Klimatsmart och gott!

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Klimatsmart och gott!

Klimatsmart och gott!

Genom att torka svampen kan du njuta av skogens guld långt efter att svampsäsongen är över.
Att förlänga hållbarheten genom att torka svamp för att sätta smak på allt från soppor och såser till risotto och mustiga grytor är faktiskt enklare än vad många tror.
 
All svamp går bra att torka. Karl-Johan, trattkantareller, olika skivlingar och champinjoner. Det är bara murklor som måste förvällas innan, annars kan de vara giftiga.
 
Den enklaste metoden är att bre ut rensad svamp på en dagstidning och låta torka i vanlig rumstemperatur. Räkna då med att det tar ett par dygn eller längre. Se till att du har bra luft i rummet och att luften kan cirkulera ordentligt, annars kan svampen börja ruttna.
 
Du kan också torka svampen i ugnen. Sätt då ugnen på ca 50°C och bre ut svampen i ett tunt lager på en bakpappersklädd plåt. Efter en ca 8–12 timmar har svampen blivit torr.
 
Förvara den torkade svampen i lufttäta burkar. Blötlägg den sedan i varmt vatten tills den är helt mjuk innan användning eller smula den direkt ner i en sås som smaksättning.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden VGXWtN:
Kommentarer:
Fortsätt »

c/o Gerd Magazine trendar c/o Gerd magazine håller koll på trender inom hållbar skönhet, mode, entreprenörskap, personlig utveckling och mat. Att skapa nya produkter gör att vi alltid måste ha ett öga mot omvärlden för att se vad som kommer, vad är på gång och vad är trend eller bara en dagslända. Här skriver vi om spännande nyheter

Kontakt:
Instagram @careofgerd

Mail:kundservice@careofgerd.se

Publicerat: 2023-08-16