Får jag be om största, möjliga tyssssstnad

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
 • Sweden
 • Germany
 • UK
 • USA
 • Europe
 • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Får jag be om största, möjliga tyssssstnad

Får jag be om största, möjliga tyssssstnad

Det surrar, piper, surrar, piper och spelar, tutar, larmas, bullrar, surrar, skränas, skrålar och ringer precis överallt. Sociala medier pockar på uppmärksamhet, skärmar flimrar vart jag än vänder blicken och skriker ut sina budskap med flimrande bilder och ljus.

Åsikter susar genom luften och jag hör inte mina egna tankar. Det är en utmaning att mitt i alltihop prestera, leverera, vara produktiv och kreativ, social och ha koll på sina egna åsikter och värderingar. Jag har kommit på mig själv att mer och mer söka upp Tystnaden, som har blivit en sällsynt lyx.

För det är där, när jag bara hör naturens ljud, som jag får tag i mig själv. Tankarna får komma och gå som de vill och en välkommen lust att skapa tränger sig på. Många räds tystnaden och upplever den som ensamhet eller som ett hot. Men när man själv valt den är den bara av godo. Hör du till dem som blir skrämd? Då vill jag uppmuntra dig att försiktigt närma dig tystnaden små stunder i taget. För att utforska nya rum i dig och höra vad ditt inre har att berätta. Tystnad har faktiskt visat sig vara bra för hälsan, det är många forskare idag eniga om. Frånvaron av ljud kan bidra till att:

 • sänka blodtrycket
 • stimulera kroppens immunförsvar
 • bilda nya hjärnceller: två timmars tystnad leder till att nya celler bildas i hippocampus, det område i hjärnan som är kopplat till inlärning, minne och känslor
 • minska kortisol och adrenalin nivåer (stresshormoner)
 • främja en bra hormonreglering
 • ger energi
 • bli mer kreativ
 • bli mer lösningsorienterad

 

Två minuters tystnad har visat sig vara ännu mer avslappnande än att lyssna på musik.

Det är som om tankarna får höjd och bredd, man blir tydligare för sig själv och samtidigt mindre självmedveten. Jag upplever att jag är alla mina åldrar och erfarenheter samtidigt, inte bara den Lisen som jag förväntas vara i ett socialt sammanhang. Fri helt enkelt. Det blir lättare att vara intakt när sedan vardagen tuffar på.

 

Hur finner man tystnaden i en stressad vardag? Det här är några av mina knep:

 

 • Begränsa tid på sociala medier. Tro mig, världen går inte under och missar jag något så är det i alla fall inget livsviktigt, inte viktigare än att jag får tid att tänka långa tankar!

 

 • Stäng av ljudet på mobilen, kvällar och helger till exempel, eller när du ägnar dig åt något som kräver koncentration och närvaro

 

 • Gå ut i naturen. Gärna en bit från stadens brus. Inga hörlurar och mobilen avstängd.

 

 • Ligg kvar i sängen fem minuter extra på morgonen. Vakna långsamt, låt tankarna komma och gå, lyssna in dagen

 

Belöningen är att du blir lugnare, mer kreativ, lär känna dig själv ännu närmare, kan rensa bort de tankar som inte gör nytta, blir bättre på att lyssna till andra och, inte minst – får en friskare hjärna!

 

”A relaxed mind is a creative mind”.

 

Lisen


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 7zp9UN:
Kommentarer:
Fortsätt »

LISEN SUNDGREN Även känd som Ört-Lisen! Min kärlek till naturen styr mitt liv privat och professionellt. Jag skapade ett av Sveriges första naturliga hudvårdsföretag Lisen Organics, har skrivit böcker om naturlig livsstil: Lisens Örtspa, Lisen Indiska Spa, Lisens Gröna Värld, Det Vilda Köket och nu senast prisbelönta Vildvuxet. Inom kort är jag även dipl. Kostrådgivare i min iver att alltid gräva djupare och förstå mer. Min driv är att väcka förundran inför naturen och inspirera till en mer hållbar livsstil. Ett val som är en vinst för hälsa, välbefinnande, miljö och framtid. Jag är glad att få möta er här hos c/o Gerd och dela med mig av mina tankar. Mina inlägg kommer handla om livsglädje, hälsa, naturfunderingar och, naturligtvis, vilda växter.

Kontakt:
Instagram lifebylisen
Linked in: Lisen Sundgren
Mail:lisen@lifebylisen.com

www.lifebylisen.com Publicerat: 2018-10-11
c/o Gerd änglaprojekt i Sydafrika

c/o Gerd änglaprojekt i Sydafrika

Vi har fått den stora förmånen att hjälpa en förskolan i Philippi Township, Kapstaden! De har ett enormt behov av i stort sett allt från blöjor, kläder, mat till allt vad man kan behöva ha på just en förskola. Följ med c/o Gerds VD Johan Wiklund i en serie artiklar när han åker ner till Kapstaden den 10 februari. Var med och stötta förskolan du med!
c/o Gerds hudvårdsrutin - Så får du optimal effekt!

c/o Gerds hudvårdsrutin - Så får du optimal effekt!

Vi har arbetat med hudvård i många år och en sak som är säker är att huden mår otroligt bra av rutiner! Här kommer ni få ta del av en morgon och en kvällsrutin som kommer göra skillnad för er hudvitalitet! Är du osäker om vilken rutin du ska ha så är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig rätt!
Men det blir ljusare igen…

Men det blir ljusare igen…

Oxveckorna, så kallas de, veckorna mellan trettonhelgen fram till påsk, eftersom de upplevs av många som tröga, långsamma och tunga. Mörka är de också. Lite som kvicksand om du frågar mig.
c/o Gerds ekobutik i Stockholm

c/o Gerds ekobutik i Stockholm

I veckan öppnade c/o Gerd upp dörrarna till deras butik på Norrmalm i Stockholm. Vi intervjuar grundarna till c/o Gerd om varför de öppnar en butik när alla andra satsar på e-handel. Syftet är helt enkelt att vi vill göra hela serien tillgänglig för er som är intresserade av naturliga och ekologiska produkter säger Anna-Lena Wiklund Rippert, en av grundarna till varumärket.