Höstboosta dig

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
 • Sweden
 • Europe
 • Germany
 • UK
 • USA
 • Europe
 • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Höstboosta dig

Höstboosta dig

Efter den här varma, torra, brinnande sommaren känns det nästan overkligt att det någonsin kommer bli höst och kallt igen. Tid för tröjor och sjalar. Regniga dagar (får vi hoppas i alla fall, efter den här torkan), höststormar och kortare dagar.

Årstidsväxlingar är något vi är vana vid men har ni tänkt på hur trött man kan bli? När sommar går över till höst, höst till vinter, vinter till vår och vår till sommar upplever många att de behöver mer sömn, mer tid för återhämtning och tid att hinna ikapp sig själv. Min personliga erfarenhet är att jag kan drabbas av humörsvängningar, irritation, trötthet och lite depp de här perioderna så jag har under mitt femtiotvååriga liv haft gott om tillfällen att utforska hur jag bäst tar hand om mig för att möta varje ny årstid fylld med glädje och energi. Mina bästa tips nu när hösten knackar på dörren (jo, det vet jag att den gör, fläderbären börjar mogna, och när de blivit helt svarta, ja då är hösten här) ska jag dela med mig av här:

  • Följ naturen: gå ut en sväng varje dag, gärna på samma plats, och iaktta förändringarna. Genom att följa naturens förvandling blir det lättare att hänga med och gradvis ta in den nya årstiden. Och du får din dagliga dos dagsljus.
  • Ät bär och vilda grönsaker – fyll dig med vild kraft från nypon, björnbär, blåbär, gröna blad och vilda frön. Näringstät mat lägger grunden till en god hälsa och jag är helt övertygad om att får vi i oss lite vilt varje dag så blir vi mer motståndskraftiga.  
  • Enligt ayurvedan, den gamla indiska läketraditionen, är det här den tid på året som lämpar sig bäst för lite tyngre, varm lagad mat. Smörj kroppen inifrån med vegetabiliska oljor, ghee (klarnat smör), rotfrukter och varm lagad mat (mer om detta i ett senare inlägg).
  • Tupplura! Tuppluren är underskattad! Att ta en liten lur på eftermiddagen, om så bara i tio minuter med huvudet på kudden, åstadkommer mirakel för hälsan. Jadå, jag hör dig: ”men det går inte med mitt jobb. Hinner inte, kan inte, var skulle jag göra det…” Men det behöver inte vara varje dag. Gör det när ni kan. Lås in dig på toaletten om inte annat! Kanske ta ett snack med chefen – går det att göra om ett mötesrum till vilorum? På stället där jag hyr kontorsplats finns det två sådana rum, pyttesmå – där står bara en säng. Där kan man krypa in när man behöver dra sig undan, vila kroppen och huvudet en stund. Istället för att ställa klockan så brukar jag vila tills jag börjar dregla - det är ett bra tecken på att jag är djupt avslappnad! Sen kan jag fortsätta min dag men förnyad energi.

 

I kommande inlägg här får du fler tips om vilka vilda växter och bär som hjälper, och vad ayurvedan rekommenderar.

 

Ha det bäst!

LisenOch du! Glöm inte att du kan beställa massageoljor för massörer, ekologiskt hårvax, ekologisk ansiktsolja och annat från Care Of Gerd!


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden cvFKn9:
Kommentarer:
Fortsätt »

LISEN SUNDGREN Även känd som Ört-Lisen! Min kärlek till naturen styr mitt liv privat och professionellt. Jag skapade ett av Sveriges första naturliga hudvårdsföretag Lisen Organics, har skrivit böcker om naturlig livsstil: Lisens Örtspa, Lisen Indiska Spa, Lisens Gröna Värld, Det Vilda Köket och nu senast prisbelönta Vildvuxet. Inom kort är jag även dipl. Kostrådgivare i min iver att alltid gräva djupare och förstå mer. Min driv är att väcka förundran inför naturen och inspirera till en mer hållbar livsstil. Ett val som är en vinst för hälsa, välbefinnande, miljö och framtid. Jag är glad att få möta er här hos c/o Gerd och dela med mig av mina tankar. Mina inlägg kommer handla om livsglädje, hälsa, naturfunderingar och, naturligtvis, vilda växter.

Kontakt:
Instagram lifebylisen
Linked in: Lisen Sundgren
Mail:lisen@lifebylisen.com

www.lifebylisen.com Publicerat: 2018-08-30
Vad är lycka?

Vad är lycka?

Att få sitta och meditera med en kopp kaffe i handen på en bergklack eller stubbe i skogen slår det mesta.
Ida Kjos favoriter!

Ida Kjos favoriter!

När vi går från höst till vinter så behöver vi tänka till om vilka produkter vi använder. I Norden blir huden lätt fuktfattig varpå man lätt kan uppleva att huden blir torr och fnasig. Här visar Ida Kjos hennes favoriter för att möta vintern med en hud i balans.