Varm och väldoftande

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
 Varm och väldoftande

Varm och väldoftande

När dagsljuset får ge vika för vintermörkret, när kvicksilvret i termometern knappt tar sig över nollan och inga ljumma sommarvindar smeker huden får man ta hand som sin hud lite extra. Inte bara huden förresten – hela kroppen och inte minst själen behöver också extra omsorger för att vi ska må bra. Många upplever att huden blir torr och fnasig – ge den näringsrika vegetabiliska oljor, massage och låt fina dofter ge näring åt dina sinnen.

Ur min första bok ”Lisens Örtspa” (Prisma 2008) kommer de här recepten som jag fortfarande svär vid – de gör mig varm, mjuk och får mig på gott humör.

 

Vaniljdoftande sockerskrubb

Det här är en riktig lyxskrubb, med muskovadosocker, vanilj, muskot och ingefära. Doften av vanilj, rosor och muskot är svindlande härlig.

2 msk havregryn

1 msk torkade rosenblad

1 vaniljstång

1 dl strösocker

1 dl mandelolja (eller solrosolja)

1 msk malen ingefära

1 tsk malen kardemumma

1 krm muskotnöt

(20 droppar eterisk olja av ingefära)

 

Mixa havregryn och rosenblad till ett pulver i en kryddkvarn/mixer. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Lägg alla ingredienser i en skål och rör om så att allt blandas noga. Häll över den söta skrubben i en ren glasburk och låt den stå minst 2 dagar före användning så doften får mogna.

Användning: ta en handfull sockerskrubb i handen och massera in den över hela kroppen med lätt hand. Duscha av skrubben. Du behöver inte smörja in dig efteråt eftersom huden absorberat den väldoftande oljan.

Skrubben håller i cirka 6 månader i rumstemperatur.

 

Blir du sugen på mer vanilj? Ok, här får du recept på min bästa vaniljolja. Den började jag göra för många år sedan efter en resa till Indien, där jag fått tag på fantastisk vaniljstång och köpt med mig ett par kilo, det är många vaniljstänger! Den vanilj vi får tag på här hemma i Sverige är sällan av samma höga kvalitet så då rekommenderar jag att man förstärker doften med naturligt vaniljextrakt (finns att köpa på nätet, kolla företag som säljer ingredienser för naturkosmetik. I samma butiker kan du köpa mandel-, eller jojobaolja).

 

Vaniljolja

2 dl mandel-, eller jojobaolja

1-2 vaniljstång

några droppar vaniljolja

2 droppar eterisk olja av ros

eller

10 droppar eterisk olja av citron

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Häll oljan i en lämplig flaska, rör ned vaniljfröna och lägg i även det skal som är kvar.

Sätt på lock och låt stå och dra i en vecka. Droppa i eterisk olja och skaka om.

Användning: häll lite av oljan i handen och massera hela kroppen med den.

Jag lovar, du kommer känna dig som världens härligaste människa!

 

 Håll dig varm och glad!
Lisen


Foto Charlotte Gawell


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden bZsQyD:
Kommentarer:
Fortsätt »

LISEN SUNDGREN Även känd som Ört-Lisen! Min kärlek till naturen styr mitt liv privat och professionellt. Jag skapade ett av Sveriges första naturliga hudvårdsföretag Lisen Organics, har skrivit böcker om naturlig livsstil: Lisens Örtspa, Lisen Indiska Spa, Lisens Gröna Värld, Det Vilda Köket och nu senast prisbelönta Vildvuxet. Inom kort är jag även dipl. Kostrådgivare i min iver att alltid gräva djupare och förstå mer. Min driv är att väcka förundran inför naturen och inspirera till en mer hållbar livsstil. Ett val som är en vinst för hälsa, välbefinnande, miljö och framtid. Jag är glad att få möta er här hos c/o Gerd och dela med mig av mina tankar. Mina inlägg kommer handla om livsglädje, hälsa, naturfunderingar och, naturligtvis, vilda växter.

Kontakt:
Instagram lifebylisen
Linked in: Lisen Sundgren
Mail:lisen@lifebylisen.com

www.lifebylisen.com Publicerat: 2018-12-20
c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

Ingen kan göra allt, tillsammans kan vi hjälpas åt att göra lite! Vi har ingen ambition att förändra världen i grunden. Vi har däremot en ambition och en tro att vi på riktigt kan göra skillnad i det lilla. Genom c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika, Philippe Town Ship Kåkstäder, har vi under de senaste tre månaderna försett 40 barn med mat, medicin och material till undervisning. Vi har även sett till att två kvinnor fått lön under fyra månader för att ta hand om barnen!
Curly Girl med c/o Gerd - 8 steg till lyckliga lockar

Curly Girl med c/o Gerd - 8 steg till lyckliga lockar

Har ni hunnit hänga med på den senaste trenden som pikar världen om just nu? Curly Girl syftar till att släppa lockarna fria och få ett vackert wash and go hår! Är det ens möjligt kanske ni tänker som har försetts med naturligt lockigt hår? Yes säger vi! För att bli framgångsrik behöver du bara följa våra 8 steg som består av 4 SLUTA GENAST, 1 MOTIVATION, 3 RÅD.
Mingla med oss och Skogsro Spa 2 Juni

Mingla med oss och Skogsro Spa 2 Juni

Tillsammans med Skogro Spa i Sandhem kommer vi ställa till med ett riktigt sommarmingel! Härlig musik, vi berättar om c/o Gerd och våra produkter samt har vi för dagen ovanligt trevliga priser på hela sortimentet! Varmt välkomna om ni är i närheten!
Green Beauty Day 4 maj!

Green Beauty Day 4 maj!

Tiderna förändras och vi med dem. För elva år sedan släppte jag min första bok, Lisens Örtspa, där jag delade med mig om hur man tillverkar egen hudvård av färska och torkade örter, vegetabiliska oljor, örter, frukt, grönt, gryner och honung. Gammal kunskap förvisso men som då framstod som helt ny, udda och fick många att höja på ögonbrynen.