Varm och väldoftande

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
 Varm och väldoftande

Varm och väldoftande

När dagsljuset får ge vika för vintermörkret, när kvicksilvret i termometern knappt tar sig över nollan och inga ljumma sommarvindar smeker huden får man ta hand som sin hud lite extra. Inte bara huden förresten – hela kroppen och inte minst själen behöver också extra omsorger för att vi ska må bra. Många upplever att huden blir torr och fnasig – ge den näringsrika vegetabiliska oljor, massage och låt fina dofter ge näring åt dina sinnen.

Ur min första bok ”Lisens Örtspa” (Prisma 2008) kommer de här recepten som jag fortfarande svär vid – de gör mig varm, mjuk och får mig på gott humör.

 

Vaniljdoftande sockerskrubb

Det här är en riktig lyxskrubb, med muskovadosocker, vanilj, muskot och ingefära. Doften av vanilj, rosor och muskot är svindlande härlig.

2 msk havregryn

1 msk torkade rosenblad

1 vaniljstång

1 dl strösocker

1 dl mandelolja (eller solrosolja)

1 msk malen ingefära

1 tsk malen kardemumma

1 krm muskotnöt

(20 droppar eterisk olja av ingefära)

 

Mixa havregryn och rosenblad till ett pulver i en kryddkvarn/mixer. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Lägg alla ingredienser i en skål och rör om så att allt blandas noga. Häll över den söta skrubben i en ren glasburk och låt den stå minst 2 dagar före användning så doften får mogna.

Användning: ta en handfull sockerskrubb i handen och massera in den över hela kroppen med lätt hand. Duscha av skrubben. Du behöver inte smörja in dig efteråt eftersom huden absorberat den väldoftande oljan.

Skrubben håller i cirka 6 månader i rumstemperatur.

 

Blir du sugen på mer vanilj? Ok, här får du recept på min bästa vaniljolja. Den började jag göra för många år sedan efter en resa till Indien, där jag fått tag på fantastisk vaniljstång och köpt med mig ett par kilo, det är många vaniljstänger! Den vanilj vi får tag på här hemma i Sverige är sällan av samma höga kvalitet så då rekommenderar jag att man förstärker doften med naturligt vaniljextrakt (finns att köpa på nätet, kolla företag som säljer ingredienser för naturkosmetik. I samma butiker kan du köpa mandel-, eller jojobaolja).

 

Vaniljolja

2 dl mandel-, eller jojobaolja

1-2 vaniljstång

några droppar vaniljolja

2 droppar eterisk olja av ros

eller

10 droppar eterisk olja av citron

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Häll oljan i en lämplig flaska, rör ned vaniljfröna och lägg i även det skal som är kvar.

Sätt på lock och låt stå och dra i en vecka. Droppa i eterisk olja och skaka om.

Användning: häll lite av oljan i handen och massera hela kroppen med den.

Jag lovar, du kommer känna dig som världens härligaste människa!

 

 Håll dig varm och glad!
Lisen


Foto Charlotte Gawell


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden BYWSzq:
Kommentarer:
Fortsätt »

LISEN SUNDGREN Även känd som Ört-Lisen! Min kärlek till naturen styr mitt liv privat och professionellt. Jag skapade ett av Sveriges första naturliga hudvårdsföretag Lisen Organics, har skrivit böcker om naturlig livsstil: Lisens Örtspa, Lisen Indiska Spa, Lisens Gröna Värld, Det Vilda Köket och nu senast prisbelönta Vildvuxet. Inom kort är jag även dipl. Kostrådgivare i min iver att alltid gräva djupare och förstå mer. Min driv är att väcka förundran inför naturen och inspirera till en mer hållbar livsstil. Ett val som är en vinst för hälsa, välbefinnande, miljö och framtid. Jag är glad att få möta er här hos c/o Gerd och dela med mig av mina tankar. Mina inlägg kommer handla om livsglädje, hälsa, naturfunderingar och, naturligtvis, vilda växter.

Kontakt:
Instagram lifebylisen
Linked in: Lisen Sundgren
Mail:lisen@lifebylisen.com

www.lifebylisen.com Publicerat: 2018-12-20
Storfavorit på kampanj - Unisex deodorant

Storfavorit på kampanj - Unisex deodorant

℅ Gerds Unisex deodorant har kommit att bli en riktigt storfavorit bland många som söker en effektiv och naturlig deodorant. Den feedback som vi får från er kunder är att det är en av få naturliga deodoranter som verkligen fungerar.
SOMMARENS UNDERBARA ERBJUDANDEN & KAMPANJER

SOMMARENS UNDERBARA ERBJUDANDEN & KAMPANJER

Vi har laddat upp med härligt somriga erbjudanden som vi vet att ni kommer att tycka om! Alla erbjudanden finns att köpa på careofgerd.se och hos de återförsäljare som tagit in kampanjerna. Ta hand om er och unna er en stund av egentid under sommaren 2020.
Tipsen från c/o Gerd Live - MANLIG HUDVÅRD

Tipsen från c/o Gerd Live - MANLIG HUDVÅRD

Manlig hud skiljer sig en hel del från kvinnlig hud. Som regel är den manliga huden ofta tjockare och innehåller mer kollagen, män har oftare en fetare hud och får därför mindre rynkor. Den manliga huden drabbas lättare av akne och orenheter vilket ställer andra krav på framför allt peeling och konsistens på krämer.