Krydda tillvaron!

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
 Krydda tillvaron!

Krydda tillvaron!

Kryddor sätter inte bara smak på maten. De är även bra för vår hälsa och riktiga antioxidantboosters. Här är några superkryddor.
Gurkmeja – Kryddan nr 1 när det gäller hälsoeffekter. En kraftfull antioxidant som är bra mot det mesta, inflammationer, reumatism, ledbesvär, magbesvär och gallsten. Innehåller ämnen med anti-inflammatoriska egenskaper som liknar kortison så den är även bra mot hudproblem. 
 
Kryddnejlika – Bra mot infektioner i luftvägarna och slemlösande vid hosta samt hjälper mot hösnuva. Dämpar oro och nervositet. Lugnar magen och används mot kolik, gaser, illamående, dålig aptit och överskott på magsyra. 
 
Muskotnöt – Har antibakteriella egenskaper och det har visat sig att t ex karies har minskat om man äter denna nöt. Den är även bra för vårt hjärta och vår hjärna och kan hjälpa till att förbättra vårt minne. 
 
Pepparmynta – En antiinflammatorisk och antiseptisk ört som använts i tusentals år. Lindrande vid många åkommor i magen, och vid problem med matsmältningen. Hjälper även vid illamående.
 
Senap – Känd medicinalväxt i Sverige sedan medeltiden och har traditionellt använts mot luftvägsbesvär, astma och hosta. Man tror att det framför allt är selen och magnesium i senapen som har den effekten. Fröet har en antibakteriell effekt och innehåller nyttigheter som vitamin B3, mangan och zink.
 
Kanel – Superkrydda fullproppad med antioxidanter. Bara två gram sägs motsvara drygt 1 kg färska tomater. Bakterie- och svampdödande. Förbättrar matsmältningen och är också bra mot illamående och diarré. En tesked kanel om dagen håller blodsockret på en jämn nivå.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden tmyhuB:
Kommentarer:
Fortsätt »

c/o Gerd Magazine trendar c/o Gerd magazine håller koll på trender inom hållbar skönhet, mode, entreprenörskap, personlig utveckling och mat. Att skapa nya produkter gör att vi alltid måste ha ett öga mot omvärlden för att se vad som kommer, vad är på gång och vad är trend eller bara en dagslända. Här skriver vi om spännande nyheter

Kontakt:
Instagram @careofgerd

Mail:kundservice@careofgerd.se

Publicerat: 2022-08-29
Maxa med mikroträning

Maxa med mikroträning

Svårt att få till träningspassen på grund av tidsbrist eller motivation? Då kan mikroträning var något för dig.
Ren med lera!

Ren med lera!

Mineralrik vit lera har använts i århundraden i både skönhets- och hälsobehandlingar och är känd för sina läkande och lugnande egenskaper.
Räddare i nöden!

Räddare i nöden!

Har du torra händer och nagelband, torrfläckar, torra armbågar, torra fötter eller andra ställen på kroppen som behöver smörjas lite extra? Då ska du testa den här fantastiska lilla universal-balmen.