Kom i gång med kombucha!

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Kom i gång med kombucha!

Kom i gång med kombucha!

Kombucha är en kolsyrad dryck med mångtusenåriga anor som är lika trendig som den är hälsosam. 

Den framställs av sötat te och kombuchasvamp och är fullproppad med aminosyror och enzymer som har många hälsosamma egenskaper och mjölksyrebakterier som är bra för matsmältningen.

Många dricker kombucha som ett alternativ till vin och öl. Andra dricker den för att de tycker att magen mår bra av det eller för att de upplever att det stärker deras immunförsvar. Vi själva dricker kombucha för att det är så himla gott.

1 liter vatten

2 st tepåsar (svart, vitt, eller grönt)

1/2 dl ekologiskt socker

2 dl äppelcidervinäger

1 st kombuchasvamp (finns att köpa i hälsokostbutiker)

2 dl smaksättning som kan varieras efter säsong (t ex ingefära, äpple, kanel, stjärnanis, apelsin, blåbär, rabarber eller jordgubbar)

Gör så här: Koka upp vattnet och tillsätt teet och sockret. Låt dra. Låt vätskan svalna till rumstemperatur och häll sedan över i ett kärl av glas eller porslin.Tillsätt vinäger och kombuchasvamp. Täck över behållarens öppning med en tunn kökshandduk och fäst med gummiband. Låt stå i rumstemperatur i cirka fjorton dagar. Ju längre den står, desto syrligare smak. Sila vätskan och häll upp i glasburkar eller flaskor. Tillsätt smaksättning. Låt stå i kylen i cirka tre dagar innan kombuchan är klar att dricka.


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 7cAcZh:
Kommentarer:
Fortsätt »

c/o Gerd Magazine trendar c/o Gerd magazine håller koll på trender inom hållbar skönhet, mode, entreprenörskap, personlig utveckling och mat. Att skapa nya produkter gör att vi alltid måste ha ett öga mot omvärlden för att se vad som kommer, vad är på gång och vad är trend eller bara en dagslända. Här skriver vi om spännande nyheter

Kontakt:
Instagram @careofgerd

Mail:kundservice@careofgerd.se

Publicerat: 2021-10-07
SE REPRISEN -  LIVESHOPPING. TEMA - Så får du fart på vinterhåret

SE REPRISEN - LIVESHOPPING. TEMA - Så får du fart på vinterhåret

Nu är det premiär för oss att välkomna er alla till liveshopping med oss på c/o Gerd! TID & DATUM: 20.00 21 februari LIVESÄNDNING Under kvällens livesändning får ni träffa en av grundarna till c/o Gerd som kommer att prata generella tips om hur man tar hand om ett vinterhår på det allra bästa sättet! Vi går igenom olika hårtyper och varför det är så viktigt att man väljer rätt produkt till rätt hår.