Goda gubbar

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Goda gubbar

Goda gubbar

Jordgubbar kan jag inte få nog av. Minst en liter om dagen är ett måste när de är i säsong. Provar mig fram till vilka som smakar bäst. Överlägset godast hittills är de som jag ätit på den ekologiska gården Lilla Bjers på Gotland, de smakar nästan lika bra som de vi plockade som barn i mormors trädgårdsland. Solvarma, söta, smaktäta och läskande
Jag är helt övertygad om att bären håller mig frisk med alla sina C-vitaminer och antioxidanter, och för att jag blir så glad av dem. Endorfinerna svämmar över. Eftersom jordgubbar är bra för huden också så använder jag dem också i mitt sommarspa! De innehåller fruktsyror som ger en mild peeling, vitaminer som stärker och vatten som återfuktar. Huden får en fin lyster och en skön sval känsla av jordgubbarna, och så luktar den gott. Här får du några tips på hur du kan använda dem, och ett recept på min bästa jordgubbssmoothie. Unna dig sköna sommarstunder!

Ansiktsmask med jordgubbar och havregryn

Havregryn är stärkande och mjukgörande, och skrubbar försiktigt bort döda hudceller.
3 jordgubbar

1-2 msk havremjöl

Mosa jordgubbarna med en gaffel till en slät purée.

Blanda jordgubbar och havregryn i en skål. Känns konsistensen för lös så tillsätt mer havregrynsmjöl. Applicera ansiktsmasken på ren hud och låt verka 15 minuter. Skölj av.

Ansiktstårta

Bär och grädde är en dröm för torr känslig hud. Grädde mjukar upp huden, tillför fett och ger en mild peeling. Citronmeliss lugnar och läker.

1 dl vispgrädde (vegan: havregrädde)

5 citronmelissblad

5 färska jordgubbar

Vispa grädden. Hacka citronmelissbladen fint. Mosa hallonen och blanda alla ingredienser i en skål. Applicera på ren hud och låt masken verka i 15 -20 minuter. Skölj.

Jordgubbar och örter

Den här ansiktsmasken gör rent på djupet och stimulerar cirkulationen i huden.

2 stora jordgubbar

1 msk naturell yoghurt (vegan: havreyoghurt)

3 lavendelblommor eller 1 tsk torkade

1 liten rosmarinkvist

1 msk vit lera, rismjöl eller vetemjöl

eventuellt 1 tsk aprikoskärnolja om huden är mycket torr

Mosa jordgubbarna med yoghurten. Rör ihop alla ingredienser till en slät pasta. Applicera på ren hud och låt verka 15-20 minuter. Skölj.

Jordgubbsmoothie med basilika

Det här är som att dricka lycka. Basilika passar fantastiskt bra till jordgubbar och anses vara stimulerande och upplyftande, bra för matsmältningen och afrodisisk. Bjud någon du tycker om. Har jordgubbarna tagit slut går det bra att använda hallon istället.

10 jordgubbar

5-10 basilikablad

svartpeppar

Skölj och noppa jordgubbarna. Mixa dem tillsammans med basilikan. Häll upp på ett glas, dra ett par varv med pepparkvarnen över och servera.

Lisen


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden K4AcVK:
Kommentarer:
Fortsätt »

LISEN SUNDGREN Även känd som Ört-Lisen! Min kärlek till naturen styr mitt liv privat och professionellt. Jag skapade ett av Sveriges första naturliga hudvårdsföretag Lisen Organics, har skrivit böcker om naturlig livsstil: Lisens Örtspa, Lisen Indiska Spa, Lisens Gröna Värld, Det Vilda Köket och nu senast prisbelönta Vildvuxet. Inom kort är jag även dipl. Kostrådgivare i min iver att alltid gräva djupare och förstå mer. Min driv är att väcka förundran inför naturen och inspirera till en mer hållbar livsstil. Ett val som är en vinst för hälsa, välbefinnande, miljö och framtid. Jag är glad att få möta er här hos c/o Gerd och dela med mig av mina tankar. Mina inlägg kommer handla om livsglädje, hälsa, naturfunderingar och, naturligtvis, vilda växter.

Kontakt:
Instagram lifebylisen
Linked in: Lisen Sundgren
Mail:lisen@lifebylisen.com

www.lifebylisen.com Publicerat: 2018-07-19
SPAMYS MED c/o GERD  - CLARION SENSE SPA 25 SEPTEMBER

SPAMYS MED c/o GERD - CLARION SENSE SPA 25 SEPTEMBER

Varmt välkomna på den ultimata hudvårdskvällen med ℅ Gerd och Clarion Sense spa! Tillsammans kommer vi arbeta för att er hy kommer möta hösten och vintern med GLOW! Under kvällen lottar vi ut fina priser - både c/o Gerdprodukter och Spabehandlingar.
Bli återförsäljare till ℅ Gerd

Bli återförsäljare till ℅ Gerd

Nu rivstartar hösten och med den kommer massa nya möjligheter! ℅ Gerd naturliga och ekologiska produkter är omtyckt av många, vi har även en filosofi där vi bygger unika samarbeten som gör skillnad! Vi är ett av få märken som har aktivt valt bort grossister - av en enkelt anledning. Vi vill ha kontroll vem som säljer ℅ Gerd och vi ska inte hamna på de klassiska prisdumparsajterna online.
Höstboost med Lofsan 13 - 15 September i Jokkmokk

Höstboost med Lofsan 13 - 15 September i Jokkmokk

Börja hösten på allra bästa sätt med en härlig höstboost i Jokkmokk! Under tre dagar kommer vi ha en underbar träningshelg med fokus på att må bra! Vi på c/o Gerd önskar er hjärtligt varmt välkommen till Jokkmokk och på detta fullmatade program! Under helgen har vi Lofsan som vår ciceron och vad vore en träningshelg hos c/o Gerd om inte vi hade Sauna Sittningar.
c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

Ingen kan göra allt, tillsammans kan vi hjälpas åt att göra lite! Vi har ingen ambition att förändra världen i grunden. Vi har däremot en ambition och en tro att vi på riktigt kan göra skillnad i det lilla. Genom c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika, Philippe Town Ship Kåkstäder, har vi under de senaste tre månaderna försett 40 barn med mat, medicin och material till undervisning. Vi har även sett till att två kvinnor fått lön under fyra månader för att ta hand om barnen!