Möt spahotellet i jämtländska fjällen ? Holiday Club Åre

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Möt spahotellet ? Holiday Club Åre

Möt spahotellet ? Holiday Club Åre

På Holiday Club har man hyllat naturen i sagolika Åre med ett gediget aktivitetskoncept och miljösmarta val. Här hittar du ett 800 kvadratmeter stort SATS-Gym som bjuder på en galen utsikt med fönster från golv till tak, en badvärld med fokus på simning, yogastudio med panoramautsikt över fjällen, Restaurang Grow samt vad de själva kallar Season SPA kittad med majoriteten av c/o Gerds produkter. Detta är således fjällens träningshotell med en fabulös twist.
När jag besökte personalen i Åre tidigare i vår så bjöd Åreskutan med omnejd på det finaste av väder och det slår en snabbt varför hotellet är så populärt. Hit välkomnar man alla men lite extra till familjen som är ute efter aktiviteter i diverse format. Inte minst skidåkning, guidade kajakturer, SUP:s (Stand-Up Paddleboards), hajk, fjällöpning, yoga och barnyoga, simning eller att bara vara i dess härliga spa. I spat hittar då två gedigna sparitualer – en för den mer aktiva personen och en som verkligt får dig att komma ned i varv på riktigt. Valet är helt och hållet ditt men vi lovar – de är magiska bägge två!Möt Ellen som sedan 2017 vikarierar som Spa Manager på Holiday Club Åre. Ellen är en härlig böna och är utbildad spa- och massageterapeut med bakgrund inom detsamma i flera år.

Varför ekologiskt? Hur började det och vad fick er att gå över till eko?
Vi har tidigare arbetat med icke ekologiska produkter men märkte att fler och fler kunder efterfrågade ekologiskt. 2016 ändrades hela hotellets koncept för att vara anpassat till familjer och det aktiva livet som Åre erbjuder. Vi kände då att det var dags att även byta produkter. Care of Gerd blev då ett självklart val för oss då vi kände att det verkligen passade in med sina nordiska ingredienser och hela tänket från förpackning till innehåll. Det kändes bra i hjärtat helt enkelt!

På vilket sätt tycker du att ni gör störst skillnad för en grönare och mer miljövänlig värld?
När vi ändrade vårt koncept fick vi också en ny restaurang, Grow. Där det gröna får ta störst plats på tallriken och proteinet endast är ett tillbehör. Vi serverar mindre portioner av protein som i sin tur bidrar till bättre hälsa och mindre påverkan på miljön. Vi är även ett Svanen-märkt hotell. Vi sorterar allt vårt avfall från plast till matavfall noga och vi använder miljövänliga rengöringsmetoder som tex ultrarent vatten när vi städar våra hotellrum. Specifikt på spat så försöker vi ständigt att minska ner på våra engångsartiklar och undviker dessutom plast i allra största mån. Och givetvis via våra ekologiska produkter som inte har någon negativ påverkan när restprodukten kommer ut i naturen.

Vilket är ditt bästa tips till någon som vill göra bra val?
Ät mindre kött och mer grönsaker! På vår restaurang försöker vi dessutom att i största möjliga mån använda hela grönsaken, tex hela broccolistammen istället för endast broccolihuvudet.

Gå, spring eller cykla till jobbet! I Åre kan man till och med paddla kajak på sommaren eller åka längdskidor på vintern över sjön till jobbet. Bra för både hälsan och miljön.

Plastbanta! Tänk på hur mycket plast du faktiskt konsumerar utan att du ens tänker på det. Som när du handlar, ta då istället med dig en egen kasse och strunta i påsen för frukt. Använd såklart ekologiska produkter i största möjliga mån. Var även kritisk när du letar dina produkter, vissa produkter som märks ekologiska kan ibland bara innehålla en ingrediens som är eko-certifierad. Även förpackningen är viktig för mig när jag letar produkter där glas eller sockerrörsplast helt klart är att föredra.Vilka ingredienser är big no no:s för er?
Något våra kunder ofta frågar efter är om produkterna innehåller parabener som är en produkt som möjligt kan verka hormonstörande. Andra hudvårdsmärken har då sökt sig till ämnen som ännu inte alltid är utforskade. Jag letar alltid efter en förklaring till vad konserveringsmedlet egentligen är istället för att bara nöja mig med ett nummer. Eteriska oljor är exempelvis en konservator i sig och som inte stör vårt ekosystem.

Vissa hudvårdsprodukter kan även innehålla något som kallas BHT som används för att krämen inte ska härskna. Ämnet anses också vara hormonstörande. Jag ser det ofta som något bra om en kräm har ett lite kortare bäst-före datum. Det betyder oftast att krämen i sig inte innehåller något som inte skulle vara bra för min hud. Något jag sedan också söker efter i en produkt är naturliga dofter och färger.

Vilken är din och era kunders favoritprodukt från c/o Gerd?
En av våra kunders favoritprodukter från c/o Gerd är absolut Eco Facial Scrub. Det var bland de första produkterna jag fick prova och blev glatt överraskad över hur aktivt den arbetade. Jag brukar rekommendera våra kunder att köra den 1–2 gånger i veckan, antingen skrubba aktivt eller bara låta den ligga på under några minuter för en mildare exfoliering.

Något jag personligen uppskattar är hur effektiv White Clay masken kan vara vid brynfärgning. Är det lite färg som råkar sätta sig på huden så kan man bara applicera och massera en stund med den så absorberas färgen bort från huden. Masken jobbar även väldigt bra på kunder med känslig och rodnade hud.

Tack Ellen och ni andra på Holiday Club för att ni gör ett sådant fint arbete gentemot kund. Det är en fröjd att besöka er varje gång. Vi ser fram emot fler år av samarbete!

Instagram: @holidayclubare Facebook: Holiday Club Åre

Stina Åkerlund

Glöm inte att du kan beställa ekologisk hudvård, ekologisk massageolja, ekologisk handsprit och annat från Care of Gerd!

 


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden R7XSYx:
Kommentarer:
Fortsätt »

Stina Åkerlund är Key Account Manager här på c/o Gerd. Jag arbetar och ansvarar således för majoriteten av våra återförsäljare, men även med nya intressenter, samt bygger i detta nu upp en gedigen säljavdelning i vår stora tillväxtsatsning kommande tid.

Vem är jag? Jag är civilekonomen med ett stort estetiskt som kreativt intresse avseende såväl dans, musik, mode, skönhet och mat. Musik och dans har länge varit lite som mina terapier och kan försätta mig i oerhörda känslor av eufori. Vidare har jag alltid älskat mode och skönhet som ett sätt att uttrycka vem jag är och tar det sällan så allvarligt där jag genom åren haft diverse frisyrer som looks då mitt rastlösa jag velat testa något nytt. Speaking of mat, jag är en foodie av rang och det är förmodligen enklaste vägen till att vinna mitt intresse och mitt hjärta.

Jag är en högpresterande doer och har ofta nära till skratt. Jag brinner för kundvård och relationsskapande som är på riktigt och vill ofta överträffa mina kunders förväntningar.Vad jag engagerar mig lite extra i: Feminismen, #metoo-rörelsen samt anti-mobbning.

Kontakt:
Instagram @stinaakerlund

Mail:stina@careofgerd.se

Publicerat: 2018-07-09