Den ultimata oljan?

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Den ultimata oljan?

Den ultimata oljan?

Jag har en kärlek när det kommer till oljor. Ja, hudvård överhuvudet taget. Det finns en olja som för mig är nästintill magisk i all sin enkelhet. Jojobaoljan.
Den är för det första inte en olja utan ett flytande vax. Börjar du kolla i innehållsförteckningar på hudvård så kommer du se att jojobaoljan ofta ingår i listan. Är det en naturlig/ekologisk hudvårdsprodukt så är detta flytande vax med allsäkerhet utvunnet genom kallpressning. Det innebär att man faktiskt pressat ur jojobabuskens frön med vikt och inte genom att hetta upp eller använda farliga lösningsmedel. Genom kallpressning behåller oljan alla sina fina egenskaper som huden gillar. Den blir dessutom nästintill aldrig härsken och ytterst få personer är allergiska mot jojobaoljan. Tacksamt att ha i hudvård jo.

Den är snäll mot huden och har tillräckligt små fettsyremolekyler att den enkelt kan penetrera huden för att binda fukt i den. Resultatet av det är att huden mättas och kan hålla sig elastisk. Jojobaoljan täpper inte till huden och är så mild att den går att använda på akneinflammationer och rosacea men även vid perioral dermatit och andra svåra hudåkommor. Då kan den dubbla som rengöring men även att ha på för att förse huden med elasticitet när inte ens den allra mildaste krämen hjälper.

Den är så mild att den även kan användas intimt. Det är som att huden känner igen något hos jojobaoljan. Som att den kan identifiera sig med den och därför släpper den in den obehindrat. Det visar sig att jojobaoljan påminner väldigt mycket om kroppens egna kroppsfett. Kanske är det därför som alla hudtyper kan använda jojobaolja. Den mättar och beter sig så som kroppens egna fett gör och därför upplever vi den balanserande. Men nej, det slutar inte där... man kan dessutom använda jojobaolja vid rakning. Hyveln glider fint och eftersom jojobaoljan är något antiseptisk så uppstår inga irritationer alls efter rakningen, oavsett var på kroppen du rakat.

På ömma bröstvårtor som tärts av ammande barn, jojobaolja! Mamman behöver inte ens fundera på att tvätta bort oljan innan ammning eftersom den inte skadar barnet. Överallt där huden behöver mättas eller balanseras så kan man använda denna fantastiska olja som jag är så förtjust i.

Jag har skämt bort mitt ansikte med flertalet flaskor kallpressad jojobaolja. Jag ser främst till att skämma bort partiet runt ögonen. Om kvällarna kan jag lägga kompresser där för att mätta rejält. Jag ser väldigt tydligt hur mina torrhetslinjer jämnas ut. Det blir lent och mjukt. Om hösten och vintern blir denna olja ett centralt inslag i min hudvårdsrutin eftersom huden utsätts för torr kall luft som dränerar huden på fukt. Om våren och sommaren kan jag trappa ner användandet lite men den finns där.

Solen har även den uttorkande påverkan på huden och drför kan jag "behandla" huden på kvällen med jojobaolja. Slurp brukar det säga så är den absorberad! :)

Det sker något nästintill magiskt med huden när man mättar den med jojobaoljans snälla och gyllene droppar.

Iván

Glöm inte att du kan beställa ekologisk hudvård, ekologisk shampoo, ansiktskräm och annat från oss!

 


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden hgKbEx:
Kommentarer:
Fortsätt »

Iván Valencia Jag är hudvårdsnörden som förvandlade mitt stora intresse till mitt jobb. Under ca 16 års tid har jag arbetat med hudvård och skönhet. Bakom mig har jag uppdrag för några av de mest kända varumärkena på marknaden, internationella men även svenska. Jag är en av medgrundarna till Organic Beauty Awards. Min passion för naturlig/ekologisk hudvård leder mig till att ständigt söka nya vägar att promota just det, hållbar hudvård.

Kontakt:
Hemsida: Iván Valencia Publicerat: 2018-08-07

Vad är lycka?

Vad är lycka?

Att få sitta och meditera med en kopp kaffe i handen på en bergklack eller stubbe i skogen slår det mesta.
Ida Kjos favoriter!

Ida Kjos favoriter!

När vi går från höst till vinter så behöver vi tänka till om vilka produkter vi använder. I Norden blir huden lätt fuktfattig varpå man lätt kan uppleva att huden blir torr och fnasig. Här visar Ida Kjos hennes favoriter för att möta vintern med en hud i balans.