Nu gör vi ett c/o Gerd änglaprojekt i Sydafrika

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
c/o Gerd änglaprojekt i Sydafrika

c/o Gerd änglaprojekt i Sydafrika

Vi har fått den stora förmånen att hjälpa en förskolan i Philippi Township, Kapstaden! De har ett enormt behov av i stort sett allt från blöjor, kläder, mat till allt vad man kan behöva ha på just en förskola. Följ med c/o Gerds VD Johan Wiklund i en serie artiklar när han åker ner till Kapstaden den 10 februari. Var med och stötta förskolan du med!


Jag fick frågan om jag ville följa med Mia Tomsvik från Regnbågsfonden ner till Sydafrika som sidekick när hon ska besöka några platser som regnbågsfonden stöttat. Jag tror många av er redan vet att vi på c/o Gerd är ett stolt Hbtqi feministiskt företag och jag sa självklart ja på den frågan. Kort kan man säga att Regnbågsfonden stöttar dem utanför Eu ”Who Can´t Speak”. Om ni har sett prideparaden i Stockholm någon gång brukar de gå ett gäng hjältar med övertejpade läppar med syfte att illustrera alla dem som lever på livsfarliga platser i världen! Människor blir mördade, våldtagna och brutalt lemlästade varje dag runt om i världen för att de är Hbtqi. Antingen kan vi lägga oss ner och dö för den insikten, eller, så kan vi bidra. Det gör Regnbågsfonden - De bidrar, rejält!

c/o Gerds Änglaprojekt i Kapstaden, Sydafrika.

DE TVÅ PROJEKT VI KOMMER STÖDJA! 

Projekt ett: Förskolan i Philippi Townshi

Med ett fantastiskt nätverk så kom vi i kontakt med organisationen African Sunrise Volunteering and internship och Taina Sincic som är Co-Director på organistationen. Via detta fina nätverk har vi fått kontakt med en förskolan i Philippi Township som verkligen behöver vår hjälp! Vi kommer att arbeta med två parallella insamlingar och dela ut dem när vi kommer till Sydafrika 11 - 16 Februari.

Projekt två: Förskolan Pinnocciho 
Vi kommer även stötta ett fantastiskt projekt, Pinocchio Crèche, grundat av  Mrs Maggie Oewies Shongwe och hennes dotter Helen Shongwe. Deras målsättning är att hjälpa barn till kvinnor och män som annars inte skulle ha råd att sätta sina barn till utbildning. Här kommer pengarna kommer gå till material som de behöver i utbildingen! Vill ni läsa mer om deras fantastiska arbete så gör ni det här >>>>läs mer<<<<


INSAMLINGARNA 

1. Jokkmokkarna skickar barnkläder!

För att vi rent praktiskt ska kunna hantera detta så kommer vi samla in barnkläder i Jokkmokk och ta med det till Kapstaden och förskolan i Philippi Township. Denna insamlingen pågår fram till och med den 9/2 - kläder i Storlek 6 månader - 5 år tas emot tacksam i väskan som kommer vara placerad på Skönhetsfabriken i Jokkmokk, Hantverkargatan 25! När väskan (den är stor) är full stänger den insamlingen

2. SWISHA EN SLANT FRAM TILL 11 FEBRUARI 2019

Alla som vill är varmt välkomna att Swisha en slant till förskolorna! De har uttryckt att de gärna tar emot pengar så de kan köpa mat, blöjor och material - vi kommer fördela pengarna rättvist mellan de två projekt vi valt att samarbeta med. 

Ni swishar direkt till mig, 070-331 89 98

Det kommer stå Johan Wiklund som mottagare och jag garanterar med heder och samvete att varje öre går till förskolan. jag kommer hålla er uppdaterade på c/o Gerd Instastory om hur det går! Jag HOPPAS att vi får ihop en rejäl slant! <3

FAKTA African Sunrise Volunteering and Internships

African Sunrise, based in the Mother City, places volunteers and Interns from abroad, at various NPO’s. We are a small team of women, who strive to bring about change in the Cape Town area, by not only providing volunteers and interns with great, life-changing projects, but by also getting very involved!

LÄS MER HÄR

FAKTA Regnbågsfonden

Stiftelsens ändamål är att finansiellt hjälpa HBTQ-personer i hela världen, liksom enskilda personer, företrädesvis i länder där HBTQ-personer förföljs och trakasseras av myndigheter, polis och religiösa institutioner. Stiftelsens medel får inte gå till organisationer eller enskilda som arbetar rasistiskt, antisemitiskt, homofobt, kvinnofientligt eller på andra sätt inte respekterar mänskliga rättigheter. Vill du läsa mer eller Donera pengar >>>Klick Här>>>


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden KfHysA:
Kommentarer:
Fortsätt »

Johan Wiklund Det är jag som är en av grundarna till c/o Gerd. Min passion i livet är att försöka leva så nära mig själv som möjligt är. En av de stora anledningarna till att jag var med och grundade c/o Gerd var min övertygelse om att vi på riktigt kan inspirera andra till att göra lite bättre val.

Här kommer jag skriva om mina topp-5 intressen i livet. Hälsa, personlig utveckling, relationer, entreprenörskap samt naturlig skönhet. Jag är frisör, make up artist och ekonom vilket har kommit att vara en perfekt kombination i vår resa med c/o Gerd.

Kontakt:
Instagram @johan.wiklund
Linked in: Johan Wiklund
Mail: johan@careofgerd.se

Publicerat: 2019-02-03