Resetips

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
 • Sweden
 • Germany
 • UK
 • USA
 • Europe
 • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Resetips

Resetips

Talesättet ”att läsa är att resa” håller jag med om på alla sätt. Jag är bokslukare och suger girigt i mig de ord och meningar som fantastiska författare världen över komponerat.

Ord som öppnar dörrar till för mig okända världar. Ord som ger perspektiv och nya insikter och gör mig än mer ödmjukt nyfiken på människan och den värld vi lever i. Att få låta ögonen dansa över välskrivna sidor, låta mig omslutas av berättelser och tankar, är ett av de mest meningsfulla tidsfördriv jag kan tänka mig. Men, läsresorna till trots – fysiska resor, till nya platser, kulturer och miljöer, det ger mitt liv ett djup och en mening som är svårslagen. Jag älskar att resa helt enkelt. Det låter illa även i mina egna öron med tanke på den klimatpåverkan det har, det är något jag brottas med hela tiden och begränsar långresorna så gott det går.

Nu på vintern är jag inte ensam om att söka mig till sydligare breddgrader. Många erfar hur de kommer fram förkylda och trötta efter resan. Här får du några tips på hur du ska hålla dig frisk när du ska ut och flyga. Resedagar innebär ofta långa dagar, tidsskillnader och att dela begränsat utrymme (på flygplanet) där vi delar luft med en massa andra människor, gör att immunförsvaret utsätts för stora utmaningar. För att klara sig undan förkylningar får du här några tips som fungerar bra.

 

Börja redan en vecka innan avfärd:

 • Ta hjälp av örter. Fläderbär och echinacea (röd solhatt) är två växter som minskar risken att bli sjuk. Det finns flera preparat på hälsokosten – börja ta dem en vecka innan avfärd och fortsätt gärna en vecka in på resan.
 • Ät vitlök, helst rå (till exempel i en guacamole!), dagen innan avresan och även under resedagen. Det förhindrar infektioner i luftvägarna. Klarar du inte rå vitlök så går det jättebra att lägga den i honung en vecka och sedan äta honungen.
 • Se till att få tillräckligt med sömn innan du drar och ta varje tillfälle att ta en tupplur under resan.
 • Tugga enbär! Ett eller två bär räcker, tugga dem på flyget för att hålla bakterier borta.
 • Socker påverkar stressnivåer i kroppen och stress påverkar i sin tur immunförsvaret, så skippa socker! Ta med snacks till resan, som nötter, frukt, ost, kex eller liknande och ät det istället. Jag brukar ta med avokado, en bit ost, någon grönsak och nötter. En klick misopasta i en termos har jag också med - på flyget ber jag om hett vatten i termosen och vips, så har jag misosoppa!
 • Drick mycket vatten! Ta med en vattenflaska och be att få den påfylld vid behov.
 • Lugn och fin blir man med lavendel – en liten flaska eterisk olja av lavendel gör stor nytta. Ta en droppe i handflatan och andas in doften. Under resan kan du dutta lite lavendelolja på insektsbett för att lindra klåda.
 • Smörj ansikte och händer med fuktighetskräm. Huden blir torr av flygplansluften och frisk hud är en väsentlig del av immunförsvaret! Det känns dessutom väldigt skönt.

 

 

Stay wild, Lisen


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden mf75Hs:
Kommentarer:
Fortsätt »

LISEN SUNDGREN Även känd som Ört-Lisen! Min kärlek till naturen styr mitt liv privat och professionellt. Jag skapade ett av Sveriges första naturliga hudvårdsföretag Lisen Organics, har skrivit böcker om naturlig livsstil: Lisens Örtspa, Lisen Indiska Spa, Lisens Gröna Värld, Det Vilda Köket och nu senast prisbelönta Vildvuxet. Inom kort är jag även dipl. Kostrådgivare i min iver att alltid gräva djupare och förstå mer. Min driv är att väcka förundran inför naturen och inspirera till en mer hållbar livsstil. Ett val som är en vinst för hälsa, välbefinnande, miljö och framtid. Jag är glad att få möta er här hos c/o Gerd och dela med mig av mina tankar. Mina inlägg kommer handla om livsglädje, hälsa, naturfunderingar och, naturligtvis, vilda växter.

Kontakt:
Instagram lifebylisen
Linked in: Lisen Sundgren
Mail:lisen@lifebylisen.com

www.lifebylisen.com Publicerat: 2019-01-10
SPAMYS MED c/o GERD - CLARION SENSE SPA 25 SEPTEMBER

SPAMYS MED c/o GERD - CLARION SENSE SPA 25 SEPTEMBER

Varmt välkomna på den ultimata hudvårdskvällen med ℅ Gerd och Clarion Sense spa! Tillsammans kommer vi arbeta för att er hy kommer möta hösten och vintern med GLOW! Under kvällen lottar vi ut fina priser - både c/o Gerdprodukter och Spabehandlingar.
Bli återförsäljare till ℅ Gerd

Bli återförsäljare till ℅ Gerd

Nu rivstartar hösten och med den kommer massa nya möjligheter! ℅ Gerd naturliga och ekologiska produkter är omtyckt av många, vi har även en filosofi där vi bygger unika samarbeten som gör skillnad! Vi är ett av få märken som har aktivt valt bort grossister - av en enkelt anledning. Vi vill ha kontroll vem som säljer ℅ Gerd och vi ska inte hamna på de klassiska prisdumparsajterna online.
Höstboost med Lofsan 13 - 15 September i Jokkmokk

Höstboost med Lofsan 13 - 15 September i Jokkmokk

Börja hösten på allra bästa sätt med en härlig höstboost i Jokkmokk! Under tre dagar kommer vi ha en underbar träningshelg med fokus på att må bra! Vi på c/o Gerd önskar er hjärtligt varmt välkommen till Jokkmokk och på detta fullmatade program! Under helgen har vi Lofsan som vår ciceron och vad vore en träningshelg hos c/o Gerd om inte vi hade Sauna Sittningar.
c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

Ingen kan göra allt, tillsammans kan vi hjälpas åt att göra lite! Vi har ingen ambition att förändra världen i grunden. Vi har däremot en ambition och en tro att vi på riktigt kan göra skillnad i det lilla. Genom c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika, Philippe Town Ship Kåkstäder, har vi under de senaste tre månaderna försett 40 barn med mat, medicin och material till undervisning. Vi har även sett till att två kvinnor fått lön under fyra månader för att ta hand om barnen!