Namnlöst blogginlägg

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Är en riktigt löddrig rakkräm bättre?

Är en riktigt löddrig rakkräm bättre?

I en värld där hudvård och miljöhänsyn går hand i hand gjorde vi ett test

Vår medgrundare och VD Johan Alfon testade c/o GERDs rakrtutin mot en av världens mest sålda raklödder. Efter att ha genomfört testet med att få en sådan djup rakning som möjligt genom att använda raklöddret på ena kinden, samt c/o Gerds rakrutin på den andra kinden kunde följande konstateras.

Likvärdigt resultat i själva uppdraget. Med andra ord. Bägge sidorna blev ordentligt renrakade. Så varför bry sig överhuvudtaget - låt alla använda de dem tycker fungerar bäst för dem!? Eller, ska vi titta in på innehållet i produkterna?

När du rakar dig med ett sedvanligt raklödder så kan innehållet se ut så här.

Triethanolamine (TEA): Används för att balansera pH-värdet men misstänks vara irriterande för huden och ögonen. TEA har också kopplats till allergiska reaktioner och kan vara kontaminerat med nitrosaminer, som är potentiellt cancerframkallande.

Isopentane och Isobutane: Dessa drivgaser bidrar till volatila organiska föreningar (VOC) som kan påverka luftkvaliteten och därmed bidra till bildandet av marknivåozon, ett känt miljöproblem. Parfum: Kan innefatta ett brett spektrum av syntetiska dofter som kan orsaka allergiska reaktioner eller dermatit hos vissa individer.

Menthol: Ger en kylande effekt men kan orsaka irritation, särskilt på känslig hud.

BHT (Butylated Hydroxytoluene): Används som antioxidant men kan vara irriterande och har visats vara toxiskt för vattenlevande organismer.

Silica: Kan vara skadlig om den inhaleras och dess partiklar kan skada vattenlevande liv om de når vattensystem.

CI 42090 (Brilliant Blue FCF): Denna syntetiska färgämne är känd för att vara allergiframkallande och potentiellt giftig för vattenlevande organismer.

I c/o GERDS rakrutin ingår två produkter - De innehåller följande ämnen.

Brassica Napus Seed Oil (Rapsolja): Återfuktar huden utan att täppa till porerna, rik på antioxidanter.

Ricinus Communis Seed Oil (Ricinolja): Antiinflammatoriska egenskaper som kan lugna irriterad hud.

Glycerin (från raps): En naturlig fuktighetsbevarare som hjälper till att hålla huden återfuktad.

Butyrospermum Parkii Butter (Sheasmör): Återfuktar och förser huden med essentiella fettsyror och näringsämnen.

Cera Alba (Bivax): Bildar en skyddande barriär som hjälper till att behålla hudens naturliga fuktighet.

Cupressus Sempervirens Oil (Cypress): Känd för sina astringerande och tonande egenskaper, bra för hudens klarhet.

Mentha Piperita Oil (Pepparmynta): Uppfriskande och kylande, hjälper till att lugna huden efter rakning.

Vi gör alla våra val - vårt val är alla dagar så hållbart vi bara kan. Vår rekommendation för en optimal rakning för din hud och för miljön så följ den här rutinen.

c/o Gerds rakrutin

För bästa möjliga rakupplevelse och hudvård efteråt, rekommenderas följande steg:

1. Förberedelse: Rengör ansiktet noggrant med varmt vatten för att öppna porerna och mjuka upp håren.

2. Rakning: Använd c/o Gerds rakolja eller rakkräm för en smidig och skyddande rakning. Raka först medhårs, sen mothårs för att få en riktig slät rakning.

3. Eftervård: Direkt efter rakning, applicera c/o Gerds pH-neutraliserande hyaluronsyra facial mist för att lugna huden och återställa pH-balansen.

4. Fuktgivning: Avsluta med Linongberry Clear Skin Facial Oil för att återfukta, lugna och balansera huden. Denna olja är rik på antioxidanter och essentiella fettsyror som hjälper till att reparera.

LÄNKAR TILL PRODUKTERNA VI REKOMENDERAR

Ekologisk Jojoba olja

Eco Clean Face Canola

Hyaluronic facial Mist

Lingonberry Clear Skin

Källor:

EU:s vetenskapliga kommitté för konsumenters säkerhet har diskuterat risker med användning av Trietanolamin (TEA) i kosmetika och påpekat potentiella hälsoeffekter som hud- och ögonirritation samt möjlig kontaminering med nitrosaminer, som är potentiellt cancerframkallande. Mer information om detta finns i deras rapport och rekommendationer som syftar till att begränsa dessa risker i kosmetiska produkter. Du kan läsa mer om dessa riktlinjer på EU:s officiella hälso- och konsumenters säkerhetssida: EU:s vetenskapliga kommitté för konsumenters säkerhet om TEA och nitrosaminer.

En säkerhetsbedömning av Isopentane och Isobutane som används i kosmetika visar att dessa ämnen vanligen används som drivgaser i aerosolprodukter. De är flyktiga organiska föreningar (VOCs) som bidrar till luftföroreningar och kan påverka luftkvaliteten negativt. Detta kan leda till bildandet av marknivåozon, ett miljöproblem som kan ha negativa effekter både för miljön och människors hälsa. För djupare information och rekommendationer, kan du läsa mer på Cosmetic Ingredient Review.

Silica används i kosmetika främst på grund av dess förmåga att absorbera fukt och olja samt för att ge produkterna en bättre konsistens och applicering. Det finns dock några hälsorisker associerade med silica, speciellt när det handlar om de finare partikelformerna, såsom i form av nanopartiklar. När silica-partiklar är tillräckligt små, kan de inhaleras och nå de djupare delarna av lungorna, vilket kan orsaka lungsjukdomar inklusive silikos. Hälsorisker med silica i kosmetika inkluderar även potentiella irritativa och allergiska reaktioner, särskilt om partiklarna är små nog att tränga igenom huden eller andas in​ (Frontiers)


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden w5UGwZ:
Kommentarer:
Fortsätt »

c/o Gerd Magazine trendar c/o Gerd magazine håller koll på trender inom hållbar skönhet, mode, entreprenörskap, personlig utveckling och mat. Att skapa nya produkter gör att vi alltid måste ha ett öga mot omvärlden för att se vad som kommer, vad är på gång och vad är trend eller bara en dagslända. Här skriver vi om spännande nyheter

Kontakt:
Instagram @careofgerd

Mail:kundservice@careofgerd.se

Publicerat: 2024-04-28