Får jag be om största, möjliga tyssssstnad

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
 • Sweden
 • Germany
 • UK
 • USA
 • Europe
 • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Får jag be om största, möjliga tyssssstnad

Får jag be om största, möjliga tyssssstnad

Det surrar, piper, surrar, piper och spelar, tutar, larmas, bullrar, surrar, skränas, skrålar och ringer precis överallt. Sociala medier pockar på uppmärksamhet, skärmar flimrar vart jag än vänder blicken och skriker ut sina budskap med flimrande bilder och ljus.

Åsikter susar genom luften och jag hör inte mina egna tankar. Det är en utmaning att mitt i alltihop prestera, leverera, vara produktiv och kreativ, social och ha koll på sina egna åsikter och värderingar. Jag har kommit på mig själv att mer och mer söka upp Tystnaden, som har blivit en sällsynt lyx.

För det är där, när jag bara hör naturens ljud, som jag får tag i mig själv. Tankarna får komma och gå som de vill och en välkommen lust att skapa tränger sig på. Många räds tystnaden och upplever den som ensamhet eller som ett hot. Men när man själv valt den är den bara av godo. Hör du till dem som blir skrämd? Då vill jag uppmuntra dig att försiktigt närma dig tystnaden små stunder i taget. För att utforska nya rum i dig och höra vad ditt inre har att berätta. Tystnad har faktiskt visat sig vara bra för hälsan, det är många forskare idag eniga om. Frånvaron av ljud kan bidra till att:

 • sänka blodtrycket
 • stimulera kroppens immunförsvar
 • bilda nya hjärnceller: två timmars tystnad leder till att nya celler bildas i hippocampus, det område i hjärnan som är kopplat till inlärning, minne och känslor
 • minska kortisol och adrenalin nivåer (stresshormoner)
 • främja en bra hormonreglering
 • ger energi
 • bli mer kreativ
 • bli mer lösningsorienterad

 

Två minuters tystnad har visat sig vara ännu mer avslappnande än att lyssna på musik.

Det är som om tankarna får höjd och bredd, man blir tydligare för sig själv och samtidigt mindre självmedveten. Jag upplever att jag är alla mina åldrar och erfarenheter samtidigt, inte bara den Lisen som jag förväntas vara i ett socialt sammanhang. Fri helt enkelt. Det blir lättare att vara intakt när sedan vardagen tuffar på.

 

Hur finner man tystnaden i en stressad vardag? Det här är några av mina knep:

 

 • Begränsa tid på sociala medier. Tro mig, världen går inte under och missar jag något så är det i alla fall inget livsviktigt, inte viktigare än att jag får tid att tänka långa tankar!

 

 • Stäng av ljudet på mobilen, kvällar och helger till exempel, eller när du ägnar dig åt något som kräver koncentration och närvaro

 

 • Gå ut i naturen. Gärna en bit från stadens brus. Inga hörlurar och mobilen avstängd.

 

 • Ligg kvar i sängen fem minuter extra på morgonen. Vakna långsamt, låt tankarna komma och gå, lyssna in dagen

 

Belöningen är att du blir lugnare, mer kreativ, lär känna dig själv ännu närmare, kan rensa bort de tankar som inte gör nytta, blir bättre på att lyssna till andra och, inte minst – får en friskare hjärna!

 

”A relaxed mind is a creative mind”.

 

Lisen


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden jJ8QFY:
Kommentarer:
Fortsätt »

LISEN SUNDGREN Även känd som Ört-Lisen! Min kärlek till naturen styr mitt liv privat och professionellt. Jag skapade ett av Sveriges första naturliga hudvårdsföretag Lisen Organics, har skrivit böcker om naturlig livsstil: Lisens Örtspa, Lisen Indiska Spa, Lisens Gröna Värld, Det Vilda Köket och nu senast prisbelönta Vildvuxet. Inom kort är jag även dipl. Kostrådgivare i min iver att alltid gräva djupare och förstå mer. Min driv är att väcka förundran inför naturen och inspirera till en mer hållbar livsstil. Ett val som är en vinst för hälsa, välbefinnande, miljö och framtid. Jag är glad att få möta er här hos c/o Gerd och dela med mig av mina tankar. Mina inlägg kommer handla om livsglädje, hälsa, naturfunderingar och, naturligtvis, vilda växter.

Kontakt:
Instagram lifebylisen
Linked in: Lisen Sundgren
Mail:lisen@lifebylisen.com

www.lifebylisen.com Publicerat: 2018-10-11
Bli återförsäljare till ℅ Gerd

Bli återförsäljare till ℅ Gerd

Nu rivstartar hösten och med den kommer massa nya möjligheter! ℅ Gerd naturliga och ekologiska produkter är omtyckt av många, vi har även en filosofi där vi bygger unika samarbeten som gör skillnad! Vi är ett av få märken som har aktivt valt bort grossister - av en enkelt anledning. Vi vill ha kontroll vem som säljer ℅ Gerd och vi ska inte hamna på de klassiska prisdumparsajterna online.
Höstboost med Lofsan 13 - 15 September i Jokkmokk

Höstboost med Lofsan 13 - 15 September i Jokkmokk

Börja hösten på allra bästa sätt med en härlig höstboost i Jokkmokk! Under tre dagar kommer vi ha en underbar träningshelg med fokus på att må bra! Vi på c/o Gerd önskar er hjärtligt varmt välkommen till Jokkmokk och på detta fullmatade program! Under helgen har vi Lofsan som vår ciceron och vad vore en träningshelg hos c/o Gerd om inte vi hade Sauna Sittningar.
c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

Ingen kan göra allt, tillsammans kan vi hjälpas åt att göra lite! Vi har ingen ambition att förändra världen i grunden. Vi har däremot en ambition och en tro att vi på riktigt kan göra skillnad i det lilla. Genom c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika, Philippe Town Ship Kåkstäder, har vi under de senaste tre månaderna försett 40 barn med mat, medicin och material till undervisning. Vi har även sett till att två kvinnor fått lön under fyra månader för att ta hand om barnen!
Curly Girl med c/o Gerd - 8 steg till lyckliga lockar

Curly Girl med c/o Gerd - 8 steg till lyckliga lockar

Har ni hunnit hänga med på den senaste trenden som pikar världen om just nu? Curly Girl syftar till att släppa lockarna fria och få ett vackert wash and go hår! Är det ens möjligt kanske ni tänker som har försetts med naturligt lockigt hår? Yes säger vi! För att bli framgångsrik behöver du bara följa våra 8 steg som består av 4 SLUTA GENAST, 1 MOTIVATION, 3 RÅD.