Namnlöst blogginlägg

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Ekorundan 2018- 1-2:a september ?i torrt och vått

Ekorundan 2018- 1-2:a september ?i torrt och vått

Den 1-2:a september 2007 slogs portarna upp för ett helt nytt koncept ? Ekorundan! Och varje år sedan dess har ekologiska gårdar öppnat upp sina ladugårdsportar och visat nyfikna besökare vad som finns att se och lära på en ekologisk gård. ?Bonden berättar? kl. 11 och 14 på samtliga gårdar är ett intressant och viktigt inslag i gårdarnas program, som också bjuder in till många spännande smakupplevelser och lek för hela familjen. Konceptet håller i sig än idag ? även i år går Ekorundan av stapeln den 1-2:a september och det torra vädret till trots; 13 gårdar är med och deltar med allt sitt kunnande.
Under Ekorundan står det ekologiska jordbruket och bonden själv i fokus och det bjuds in till den dialog mellan producent och konsument som är så viktig. I år är det 13 stycken deltagande gårdar som alla bjuder in intresserade att uppleva det ekologiska lantbruket på nära håll. Gårdarna ligger i Skåne och representerar en mångfald av ekologiska inriktningar: mjölk, ost- och köttproduktion, såväl som bi, krydd- och grönsaksodlingar. Nytillskottet för året är biodlingsgården Ekedal, där man öppnar bikupan och tittar närmare på hur bina lever.

Det är den ideella föreningen ekobonden.se som årligen genomför Ekorundan och föreningens syfte är att ge dagens ekobonde ett ansikte och visa på fördelarna med det lokala, småskaliga och naturnära jordbruket, samt att främja konsumenternas personliga kontakt med sin matproducent. Under årets Ekorunda samarbetar föreningen med två organisationer, Naturskyddsföreningen i Lund och KRAV, och utan dessa viktiga samarbetspartners hade Ekorundan inte varit möjlig att genomföra.

- Ekorundan är ett viktigt arrangemang för oss att vara med i och vi samarbetar sedan ett par år tillbaka. En del av våra lokalföreningar bjuder också in sina medlemmar att åka med i en buss som dem runt mellan utvalda gårdar, det är väldigt uppskattat, berättar Magnus Billqvist som är verksamhetskoordinator på Naturskyddsföreningen i Skåne.

- Inte minst efter denna extremt torra sommar som drabbat svenska bönder mycket hårt och ekologiska lantbrukare i synnerhet är ett evenemang som Ekorundan extra viktig, säger Anita Falkenek, VD på KRAV. Det är ett bra sätt att sprida kunskap om ekologisk växtodling och djurhållning för att få fler konsumenter att handla KRAV-märkt. Jag hoppas att många tar tillfället att besöka gårdarna under årets Ekorunda för att skapa förståelse för ekologisk produktion och hur den bidrar till förbättrat klimat, biologisk mångfald och god djuromsorg.

Även konceptets utformare, Ebba-Maria Olson på Mossagården i Veberöd och Anna Eklund på Miljö & Marknad, är med och bidrar så att Ekorundan kan leva vidare. Ekorundan äger rum den 1-2 september, kl. 10-17.

”Bonden berättar” genomförs kl. 11 och 14 båda dagarna på samtliga gårdar.

Karta och deltagande gårdar: http://ekobonden.se/index.php?id=165

Årets broschyr: http://ekobonden.se/index.php?id=168

Och du! Glöm inte att du kan beställa ekologisk hudvård, ekologisk shampoo, ansiktskräm och annat från oss!

Bakom Ekorundan står föreningen ekobonden.se, en ideell förening bestående av ekologiska odlare och konsumenter i Skåne.


För mer info, kontakta:

Ebba-Maria Olson (samordnare av Ekorundan)

046-859 71 / 070-32 855 44

ebba@ekobonden.se


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden JT2MdF:
Kommentarer:
Fortsätt »

c/o Gerd Magazine trendar c/o Gerd magazine håller koll på trender inom hållbar skönhet, mode, entreprenörskap, personlig utveckling och mat. Att skapa nya produkter gör att vi alltid måste ha ett öga mot omvärlden för att se vad som kommer, vad är på gång och vad är trend eller bara en dagslända. Här skriver vi om spännande nyheter

Kontakt:
Instagram @careofgerd

Mail:kundservice@careofgerd.se

Publicerat: 2018-08-17