Är du hållbar lille vän?

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Är du hållbar lille vän?

Är du hållbar lille vän?

Efter den här sommaren har klimatångesten slagit till med full kraft. Klimatet hotar och angår oss alla. Hur reagerar du på klimatförändringarna? Får du ångest, struntar i det och fortsätter som vanligt, blir helt ställd och passiv och tänker att ”det spelar ingen roll, det är kört”?
Oavsett reaktion så är det inte ovanligt att ångest leder till passivitet, man spelar död. Men sorry, det hjälper inte. Klimatförändringen är och förblir ett reellt hot mot oss alla. Och oavsett vad vi tror och tänker kommer våra liv att förändras radikalt på grund av den.

Jag strävar efter att leva så klimatsmart jag kan – äter vego, eko, lokalproducerat, vilda växter, håller kurser, inspirerar andra, sopsorterar, cyklar, åker kommunalt och har ingen bil. Men. Jag älskar att resa. Så nog rasar den i mig, ångesten. I en artikel i DN den 10 augusti i år skrev psykologen Frida Hylander en artikel om hur man förvandlar sin klimatångest till handlingskraft. https://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/psykolog-sa-omvandlar-du-din-klimatangest-till-handlingskraft/

Jag blev så inspirerad och inser att de här 6 punkterna kan man faktiskt applicera på många saker i livet som ligger och skaver. Hon skriver om hur vårt beteende påverkar andra och hur vi inte är slavar under vår natur. Och påminner om att vi kanske kan ”skapa en kontext som möjliggör för människan, och framför allt människor tillsammans, att göra kraftfulla förändringar för att skapa ett hållbart samhälle”.

Här är en kort sammanfattning av hennes råd, läs gärna hela hennes artikel för mer info.

Psykologens tips för att vända klimatångest till handlingskraft:

Utmana ångesten: när ångesten vill få dig att fly eller bli passiv: gå rakt emot den och agera. Lär dig att agera i stort och smått: från att välja vegetariska alternativ till middagsmaten till att fatta större beslut som att drastiskt minska ditt flygande.

Identifiera dina värderingar: svara på frågan varför är klimatfrågan viktig för mig? Inte bara slentrianmässigt utan med genuin rannsakan. När det känns motigt påminner du dig om svaret på frågan.

Organisera dig: en av mänsklighetens största framgångsfaktorer är att vi är bra på att organisera oss och samarbeta. Viktiga förändringar i samhället har kommit till stånd just för att vi organiserat oss. Gå samman med andra, sök upp organisationer som redan jobbar för klimatet, organisera ett upprop på facebook för att påverka politiker eller starta en bokcirkel med tema klimatlitteratur.

Var snäll mot dig själv: Klimatkrisen är större än vad en enskild individ kan lösa, och det är inte en enskild person som bär ansvaret för den. Men vi har alla ett ansvar att agera. Ska vi orka bära det ansvaret behöver vi ta hand om oss själva längs vägen.

Ge utrymme för fler än en tanke på samma gång: Det är okej att njuta av det soliga vädret och samtidigt oroa sig för och agera kraftfullt mot klimatförändringarna. På samma sätt det både möjligt och viktigt att jobba med klimatfrågan på flera olika plan från att hitta stora globala politiska interventioner till att hjälpa till att bina i din trädgård. Det är aldrig för sent för handling.

Vi kan förändra!

Lisen#1
Micki
Very good blog post. I certainly love this site. Continue the good work!
2019-02-08 @ 13:19:29
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden Y4dyXp:
Kommentarer:
Fortsätt »

LISEN SUNDGREN Även känd som Ört-Lisen! Min kärlek till naturen styr mitt liv privat och professionellt. Jag skapade ett av Sveriges första naturliga hudvårdsföretag Lisen Organics, har skrivit böcker om naturlig livsstil: Lisens Örtspa, Lisen Indiska Spa, Lisens Gröna Värld, Det Vilda Köket och nu senast prisbelönta Vildvuxet. Inom kort är jag även dipl. Kostrådgivare i min iver att alltid gräva djupare och förstå mer. Min driv är att väcka förundran inför naturen och inspirera till en mer hållbar livsstil. Ett val som är en vinst för hälsa, välbefinnande, miljö och framtid. Jag är glad att få möta er här hos c/o Gerd och dela med mig av mina tankar. Mina inlägg kommer handla om livsglädje, hälsa, naturfunderingar och, naturligtvis, vilda växter.

Kontakt:
Instagram lifebylisen
Linked in: Lisen Sundgren
Mail:lisen@lifebylisen.com

www.lifebylisen.com Publicerat: 2018-09-20
Nu säljer vi 70% Handdesinfektion

Nu säljer vi 70% Handdesinfektion

I veckan skriver Norrbottens största dagstidning NSD om oss på c/o Gerd och att vi ställer om till Handdesinfektion. Med anledning av detta är det många som ringer in och vill köpa till sitt företag, äldreboende samt privatpersoner.
Guide till rätt ekologisk hudvårdsrutin

Guide till rätt ekologisk hudvårdsrutin

c/o Gerds ekologiska hudvårdsprodukter verkar resultatinriktat på ett naturligt sätt! För att du ska uppnå perfekt resultat rekommenderar vi att du följer våra råd! Här har du en guide som tar dig igenom rutinerna. TORR & MOGEN - Läs om Blueberry NORMAL & LÄTT TORR - Läs om Cloudberry OBALANSERAD ELLER ACNE - Läs om Lingonberry
VÅRBONANZA - 20% på hela sortiment fram till 29/3 23.59

VÅRBONANZA - 20% på hela sortiment fram till 29/3 23.59

NÄR vi gjorde den här kampanjen i Oktober tänkte vi vårfeeling och härligt med en riktigt vårkampanj! Föga anade vi, som ingen annan heller, vilken otroligt galen tid det här skulle ske i. Så. Vi ber om ursäkt för den glada bilden men vi känner att vi måste ju faktiskt sprida lite glädje oxå!
Kemiprofessorn - Så här skyddar tvål och vatten dig!

Kemiprofessorn - Så här skyddar tvål och vatten dig!

I helgen hörde jag något intressant på P1s vetenskapspodd som jag bara måste få dela med er! Som många av er redan sett så har vi sänkt priserna, rejält, på vår handtvål och det är väldigt många som väljer att köpa den kampanjen. Själv tvättar jag händerna HELA tiden. Nu känns det ännu bättre när Kemiprofessorn Ulf Elfvik förklarar vad som händer med Virus som blir utsatt för tvål och vatten.