Börja plogga!

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Börja plogga!

Börja plogga!

Hör du till dem som kommer på att nu är det är dags att börja jogga för att komma i form i sommar? Ha! Det är SÅ 2017, nu är det PLOGGA som gäller.
Plocka skräp+ jogga. Plogga är ett nytt koncepts som sprider sig över världen som en löpeld. Den innebär att man under joggingturen plockar upp plastflaskor, godispapper, cigarettpaket/fimpar, läskburkar, gamla nappar och annat skräp som ligger utspritt på marken och kastar i närmsta papperskorgs. Genialiskt! Man får motion, får in flera olika rörelser under sitt motionspass, marken blir ren, man plockar karma-poäng och fylls av den eufori som infinner sig när man gör något bra och vistas i naturen. ”Jag joggar inte” säger du, men se det är inget hinder, det går bra att plocka och promenera: Plomenera. Jag har länge ägnat mig åt att plomenera helt ovetande om att det var det jag gjorde. Att plocka upp skräp är jag är ute och samlar vilda växter skänns naturligt och är ett sätt att visa min tacksamhet mot allt naturen ger.


För varje år blir den värre, nedskräpningen. Vi behandlar naturen som vår gemensamma papperskorg, hur gick det här till? Vi inreder och månar om våra bostäder men vårt gemensamma hem kastar vi skit på. Det ironiska är att många satsar på att vårstäda sina hem (med starka kemikalier) och ”detoxa” kroppen med dyra juicer men struntar fullständigt i hur det ser ut i närmsta naturområde. Allt som slängs i naturen påverkar vatten och jord och hamnar till slut i våra kroppar igen. Vilda djur, vars hem vi invaderar, drabbas än värre. En detox eller vårstädning värd namnet är att börja där livet har sin början, i naturen!

Plogga har sitt ursprung i hjärnan hos en man som heter Erik Ahlström, trailrunner och entreprenör, som när han flyttade till Stockholm 2016 ville göra något åt nedskräpningen. Han startade organisationen Plogga, https://spark.adobe.com/page/JjtHQYm7ijmVg/ Visionen är enkel: att skapa ett rent Sverige genom att samla människor och tillsammans göra skillnad. Göra det hippt att plocka skräp.

Det är typ det smartaste jag hört på länge. Haka på du också: gå ut själv eller tillsammans, med familj och /eller vänner, ta med ett par (återvunna!) påsar och plocka det skräp som ligger längs vägen. Kasta i närmsta papperskorg eller soptunna. Tänk vilken skillnad du kan göra: en cigarettfimp tar 1,5 år att bryta ned. En läskburk, 200-400 år, en plastflaska 450 år, glasflaska 1 000 000 000 år och din kaffemugg i papp tar 50 år att bryta ned (källa: Ploggas hemsida, se länk ovan). Plogga hittar du på facebook och Instagram, där kan du hålla dig uppdaterad på gemensamma evenemang om du vill plogga med andra.

Join the movement!

Lisen


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden KdXebT:
Kommentarer:
Fortsätt »

LISEN SUNDGREN Även känd som Ört-Lisen! Min kärlek till naturen styr mitt liv privat och professionellt. Jag skapade ett av Sveriges första naturliga hudvårdsföretag Lisen Organics, har skrivit böcker om naturlig livsstil: Lisens Örtspa, Lisen Indiska Spa, Lisens Gröna Värld, Det Vilda Köket och nu senast prisbelönta Vildvuxet. Inom kort är jag även dipl. Kostrådgivare i min iver att alltid gräva djupare och förstå mer. Min driv är att väcka förundran inför naturen och inspirera till en mer hållbar livsstil. Ett val som är en vinst för hälsa, välbefinnande, miljö och framtid. Jag är glad att få möta er här hos c/o Gerd och dela med mig av mina tankar. Mina inlägg kommer handla om livsglädje, hälsa, naturfunderingar och, naturligtvis, vilda växter.

Kontakt:
Instagram lifebylisen
Linked in: Lisen Sundgren
Mail:lisen@lifebylisen.com

www.lifebylisen.com Publicerat: 2018-07-05
Storfavorit på kampanj - Unisex deodorant

Storfavorit på kampanj - Unisex deodorant

℅ Gerds Unisex deodorant har kommit att bli en riktigt storfavorit bland många som söker en effektiv och naturlig deodorant. Den feedback som vi får från er kunder är att det är en av få naturliga deodoranter som verkligen fungerar.
SOMMARENS UNDERBARA ERBJUDANDEN & KAMPANJER

SOMMARENS UNDERBARA ERBJUDANDEN & KAMPANJER

Vi har laddat upp med härligt somriga erbjudanden som vi vet att ni kommer att tycka om! Alla erbjudanden finns att köpa på careofgerd.se och hos de återförsäljare som tagit in kampanjerna. Ta hand om er och unna er en stund av egentid under sommaren 2020.
Tipsen från c/o Gerd Live - MANLIG HUDVÅRD

Tipsen från c/o Gerd Live - MANLIG HUDVÅRD

Manlig hud skiljer sig en hel del från kvinnlig hud. Som regel är den manliga huden ofta tjockare och innehåller mer kollagen, män har oftare en fetare hud och får därför mindre rynkor. Den manliga huden drabbas lättare av akne och orenheter vilket ställer andra krav på framför allt peeling och konsistens på krämer.