Börja plogga!

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Börja plogga!

Börja plogga!

Hör du till dem som kommer på att nu är det är dags att börja jogga för att komma i form i sommar? Ha! Det är SÅ 2017, nu är det PLOGGA som gäller.
Plocka skräp+ jogga. Plogga är ett nytt koncepts som sprider sig över världen som en löpeld. Den innebär att man under joggingturen plockar upp plastflaskor, godispapper, cigarettpaket/fimpar, läskburkar, gamla nappar och annat skräp som ligger utspritt på marken och kastar i närmsta papperskorgs. Genialiskt! Man får motion, får in flera olika rörelser under sitt motionspass, marken blir ren, man plockar karma-poäng och fylls av den eufori som infinner sig när man gör något bra och vistas i naturen. ”Jag joggar inte” säger du, men se det är inget hinder, det går bra att plocka och promenera: Plomenera. Jag har länge ägnat mig åt att plomenera helt ovetande om att det var det jag gjorde. Att plocka upp skräp är jag är ute och samlar vilda växter skänns naturligt och är ett sätt att visa min tacksamhet mot allt naturen ger.


För varje år blir den värre, nedskräpningen. Vi behandlar naturen som vår gemensamma papperskorg, hur gick det här till? Vi inreder och månar om våra bostäder men vårt gemensamma hem kastar vi skit på. Det ironiska är att många satsar på att vårstäda sina hem (med starka kemikalier) och ”detoxa” kroppen med dyra juicer men struntar fullständigt i hur det ser ut i närmsta naturområde. Allt som slängs i naturen påverkar vatten och jord och hamnar till slut i våra kroppar igen. Vilda djur, vars hem vi invaderar, drabbas än värre. En detox eller vårstädning värd namnet är att börja där livet har sin början, i naturen!

Plogga har sitt ursprung i hjärnan hos en man som heter Erik Ahlström, trailrunner och entreprenör, som när han flyttade till Stockholm 2016 ville göra något åt nedskräpningen. Han startade organisationen Plogga, https://spark.adobe.com/page/JjtHQYm7ijmVg/ Visionen är enkel: att skapa ett rent Sverige genom att samla människor och tillsammans göra skillnad. Göra det hippt att plocka skräp.

Det är typ det smartaste jag hört på länge. Haka på du också: gå ut själv eller tillsammans, med familj och /eller vänner, ta med ett par (återvunna!) påsar och plocka det skräp som ligger längs vägen. Kasta i närmsta papperskorg eller soptunna. Tänk vilken skillnad du kan göra: en cigarettfimp tar 1,5 år att bryta ned. En läskburk, 200-400 år, en plastflaska 450 år, glasflaska 1 000 000 000 år och din kaffemugg i papp tar 50 år att bryta ned (källa: Ploggas hemsida, se länk ovan). Plogga hittar du på facebook och Instagram, där kan du hålla dig uppdaterad på gemensamma evenemang om du vill plogga med andra.

Join the movement!

Lisen


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden ueJzFt:
Kommentarer:
Fortsätt »

LISEN SUNDGREN Även känd som Ört-Lisen! Min kärlek till naturen styr mitt liv privat och professionellt. Jag skapade ett av Sveriges första naturliga hudvårdsföretag Lisen Organics, har skrivit böcker om naturlig livsstil: Lisens Örtspa, Lisen Indiska Spa, Lisens Gröna Värld, Det Vilda Köket och nu senast prisbelönta Vildvuxet. Inom kort är jag även dipl. Kostrådgivare i min iver att alltid gräva djupare och förstå mer. Min driv är att väcka förundran inför naturen och inspirera till en mer hållbar livsstil. Ett val som är en vinst för hälsa, välbefinnande, miljö och framtid. Jag är glad att få möta er här hos c/o Gerd och dela med mig av mina tankar. Mina inlägg kommer handla om livsglädje, hälsa, naturfunderingar och, naturligtvis, vilda växter.

Kontakt:
Instagram lifebylisen
Linked in: Lisen Sundgren
Mail:lisen@lifebylisen.com

www.lifebylisen.com Publicerat: 2018-07-05
Vår i luften!

Vår i luften!

ÄNTLIGEN! Dagarna blir längre, marken är bar och jag har tagit årets första cykeltur. Jag känner mig som när jag var barn och gav mig ut i skogen för att leta efter vårtecken, trots att jag visste att än är det nog liiiiiite tidigt.
C/O GERD VÅRBOOST MED SIMON SKÖLD - 17 - 19 MAJ

C/O GERD VÅRBOOST MED SIMON SKÖLD - 17 - 19 MAJ

Börja våren på allra bästa sätt med en härlig vårboost i Östersund Frösö Parks Hotell och Spa! Under tre dagar kommer vi ha en underbar träningshelg med fokus på att må bra genom träning, fantastisk mat och underbara spaupplevelser. Under helgen har vi Simon Sköld som vår ciceron i träningen, ℅ Gerd som spavärdar och Frösö Park Hotells prisbelönta kockar sätter menyn
c/o Gerd änglaprojekt i Sydafrika

c/o Gerd änglaprojekt i Sydafrika

Vi har fått den stora förmånen att hjälpa en förskolan i Philippi Township, Kapstaden! De har ett enormt behov av i stort sett allt från blöjor, kläder, mat till allt vad man kan behöva ha på just en förskola. Följ med c/o Gerds VD Johan Wiklund i en serie artiklar när han åker ner till Kapstaden den 10 februari. Var med och stötta förskolan du med!