Tankar om ekodeo

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Tankar om ekodeo

Tankar om ekodeo

Funkar det verkligen? Det är en fråga som jag ofta får kring icke- konventionella deodoranter. Varje gång försöker jag förklara att det inte är samma sak som en konventionell deo. Sedan får jag bryta upp det mer.

Tänker man efter så består partiet innanför armhålan av körtlar som ska hjälpa kroppen att göra sig av med slagg. Det ska alltså ut ur kroppen, som ett reningsverk. Rent logiskt vore det då en rätt dålig idé att täppa till just det partiet med något som hindrar saker att ta sig ut den vägen. För vad händer egentligen när vi täpper till?

Antingen letar det sig ut någon annan stans eller så uppstår obalanser i kroppen eftersom toxiner inte kan ta sig ut. För mig låter det då som en rätt dålig idé att börja använda en deodorant som täpper igen och förhindrar svettningar. Den dåliga lukten som kan uppstå när vi svettas beror på den bakteriebildning som blir efter en stund. Svett i sig luktar nästan ingenting. Känner man till detta så förstår man snabbt att svetten inte är boven i sig. Något som effektivt men skonsamt håller dessa bakterier i schack är salt. Jätteenkelt! Genom att använda en deodorant som exempelvis innehåller Potassium Alum (saltkristall) kan man effektivt hålla den dåliga lukten borta, utan att behöva täppa igen kroppens reningsverk. Själv tränar jag mycket och svettas jättemycket. Jag blir sjöblöt, men jag luktar inte illa för det. Deon håller den dåliga lukten borta, och det är en naturlig/ekologisk deo som är fri från alla "nasties", Deodorant Unisex från Care Of Gerd. Så enkel i sammansättningen men ändå väldigt effektiv. Denna deo lämnar inga vita spår på kläder, inte heller fläckar.

En sak bör man dock känna till när man väljer ekodeon, man måste vara heeelt torr i armhålan vid applicering, då håller den dålig lukt borta allra bäst. Byter man över från konventionell deo till eko så kan det uppstå en kort period då man upplever väldigt dålig lukt.... Men kanske beror det på att ditt "reningsverk" äntligen får arbeta fritt och måste "tunas" in på nytt. Ge det en chans och ge din hälsa bättre möjligheter! :)

Iván Valencia

Här kan du läsa mer om Deodorant Unisex

Psst… Vi vill bara tipsa om deodorant utan aluminium, ekologiskt badsalt, ekologisk body lotion och annat från Care Of Gerd!


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden jPFAXZ:
Kommentarer:
Fortsätt »

Iván Valencia Jag är hudvårdsnörden som förvandlade mitt stora intresse till mitt jobb. Under ca 16 års tid har jag arbetat med hudvård och skönhet. Bakom mig har jag uppdrag för några av de mest kända varumärkena på marknaden, internationella men även svenska. Jag är en av medgrundarna till Organic Beauty Awards. Min passion för naturlig/ekologisk hudvård leder mig till att ständigt söka nya vägar att promota just det, hållbar hudvård.

Kontakt:
Hemsida: Iván Valencia Publicerat: 2018-01-16