Rewild

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
 • Sweden
 • Germany
 • UK
 • USA
 • Europe
 • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Rewild

Rewild

Ordet rewild betyder att förvilda och som har utvecklats till ett begrepp som dyker upp i naturvårdssammanhang och som livsstilstrend. Som naturvård innebär det att man vårdar naturområden så att de ska förvildas, genom att till exempel återinföra växter och djur som försvunnit från området och sedan låta naturen leva ifred från mänsklig inverkan.

Rewilding Europe till exempel är en sådan organisation som arbetar med att skapa fler vilda områden runt om i Europa. Begreppet rewild är också namnet på en livsstil som sprider sig snabbt och som innebär att man lever mer i samklang med naturen. Genom att studera hur ursprungsfolk lever och ta del av den kunskap de har satsar man på att lära sig samla och använda vilda växter, fiska, jaga och leva på ett sätt som är naturligt för människan. En amerikansk förespråkare för ett vildare liv är Daniel Vitalis som förklarar rewilding med ”att hitta sin inre apa”. Han ägnar sig åt att försöka lösa den moderna livsstilens stress med urgamla metoder som han anpassar till vår tid. Kolla in hans hemsida, den är tankeväckande! http://www.danielvitalis.com/

 Under alla år som naturen upptagit mer och mer av min tid och mitt medvetande har jag kommit fram till olika knep för att överleva i en storstad utan att göra avkall på mitt behov av närheten till jord, mylla och grönska. Att leva i samklang med naturen betyder inte, som många tycks tro, att man flyttar ut i en grotta i skogen och lever på vad man kan jaga och samla. Det är snarare att medvetet låta den bli en del av vårt liv. Vi är ju en del av naturen, därifrån kan vi kan fylla på med livskraft och komma livet nära.

Här får du tips om hur du som stadsbo kan ”förvilda” dig:

 • Notera vad som växer omkring dig. Även inne i stadsmiljöer växer det träd, maskrosor, löktrav, gatkamomill, våtarv och groblad.
 • Låt ögat söka efter grönt (i säsong!), bra knep att bli mer närvarande.
 • Ät mat i säsong! Då smakar den som bäst och det är den mat som det är naturligt för våra kroppar att äta just då.
 • Plocka vilda ätliga växter. Sökandet och samlandet är rogivande, lugnande och att äta de växterna är ett lustfyllt och roligt sätt bokstavligt talat bli ett med sin omgivning.
 • Plocka vilda blommor och sätt i en vas.
 • Lite mer hardcore: gå en kurs och lär dig hur man överlever i vildmarken! Det är ett fantastiskt sätt att lära känna sig själv på djupet och öka självtilliten.
 • Ta en till promenad och lägg märke till vad det finns för vilda djur nära dig. Fåglar? Insekter? Råttor? Harar? Möss?
 • Ta en vild semester, boka en vandringsresa – Sverige erbjuder fantastiska områden med hisnande naturupplevelser.
 • Rör på dig så ofta du kan – kroppen är skapt för rörelse! Gå, spring, hoppa, dansa, skutta, sträcka….det har en enorm inverkan på humöret och hälsan.
 • Ta en promenad i närmsta naturområde och njut av hur skönt det är att vara i en omgivning som inte kräver någonting av dig, som inte dömer eller kritiserar. Där du helt och fullt kan vara dig själv.

 

Stay wild!

Lisen


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 6GyFqn:
Kommentarer:
Fortsätt »

LISEN SUNDGREN Även känd som Ört-Lisen! Min kärlek till naturen styr mitt liv privat och professionellt. Jag skapade ett av Sveriges första naturliga hudvårdsföretag Lisen Organics, har skrivit böcker om naturlig livsstil: Lisens Örtspa, Lisen Indiska Spa, Lisens Gröna Värld, Det Vilda Köket och nu senast prisbelönta Vildvuxet. Inom kort är jag även dipl. Kostrådgivare i min iver att alltid gräva djupare och förstå mer. Min driv är att väcka förundran inför naturen och inspirera till en mer hållbar livsstil. Ett val som är en vinst för hälsa, välbefinnande, miljö och framtid. Jag är glad att få möta er här hos c/o Gerd och dela med mig av mina tankar. Mina inlägg kommer handla om livsglädje, hälsa, naturfunderingar och, naturligtvis, vilda växter.

Kontakt:
Instagram lifebylisen
Linked in: Lisen Sundgren
Mail:lisen@lifebylisen.com

www.lifebylisen.com Publicerat: 2018-08-23
Storfavorit på kampanj - Unisex deodorant

Storfavorit på kampanj - Unisex deodorant

℅ Gerds Unisex deodorant har kommit att bli en riktigt storfavorit bland många som söker en effektiv och naturlig deodorant. Den feedback som vi får från er kunder är att det är en av få naturliga deodoranter som verkligen fungerar.
SOMMARENS UNDERBARA ERBJUDANDEN & KAMPANJER

SOMMARENS UNDERBARA ERBJUDANDEN & KAMPANJER

Vi har laddat upp med härligt somriga erbjudanden som vi vet att ni kommer att tycka om! Alla erbjudanden finns att köpa på careofgerd.se och hos de återförsäljare som tagit in kampanjerna. Ta hand om er och unna er en stund av egentid under sommaren 2020.
Tipsen från c/o Gerd Live - MANLIG HUDVÅRD

Tipsen från c/o Gerd Live - MANLIG HUDVÅRD

Manlig hud skiljer sig en hel del från kvinnlig hud. Som regel är den manliga huden ofta tjockare och innehåller mer kollagen, män har oftare en fetare hud och får därför mindre rynkor. Den manliga huden drabbas lättare av akne och orenheter vilket ställer andra krav på framför allt peeling och konsistens på krämer.