Husmorsknep för håret

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Husmorsknep för håret

Husmorsknep för håret

Äppelicidervinäger, risvatten och andra fina husmorsknep för håret.
Ett gammalt husmorsknep vid problem med oljigt hår är att spreja med utspädd äppelcidervinäger några minuter innan man duschar. Massera in det för att hjälpa till med skalpens ph-värde och för att få bort smuts från hårsäckarna.

Ett annat knep är att skölja håret från schampo och balsam med risvatten. Det sägs förbättra hårets elasticitet och textur, och hjälper håret att växa. Det rekommenderas att man kokar riset och sedan låta vattnet dra i två dagar innan man använder vattnet till att skölja håret.
 
Tvätta håret upp och ner och stå med kroppen framåtböjd när du schamponerar håret. Genom att löddra schampot bara vid hårrötterna ökar blodcirkulation och man undviker de torra topparna. På så sätt hindras du också att använda för mycket schampo.
 
Skölj ur balsamet med kallt vatten, det hjälper till att låsa in fukten i håret så det blir lenare, glansigare och mindre frissigt. För en naturlig inpackning kan man mosa en avokado i hårtopparna och låta verka en stund innan du tvättar håret som vanligt.
 
Borsta håret innan du tvättar det, inte när det är blött och undvik schampo och balsam med silikon, parabener och sulfater. Sulfaterna är hårda mot det känsliga håret, och tar bort de naturliga oljorna från stråna som håret behöver. Naturliga produkter är det som gäller!
 
Prova Lingonberry Shampoo som bara innehåller snälla tvättaktiva substanser och inte rubbar det naturliga pH-värdet, Blueberry Shampoo med quinoa som fungerar som naturens egen motsvarighet till silikoner och binder fukt från rot till topp eller Cloudberry Schampoo med risprotein som ger dig en naturlig volym!

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden aA6ueY:
Kommentarer:
Fortsätt »

c/o Gerd Magazine trendar c/o Gerd magazine håller koll på trender inom hållbar skönhet, mode, entreprenörskap, personlig utveckling och mat. Att skapa nya produkter gör att vi alltid måste ha ett öga mot omvärlden för att se vad som kommer, vad är på gång och vad är trend eller bara en dagslända. Här skriver vi om spännande nyheter

Kontakt:
Instagram @careofgerd

Mail:kundservice@careofgerd.se

Publicerat: 2022-08-29