska hjälpa kroppen att göra sig av med slagg. Det ska alltså ut ur kroppen, som ett reningsverk. Rent logiskt vore det då en rätt dålig idé att täppa till just det partiet med något som hindrar saker att ta sig ut den vägen. För vad händer egentligen när vi täpper till?

Antingen letar det sig ut någon annan stans eller så uppstår obalanser i kroppen eftersom toxiner inte kan ta sig ut. För mig låter det då som en rätt dålig idé att börja använda en deodorant som täpper igen och förhindrar svettningar. Den dåliga lukten som kan uppstå när vi svettas beror på den bakteriebildning som blir efter en stund. Svett i sig luktar nästan ingenting. Känner man till detta så förstår man snabbt att svetten inte är boven i sig. Något som effektivt men skonsamt håller dessa bakterier i schack är salt. Jätteenkelt! Genom att använda en deodorant som exempelvis innehåller Potassium Alum (saltkristall) kan man effektivt hålla den dåliga lukten borta, utan att behöva täppa igen kroppens reningsverk. Själv tränar jag mycket och svettas jättemycket. Jag blir sjöblöt, men jag luktar inte illa för det. Deon håller den dåliga lukten borta, och det är en naturlig/ekologisk deo som är fri från alla "nasties", Deodorant Unisex från Care Of Gerd. Så enkel i sammansättningen men ändå väldigt effektiv. Denna deo lämnar inga vita spår på kläder, inte heller fläckar.

En sak bör man dock känna till när man väljer ekodeon, man måste vara heeelt torr i armhålan vid applicering, då håller den dålig lukt borta allra bäst. Byter man över från konventionell deo till eko så kan det uppstå en kort period då man upplever väldigt dålig lukt.... Men kanske beror det på att ditt "reningsverk" äntligen får arbeta fritt och måste "tunas" in på nytt. Ge det en chans och ge din hälsa bättre möjligheter! :)

Iván Valencia

Här kan du läsa mer om Deodorant Unisex


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden tMgm2N:
Kommentarer:
Fortsätt »

Iván Valencia Jag är hudvårdsnörden som förvandlade mitt stora intresse till mitt jobb. Under ca 16 års tid har jag arbetat med hudvård och skönhet. Bakom mig har jag uppdrag för några av de mest kända varumärkena på marknaden, internationella men även svenska. Jag är en av medgrundarna till Organic Beauty Awards. Min passion för naturlig/ekologisk hudvård leder mig till att ständigt söka nya vägar att promota just det, hållbar hudvård.

Kontakt:
Hemsida: Iván Valencia Publicerat: 2018-01-16

c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

Ingen kan göra allt, tillsammans kan vi hjälpas åt att göra lite! Vi har ingen ambition att förändra världen i grunden. Vi har däremot en ambition och en tro att vi på riktigt kan göra skillnad i det lilla. Genom c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika, Philippe Town Ship Kåkstäder, har vi under de senaste tre månaderna försett 40 barn med mat, medicin och material till undervisning. Vi har även sett till att två kvinnor fått lön under fyra månader för att ta hand om barnen!
Curly Girl med c/o Gerd - 8 steg till lyckliga lockar

Curly Girl med c/o Gerd - 8 steg till lyckliga lockar

Har ni hunnit hänga med på den senaste trenden som pikar världen om just nu? Curly Girl syftar till att släppa lockarna fria och få ett vackert wash and go hår! Är det ens möjligt kanske ni tänker som har försetts med naturligt lockigt hår? Yes säger vi! För att bli framgångsrik behöver du bara följa våra 8 steg som består av 4 SLUTA GENAST, 1 MOTIVATION, 3 RÅD.
Mingla med oss och Skogsro Spa 2 Juni

Mingla med oss och Skogsro Spa 2 Juni

Tillsammans med Skogro Spa i Sandhem kommer vi ställa till med ett riktigt sommarmingel! Härlig musik, vi berättar om c/o Gerd och våra produkter samt har vi för dagen ovanligt trevliga priser på hela sortimentet! Varmt välkomna om ni är i närheten!
Green Beauty Day 4 maj!

Green Beauty Day 4 maj!

Tiderna förändras och vi med dem. För elva år sedan släppte jag min första bok, Lisens Örtspa, där jag delade med mig om hur man tillverkar egen hudvård av färska och torkade örter, vegetabiliska oljor, örter, frukt, grönt, gryner och honung. Gammal kunskap förvisso men som då framstod som helt ny, udda och fick många att höja på ögonbrynen.