Det är lätt att göra rätt. Lev mer hållbart!

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Det är lätt att göra rätt. Lev mer hållbart!

Det är lätt att göra rätt. Lev mer hållbart!

Med en duns föll den ner på hallgolvet, Naturskyddsföreningens ”guide till ett hållbart liv”. En bok jag sett fram emot att läsa och se, inte minst för att den är illustrerad av Nadia Nörbom och formgiven av Eva Wilson som båda gjorde min bok Vildvuxet så vacker som den blev

Författare är Johanna Ståhl, journalist som beskriver sig som ”filosofisk visionär som tror på mänsklighetens möjligheter”.  I boken ger hon 365 tips på små och stora saker var och en av oss kan göra för att leva mer hållbart. Hemma, på jobbet, på semestern och på festen. Hon skriver också mer fördjupade texter om hur det står till med vår planet.

Jag pendlar mellan hopp och förtvivlan, jävlar anamma och vilja ge upp när det gäller planeten och framför allt mänskligheten. Med hjälp av den här boken får jag en boost att tro på möjligheterna. Inte minst blir jag påmind att att vi gör gör skillnad. Varenda liten grej. ALLA måste vara med och bidra – företag, industrier, politiker och privatpersoner. Som privatperson är det inte svårt, för att inspirera dig delar jag med mig av några av de tips Johanna Ståhl föreslår:

I hemmet

Gör det lätt att göra rätt- ha återvinningslådor lättillgängliga i köket. Sätt upp lättlagade vegetariska recept på kylskåpsdörren som du kan ta till när inspirationen tryter.

Byt dig till en ny garderob – anordna en klädbytardag. Bjud in vänner, grannar och andra kompisar. Det ger dig nya roliga plagg och förlänger livet på de plagg du tröttnat på.

Full tvätt - tvätta alltid med full tvättmaskin. Använd de lite längre ekonomiprogrammen och skippa förtvätten.

Sänk temperaturen inomhus – sänker du inomhustemperaturen med en grad kan du minska energianvändningen med 5%. Ta på dig tofflor och tröjor.

Maten

Eko är logiskt - Välj ekologiskt så ofta du har möjlighet. Om utbudet är dåligt, fråga gärna i butiken och be dem ta in mer.

Välj bra kött och mejerivaror– välj ekologiska mejerivaror och kött från naturbetande djur.

Plocka din mat i det vilda – några av de vanligaste arterna som går att äta är kirskål, maskros, brännässla, granskott, vattenkrasse, malva, kamomill, och harsyra. (Läs gärna mer i min bok Vildvuxet!)

Gör ditt eget läppbalsam – gör dina egna hudvårdsprodukter! Gör ditt eget för att slippa ännu en vara med osäkert innehåll.

1 tsk bivax – fråga hos lokal biodlare

1 tsk kakaosmör

1 tsk mandel-, kokos- eller rapsolja

dela bivaxet i små bitar, hacka kakaosmöret fint, blanda med oljan och hälll upp i till exempel ett decilitermått. Värm över ett vattenbad. Rör om så allt smälter. Häll upp i en liten burk, låt svalna. Smörj!
På arbetet

Fika -byt ut engångsmuggar på arbetsplatsen mot porslinsmuggar.

Bli matlådeexpert – den mat du lagar vet du också vad den innehåller. Matlådelunch är ett bra sätt att ta hand om rester och minska matsvinnet. Ta oftare med matlåda, då kan du lägga mer pengar på bra råvaror.

 

 

Att leva hållbart är en kärlekshandling! Love to you all,

 

Lisen

Foto: Bonnier media 


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden hqEWZM:
Kommentarer:
Fortsätt »

LISEN SUNDGREN Även känd som Ört-Lisen! Min kärlek till naturen styr mitt liv privat och professionellt. Jag skapade ett av Sveriges första naturliga hudvårdsföretag Lisen Organics, har skrivit böcker om naturlig livsstil: Lisens Örtspa, Lisen Indiska Spa, Lisens Gröna Värld, Det Vilda Köket och nu senast prisbelönta Vildvuxet. Inom kort är jag även dipl. Kostrådgivare i min iver att alltid gräva djupare och förstå mer. Min driv är att väcka förundran inför naturen och inspirera till en mer hållbar livsstil. Ett val som är en vinst för hälsa, välbefinnande, miljö och framtid. Jag är glad att få möta er här hos c/o Gerd och dela med mig av mina tankar. Mina inlägg kommer handla om livsglädje, hälsa, naturfunderingar och, naturligtvis, vilda växter.

Kontakt:
Instagram lifebylisen
Linked in: Lisen Sundgren
Mail:lisen@lifebylisen.com

www.lifebylisen.com Publicerat: 2018-11-22
Storfavorit på kampanj - Unisex deodorant

Storfavorit på kampanj - Unisex deodorant

℅ Gerds Unisex deodorant har kommit att bli en riktigt storfavorit bland många som söker en effektiv och naturlig deodorant. Den feedback som vi får från er kunder är att det är en av få naturliga deodoranter som verkligen fungerar.
℅ Gerd & Yoku Moku

℅ Gerd & Yoku Moku

För ganska exakt 50 år sedan förälskade sig en Japansk man i vår lilla ort Jokkmokk - han åkte hem till Tokyo och skapade ett kakmärke som han kom att kalla Yoku Moku, Jokkmokk fast på Japanska. Idag är det Asien största high end brand i sin genre och exporterar kakor över hela världen och firar med stort jubileum och samarbete med ℅ Gerd.
JOBBA PÅ ℅ GERD? ASSISTERANDE INNESÄLJ TILL STHLM

JOBBA PÅ ℅ GERD? ASSISTERANDE INNESÄLJ TILL STHLM

Har du Sveriges bästa telefonröst, brinner du för kundservice och vill hjälpa våra kunder till allt från vad de ska ha i sina salonger/butiker till att svara på frågor! Du delar förmodligen våra värderingar om naturlig ekologisk skönhet och kanske är du utbildad inom kroppsvård. Intresserad? ja, då ska du höra av dig om rollen som Assisterande Innesäljare!
SPAMYS MED c/o GERD  - CLARION SENSE SPA 25 SEPTEMBER

SPAMYS MED c/o GERD - CLARION SENSE SPA 25 SEPTEMBER

Varmt välkomna på den ultimata hudvårdskvällen med ℅ Gerd och Clarion Sense spa! Tillsammans kommer vi arbeta för att er hy kommer möta hösten och vintern med GLOW! Under kvällen lottar vi ut fina priser - både c/o Gerdprodukter och Spabehandlingar.