Rewild

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
 • Sweden
 • Germany
 • UK
 • USA
 • Europe
 • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Rewild

Rewild

Ordet rewild betyder att förvilda och som har utvecklats till ett begrepp som dyker upp i naturvårdssammanhang och som livsstilstrend. Som naturvård innebär det att man vårdar naturområden så att de ska förvildas, genom att till exempel återinföra växter och djur som försvunnit från området och sedan låta naturen leva ifred från mänsklig inverkan.

Rewilding Europe till exempel är en sådan organisation som arbetar med att skapa fler vilda områden runt om i Europa. Begreppet rewild är också namnet på en livsstil som sprider sig snabbt och som innebär att man lever mer i samklang med naturen. Genom att studera hur ursprungsfolk lever och ta del av den kunskap de har satsar man på att lära sig samla och använda vilda växter, fiska, jaga och leva på ett sätt som är naturligt för människan. En amerikansk förespråkare för ett vildare liv är Daniel Vitalis som förklarar rewilding med ”att hitta sin inre apa”. Han ägnar sig åt att försöka lösa den moderna livsstilens stress med urgamla metoder som han anpassar till vår tid. Kolla in hans hemsida, den är tankeväckande! http://www.danielvitalis.com/

 Under alla år som naturen upptagit mer och mer av min tid och mitt medvetande har jag kommit fram till olika knep för att överleva i en storstad utan att göra avkall på mitt behov av närheten till jord, mylla och grönska. Att leva i samklang med naturen betyder inte, som många tycks tro, att man flyttar ut i en grotta i skogen och lever på vad man kan jaga och samla. Det är snarare att medvetet låta den bli en del av vårt liv. Vi är ju en del av naturen, därifrån kan vi kan fylla på med livskraft och komma livet nära.

Här får du tips om hur du som stadsbo kan ”förvilda” dig:

 • Notera vad som växer omkring dig. Även inne i stadsmiljöer växer det träd, maskrosor, löktrav, gatkamomill, våtarv och groblad.
 • Låt ögat söka efter grönt (i säsong!), bra knep att bli mer närvarande.
 • Ät mat i säsong! Då smakar den som bäst och det är den mat som det är naturligt för våra kroppar att äta just då.
 • Plocka vilda ätliga växter. Sökandet och samlandet är rogivande, lugnande och att äta de växterna är ett lustfyllt och roligt sätt bokstavligt talat bli ett med sin omgivning.
 • Plocka vilda blommor och sätt i en vas.
 • Lite mer hardcore: gå en kurs och lär dig hur man överlever i vildmarken! Det är ett fantastiskt sätt att lära känna sig själv på djupet och öka självtilliten.
 • Ta en till promenad och lägg märke till vad det finns för vilda djur nära dig. Fåglar? Insekter? Råttor? Harar? Möss?
 • Ta en vild semester, boka en vandringsresa – Sverige erbjuder fantastiska områden med hisnande naturupplevelser.
 • Rör på dig så ofta du kan – kroppen är skapt för rörelse! Gå, spring, hoppa, dansa, skutta, sträcka….det har en enorm inverkan på humöret och hälsan.
 • Ta en promenad i närmsta naturområde och njut av hur skönt det är att vara i en omgivning som inte kräver någonting av dig, som inte dömer eller kritiserar. Där du helt och fullt kan vara dig själv.

 

Stay wild!

Lisen


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden JNnfgT:
Kommentarer:
Fortsätt »

LISEN SUNDGREN Även känd som Ört-Lisen! Min kärlek till naturen styr mitt liv privat och professionellt. Jag skapade ett av Sveriges första naturliga hudvårdsföretag Lisen Organics, har skrivit böcker om naturlig livsstil: Lisens Örtspa, Lisen Indiska Spa, Lisens Gröna Värld, Det Vilda Köket och nu senast prisbelönta Vildvuxet. Inom kort är jag även dipl. Kostrådgivare i min iver att alltid gräva djupare och förstå mer. Min driv är att väcka förundran inför naturen och inspirera till en mer hållbar livsstil. Ett val som är en vinst för hälsa, välbefinnande, miljö och framtid. Jag är glad att få möta er här hos c/o Gerd och dela med mig av mina tankar. Mina inlägg kommer handla om livsglädje, hälsa, naturfunderingar och, naturligtvis, vilda växter.

Kontakt:
Instagram lifebylisen
Linked in: Lisen Sundgren
Mail:lisen@lifebylisen.com

www.lifebylisen.com Publicerat: 2018-08-23
c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

Ingen kan göra allt, tillsammans kan vi hjälpas åt att göra lite! Vi har ingen ambition att förändra världen i grunden. Vi har däremot en ambition och en tro att vi på riktigt kan göra skillnad i det lilla. Genom c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika, Philippe Town Ship Kåkstäder, har vi under de senaste tre månaderna försett 40 barn med mat, medicin och material till undervisning. Vi har även sett till att två kvinnor fått lön under fyra månader för att ta hand om barnen!
Curly Girl med c/o Gerd - 8 steg till lyckliga lockar

Curly Girl med c/o Gerd - 8 steg till lyckliga lockar

Har ni hunnit hänga med på den senaste trenden som pikar världen om just nu? Curly Girl syftar till att släppa lockarna fria och få ett vackert wash and go hår! Är det ens möjligt kanske ni tänker som har försetts med naturligt lockigt hår? Yes säger vi! För att bli framgångsrik behöver du bara följa våra 8 steg som består av 4 SLUTA GENAST, 1 MOTIVATION, 3 RÅD.
Mingla med oss och Skogsro Spa 2 Juni

Mingla med oss och Skogsro Spa 2 Juni

Tillsammans med Skogro Spa i Sandhem kommer vi ställa till med ett riktigt sommarmingel! Härlig musik, vi berättar om c/o Gerd och våra produkter samt har vi för dagen ovanligt trevliga priser på hela sortimentet! Varmt välkomna om ni är i närheten!
Green Beauty Day 4 maj!

Green Beauty Day 4 maj!

Tiderna förändras och vi med dem. För elva år sedan släppte jag min första bok, Lisens Örtspa, där jag delade med mig om hur man tillverkar egen hudvård av färska och torkade örter, vegetabiliska oljor, örter, frukt, grönt, gryner och honung. Gammal kunskap förvisso men som då framstod som helt ny, udda och fick många att höja på ögonbrynen.