Guide för dig med hårbottensproblem!

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Guide för dig med hårbottensproblem!

Guide för dig med hårbottensproblem!

Ett friskt hår behöver en hårbotten som är i balans. Det är dessutom inget kul med en röd och irriterad hårbotten som kliar. Oftast klumpar man ihop hårbottenproblem med mjäll medans det kan vara andra orsaker som gör att hårbotten flagnar, kliar eller är irriterad.

Torr hårbotten

En kliande och flagnande hårbotten är typiska tecken på att den kan vara torr. Man kan lätt blanda ihop den torra hårbotten med mjäll, flagnar hårbotten i små dammkorn är det förmodligen ett tecken på torr hårbotten medans mjäll har större och fetare vita fjäll.

Det här kan hjälpa!

1. Använd schampon som har snälla tensider och inte ”tvättar för rent”. Många använder ett ämne som heter SLS (sodium laureth sulfate) och den verkar alldeles för uttorkande. Kika in våra snälla schampon här som alla har Eco certifierade tensider. Här hittar du ekologiska hårprodukter.

2. Gör en jojobakur för din hårbotten! Du smörjer kort och gott in din hårbotten med Jojobaolja. Verkar lugnande och balanserande. Lär mer om JOJOBAOLJA här

3. Det kan verka positivt stimulerande för hårbotten att kontinuerligt borsta den med en svinborste!

Fet hårbotten

Att en hårbotten blir fet beror på att talgkörtlarna producerar för mycket fett/talg. Det vanliga misstaget många gör är att de tvättar håret ännu mer, vilket gör att det produceras ännu mer talg och den onda spiralen är igång.

Det här kan hjälpa!

1. Tvätta håret högst varannan dag

2. Använd ett lugnande schampo. I vår serie är det Lingonberry Schampo med Aloe Vera som är bäst. Den hittar du HÄR

3. Det kan verka positivt stimulerande för hårbotten att kontinuerligt borsta den med en svinborste!

Allergi

En röd och kliande hårbotten kan bero på att man är allergisk mot något ämne i de hårprodukter som man använder. Alkoholer har en ogynnsam effekt på hårbotten, så har även många alldeles för starkt parfymerade schampon. Precis som vid all annan känslighet kan man behöva ”banta” användandet av produkter och låta din fantastiska kropp återhämta sig!

Det här kan hjälpa!

1. Äter du något som ger dig reaktioner? Tänk över om du har mer problem än i bara hårbotten och vart det kan komma från. Testa en mjölkfri månad.

2. Testa 24/7 Shampoo & Body Shower som är helt doftfri med Aloe Vera. Verkar lugnande. Den hittar du här!

Mjäll

Mjäll kommer från en jästsvamp och svampen finns normalt överallt på huden och förnyas hela tiden. Det är när de yttre hudcellerna lossnar och blir synliga som man kallar dem för mjäll. Sjukdom, trötthet och stress ökar produktionen av mjäll ännu mer. Man kan ha både torr och fet mjäll. Torr mjäll lossnar i stora flagor medan fet mjäll oftast fastnar i hårbotten. För att bli av med mjäll behövs schampon eller kurer som innehåller svampdödande medel. Vid kraftig mjällbildning bör man kontakta sin läkare för råd och eventuellt få starkare produkter.

Det här kan fungera!

1. Kost! Trott eller ej, men vår kära hårbotten kan nästan ses som skorstenen för vår mage. Konsumerar du mycket socker så se över det! Det kan vara värt att testa ett uppehåll på mjölkprodukter under en månadstid.

2. Lingonberry Shampoo innehåller förutom Aloe Vera ett ämne som heter bensoesyra. Denna verkar lugnande för just mjäll! Låt med fördel verka i 2 minuter när du applicerar den i hårbotten. Du hittar den HÄR och även andra ekologiska shampoon här.

Psoriasis

Psoriasis är en hudsjukdom som också kan visa sig i hårbotten och ger röda, fjällande utslag. Det är en ärftlig sjukdom och kronisk. Man kan alltså lindra symtomen men inte bota helt. Om du misstänker att du har psoriasis bör du kontakta din läkare för att få rådgivning.

Det här kan fungera! - Tips från ℅ Gerd kunder!

Vi har otroligt många kunder som väljer att köpa våran ekologiska Body Lotion Lingonberry. Det var faktiskt av den anledningen vi tog fram den på 1000 ml då flera kunder säger att ”den är en av de bästa på lindra deras Psoriasis”. OBS! Vi påstår INTE att den varken är läkemedel eller ska ersätta något som er läkare har rekommenderat. Men, det är fint när våra kunder lär oss saker om våra produkter och då känns det självklart att föra den kunskapen vidare.

Testa en liten 30 ml - Klicka här för att köpa

Köpa en stor 1000 ml - Klicka här för att köpa

Av Johan Wiklund

VISST VET NI OM ATT VI ÄVEN NU SÄLJER EKOLOGISK HANDSPRIT! - Klicka här för att läsa mer.


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden ChRXpV:
Kommentarer:
Fortsätt »

c/o Gerd Magazine trendar c/o Gerd magazine håller koll på trender inom hållbar skönhet, mode, entreprenörskap, personlig utveckling och mat. Att skapa nya produkter gör att vi alltid måste ha ett öga mot omvärlden för att se vad som kommer, vad är på gång och vad är trend eller bara en dagslända. Här skriver vi om spännande nyheter

Kontakt:
Instagram @careofgerd

Mail:kundservice@careofgerd.se

Publicerat: 2020-04-16