c/o Gerds Hårskola - Saker som gör skillnad för ditt hår, på riktigt!

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
c/o Gerds Hårskola - Saker som gör skillnad för ditt hår, på riktigt!

c/o Gerds Hårskola - Saker som gör skillnad för ditt hår, på riktigt!

Alla har nog någon gång varit med om när klippningen hos frisören inte riktigt blev som man hade tänkt sig, eller, den gången man fick för sig att - hur svårt kan det vara, och så testade man att klippa sig själv hemma. Den gången då det blir fel inser man hur viktigt det är med håret och hur otroligt tråkigt det är när det blir fel. Många spenderar otroliga mängder pengar på sitt hår men är otroligt dåliga på att ta hand om sitt hår.

HÅRSKOLA 1. Så här är ett hårstrå uppbyggt.

Håret är uppbyggt av keratin, det vill säga samma protein som ingår i hud och naglar. Varje hårstrå består av döda keratiniserade celler i tre olika lager. Det yttersta är överlappande celler i ett tunt skikt som skyddar lagret innanför, cortex. Cortex innehåller melanin, det pigment som ger håret sin färg. Cellerna där är platta i formen. Formen på cortex avgör om håret blir rakt eller krulligt. Det innersta lagret kallas medulla, och utgörs av stora celler och luft. Medulla reflekterar ljus så att håret ser annorlunda ut i olika miljöer. Det är bara i hårstråets nedersta del som själva celldelningen, det vill säga hårväxten, sker. Denna nederdel består av papillen, som står i förbindelse med blodkärl i underhuden.


HÅRSKOLA 2. Har du lockigt eller rakt hår?

Nu när vi vet att ett hårstrå är uppbyggt av lager på lager så går vi vidare till nästa fas. De av er som har ett hår som är rakt, ganska tåligt och glansigt har en tät sammansättning av lagrarna mellan CORTEX och MEDULLA. De av er som har har ett lockigt, vågigt eller ett hår som upplevs poröst har inte en liknande täthet mellan CORTEX och MEDULLA.

HÅRSKOLA 3. Stimulera papillen och få fart på blodcirkulationen i hårbotten.

Ni kanske har hunnit med trenden om att borsta hårbotten? Anledningen till varför det är så nyttigt är att vi stimulerar blodflödet i hårbotten och med det så stimulerar vi även positiv hårtillväxt. Borsta håret en gång om dagen med en svinborste eller motsvarande för att uppnå bra effekt!

3 BIG NO NOS FÖR DITT HÅR

Det här rör främst er som har hår som är längre än axellångt och då gäller det samtliga hårtyper - För er som identifierade sig med lockigt eller poröst hår oavsett vilken längd på håret ni har.

NO NO 1. Hur handdukstorkar du håret?

Många begår regelrätt övergrepp på sitt hår när de går ut från duschen. Den härliga frotéhanduken förvandlas till ett tortyrredskap för ditt hår samma sekund som du kör upp handduken i håret och gnuggar runt.

DET HÄR HÄNDER MED DITT HÅR - När ditt hår är blött och fuktigt så är alla lager öppnande. Dina hårstrån är aldrig så känsliga och spröda som när de är fuktiga

SÅ HÄR GÖR DU! - Först kramar du ut överflödigt vatten ur håret. Sen tar du och omsluter din handduk runt håret och kramar ur fukten ur håret.

NO NO 2. Hur reder du ut ditt hår?

Håret är tvättat och nu ska det lite snabbt redas ut innan de får självtorka eller innan fönen får göra sitt arbete. Fram åker bortsen/kammen eller vilket tillhygge man nu har och sen åker vi…

DÄR HÄNDER MED DITT HÅR - Samma som på No No 1. Ditt hår är skört när de är fuktigt. Du drar av väldigt många hår i onödan genom att slita ut ditt hår när du reder ut håret.

SÅ HÄR GÖR DU - Hela hemligheten till ett välvårdat hår är att återfukta det. Du Applicerar en riklig mängd med B2 HAIR SERUM i håret, sen ska du reda ut håret som om du var extremt håröm. Då du dessutom kramar ur fukten ur ditt hår så kommer du att uppleva att processen med att trassla ur håret blir mindre och mindre komplicerat.

NO NO 3. Hur stylar du ditt hår?

Många använder undermåliga fönar, platt- och/eller locktänger utan att tänka på vad de gör för håret.

DET HÄR HÄNDER MED DITT HÅR - Vi vet alla att om vi styrker ett plagg och råkas ha för hög värme på strykjärnet att vi kan lämna oönskade märken på våra kläder. Det är exakt samma princip på hårstråt!

SÅ HÄR GÖR DU! Investera lite i dig själv och i ditt hår! Du behöver inte köpa värstingutrustningen för att ha ett bra redskap. Ha inte för hög värm på tänger eller på fönen! Applicera ALLTID ett skyddande serum (B2 Hair Serum) i håret innan du kickar igång och fönar håret torrt!

c/o GERD HÅRVÅRDSRUTINER FÖR ALLA

Precis som vi pratar hudvårdsrutin pratar vi hårvårdrutin och här kommer en guide som hjäper dig att hitta rätt bland våra ekologiska hårprodukter.

ALLA HÅRTYPER OAVSETT LÄNGD -

B2 Hair Serum är vår varmaste rekommendation till alla. Den går in i hårstråt mellan Medulla och Cortex och med hjälp av Silkesproteinets egenskaper kan den fästa i stråt. Det gör att vi binder fukt i stråt och inte på ytan av stråt. >>>>TILL B2 HAIR SERUM

KORT HÅR TILL KORT PAGE EJ LOCKIGT.

Variant 1. Upplever du att du har fint så kallat skandinaviskt hår?

Välj Cloudberry schampoo och återfuktning med b2 hair Serum. Cloudberry Shampoo, ett ekologiskt shampoo som ger en mild rengöring och stärker håret med c-vitaminrik hjortronfröolja. Vi har även valt att tillföra en ekologisk risstärkelse som hjälper till att ger volym åt fint skandinaviskt hår. Krama ut vattnet ut håret när du har tvättat håret men applicera därefter B2 Hair serum i de fuktiga håret!

Låt självtorka, föna eller använd den rutin du gör för att fixa dig! >>>>>>>>>>TILL PAKETET

KORTKLIPPT TJOCKT HÅR MED BEHOV AV DET LILLA EXTRA (rakt eller lockigt)

Variant 2. Upplever du att att du har ett tjockt hår som lätt blir frissigt eller torrt?

Välj Blueberry Shampoo som tillför ditt hår fukt och stärker det med e-vitamin från blåbärsfröolja. Vi har även valt att tillföra ekologisk quinoa för att verkligen föra in fukt på djupet till var hårstrå. Efter att du tvättat håret kramar du håret torrt med en handduk och applicera därefter B2 Hair Serum i fuktigt hår.

Låt självtorka, föna eller använd den rutin du gör för att fixa dig! >>>>>>>>>>TILL PAKETET

PROBLEMHÅRBOTTEN NÄR DU HAR KORT HÅR - OAVSETT LOCKIGT ELLER RAKT.

Variant 3. Har du problem i din hårbotten? Testa att göra följande!

Många gånger kan det hjälpa att sluta använda skarpa tensider - Sodium Laureth sulfate tillhör den skarpaste tensiden som finns och den reagerar många negativt på. Kost påverkar hårbotten och där kan man behöva tänka efter på vad man äter. I c/o Gerds hårvårdsrutin ska du välja Lingonberry Shampoo som innehåller den lugnande naturliga bensoesyran, vi har även valt att tillföra ekologisk Aloe Vera som verkar lugnande för hårbottnar! Krama ur vattnet ur håret och applicera B2 Hair serum i håret som ger fukt och styrka till håret.

Låt självtorka, föna eller använd den rutin du gör för att fixa dig! >>>>>>>>>>TILL PAKETET

AXELLÅNGT HÅR ELLER LÄNGRE MED KVALITÈ FINT SKANDINAVISKT HÅR

Variant 4. Upplever du att du har fint så kallat skandinaviskt hår och det är axellångt eller längre?

Välj Cloudberry schampoo och återfuktning med Blueberry Conditioner light och B2 hair Serum. Cloudberry Shampoo ger en mild rengöring och stärker håret med c-vitaminrik hjortronfröolja. Vi har även valt att tillföra en ekologisk risstärkelse som hjälper till att ger volym åt fint skandinaviskt hår. När du har sköljt ur Schampot applicerar du en liten mängd Bludberry Conditioner Light i längderna. Låt verka i 2 minunter. Krama ut vattnet ut håret när du har tvättat håret men applicera därefter B2 Hair serum i de fuktiga håret!

Låt självtorka, föna eller använd den rutin du gör för att fixa dig! >>>>>>>>>>TILL PAKETET

AXELLÅNGT HÅR ELLER LÄNGRE MED KVALITÉ TJOCKT KRAFTIGT HÅR MED BEHOV AV FUKT.

Variant 5. Upplever du att att du har ett tjockt hår som lätt blir frissigt eller torrt?

Välj Blueberry Shampoo som tillför ditt hår fukt och stärker det med e-vitamin från blåbärsfröolja. Vi har även valt att tillföra ekologisk quinoa för att verkligen föra in fukt på djupet till var hårstrå. Efter att du noggrant har sköljt ur schampot applicerar du Blueberry conditioner Deep i längderna och låter det verka i ca 2 min. Efter att du tvättat håret kramar du håret torrt med en handduk och applicera därefter B2 Hair Serum i fuktigt hår.

Låt självtorka, föna eller använd den rutin du gör för att fixa dig! >>>>>>>>>>TILL PAKETET

PROBLEMHÅRBOTTEN MED AXELLÅNGT ELLER LÄNGRE HÅR - FINT SKANDINAVISKT

Variant 6. Har du problem i din hårbotten? Testa att göra följande!

Många gånger kan det hjälpa att sluta använda skarpa tensider - Sodium Laureth sulfate tillhör den skarpaste tensiden som finns och den reagerar många negativt på. Kost påverkar hårbotten och där kan man behöva tänka efter på vad man äter. I c/o Gerds hårvårdsrutin ska du välja Lingonberry Shampoo som innehåller den lugnande naturliga bensoesyran, vi har även valt att tillföra ekologisk Aloe Vera som verkar lugnande för hårbottnar! Applicera Blueberry Conditioner Light i längderna, låt verka i 2 minuter och skölj därefter ur balsamet. Krama ur vattnet ur håret och applicerar B2 Hair serum i håret som ger fukt och styrka till håret.

Låt självtorka, föna eller använd den rutin du gör för att fixa dig! >>>>>>>>>>TILL PAKETET

PROBLEMHÅRBOTTEN MED AXELLÅNGT ELLER LÄNGRE HÅR - TJOCKT OCH TÖRSTANDE

Variant 7. Har du problem i din hårbotten? Testa att göra följande!

Många gånger kan det hjälpa att sluta använda skarpa tensider - Sodium Laureth sulfate tillhör den skarpaste tensiden som finns och den reagerar många negativt på. Kost påverkar hårbotten och där kan man behöva tänka efter på vad man äter. I c/o Gerds hårvårdsrutin ska du välja Lingonberry Shampoo som innehåller den lugnande naturliga bensoesyran, vi har även valt att tillföra ekologisk Aloe Vera som verkar lugnande för hårbottnar! Applicera Blueberry Conditioner DEEP i längderna, låt verka i 2 minuter och skölj därefter ur balsamet. Krama ur vattnet ur håret och applicerar B2 Hair serum i håret som ger fukt och styrka till håret.

Låt självtorka, föna eller använd den rutin du gör för att fixa dig! >>>>>>>>>>TILL PAKETET


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden RbzvFX:
Kommentarer:
Fortsätt »

Johan Wiklund Det är jag som är en av grundarna till c/o Gerd. Min passion i livet är att försöka leva så nära mig själv som möjligt är. En av de stora anledningarna till att jag var med och grundade c/o Gerd var min övertygelse om att vi på riktigt kan inspirera andra till att göra lite bättre val.

Här kommer jag skriva om mina topp-5 intressen i livet. Hälsa, personlig utveckling, relationer, entreprenörskap samt naturlig skönhet. Jag är frisör, make up artist och ekonom vilket har kommit att vara en perfekt kombination i vår resa med c/o Gerd.

Kontakt:
Instagram @johan.wiklund
Linked in: Johan Wiklund
Mail: johan@careofgerd.se

Publicerat: 2018-09-16
Ge huden en fuktkick

Ge huden en fuktkick

Har du torrhetsrynkor och huden i ansiktet känns grå och glåmig? Då är det dags för en rejäl fuktkick.
Rengör du dig rätt?

Rengör du dig rätt?

Ett vanlig miss vid ansiktsrengöring är att man inte använder skrubbkräm eller inte tvättar sig på morgonen.