Massera mera!

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Massera mera!

Massera mera!

Massage är inte bara underbart skönt. Massage är mycket mer än så.
Det händer mycket positivt i kroppen när man får massage. Modern forskning visar att massage har positiva effekter på muskler, blodtryck, immunsystemet och att massage kan mildra värk, depression, muskelskador, stress och sömnproblem. Massage har faktiskt använts som friskvård i över 5000 år!
 
När du slår dig är reflexen att du masserar området där det gör ont. Det är som att kroppen vet att en massage är bra mot skador och smärta. Att få massage mjukar upp spända muskler, lindrar stress och minskar de bakomliggande orsaker till t ex huvudvärk. Beröringen frigör kroppens egna smärtstillande hormoner, endorfiner, så att det gör mindre ont. Den ökade blodcirkulationen förbättrar läkningen och massage har även en positiv inverkan på bindväven. Massage motverkar och minskar den bindväv som brukar bildas i skadade eller orörliga muskler och gör musklerna mer smidiga och elastiska. Man har även sett att masserade muskler uppvisar större muskelmassa. 
 
Själva ordet massage kommer troligtvis från latinets massa som betyder beröring, och just beröring sätter igång en rad med avstressande processer i kroppen och produktionen av må bra-hormonerna serotonin och dopamin stimuleras. Sömnen kan också förbättras av massage då kroppen slappnar av. När du får massage ökar även din blodcirkulation och därmed även syretillförseln i blodet. Det är positivt för hela kroppen. En ökad syretillförsel till musklerna gör att deras läkning och återhämtning går snabbare. 
 
Vid en undersökning fann man att bara en enda massagebehandling ökade antalet lymfocyter i kroppen, det vill säga en typ av vita blodkroppar som är en viktig del av immunförsvaret. Utifrån den undersökningen drogs slutsatsen att regelbunden massage således även kan ha en positiv effekt på inflammatoriska och autoimmuna tillstånd i kroppen.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 4XsD88:
Kommentarer:
Fortsätt »

c/o Gerd Magazine trendar c/o Gerd magazine håller koll på trender inom hållbar skönhet, mode, entreprenörskap, personlig utveckling och mat. Att skapa nya produkter gör att vi alltid måste ha ett öga mot omvärlden för att se vad som kommer, vad är på gång och vad är trend eller bara en dagslända. Här skriver vi om spännande nyheter

Kontakt:
Instagram @careofgerd

Mail:kundservice@careofgerd.se

Publicerat: 2022-08-29
VINTERMARKNAD HOS ℅ GERD

VINTERMARKNAD HOS ℅ GERD

Det är äntligen dags för Jokkmokks Vintermarknad! Ni som besöker Jokkmokk får inte missa ett besök hos oss på ℅ Gerd. Här har vi samlat all information som du behöver veta.
Nu blir vi ÄNNU grönare!

Nu blir vi ÄNNU grönare!

Att vi på c/o Gerd älskar hållbarhet är ingen nyhet. Men nu tar vi steget och blir ännu hållbarare och miljövänligare och gör våra förpackningar pantbara!
Gurkmeja är guld!

Gurkmeja är guld!

Boosta din hy med gurkmeja. Den gula kryddan kan hjälpa till att lugna inflammationer, bekämpa bakterier och rensa porer.