Möt Quality Hotel Frösö Park ? visst har ni sett dess magiska spa?

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Möt Quality Hotel Frösö Park

Möt Quality Hotel Frösö Park

Hotel Frösö Park är beläget i Östersund med en gedigen utsikt över fjällen och Storsjön på Frösön. De inriktar sig på spa, sport och meetings och är vad vi på c/o Gerd kallar för ett spahotell. Utöver deras FANTASTISKA spa på 1 200 kvadratmeter så finns här även unika möjligheter för cykling och löpning, tillgång till hinderbana, utegym, vanligt gym och med närhet till en golfbana.
När du landat i Östersund och kört runt hela flygplatsen så hittar du Quality Hotel Frösö Park som är en riktig pärla på så många sätt. Hela hotellet andas jämtländska förnimmelser och all inspiration är hämtad från miljöerna där med naturliga och jordnära inslag och med enbart ekologiska och lokalproducerade produkter. Det blev tidigt en riktig favorit för mig då maten i deras restaurang är magisk, deras spa slår en med häpnad och är oerhört genomtänkt samt att personalen bara är precis sådär service minded som en bara vill att de ska vara.

Deras nya spa på 1 200 kvadratmeter är helt enkelt unikt i sitt slag. Här hittar du flertalet olika bastu, inomhus- och utomhuspool, Kneipp, fotbad, kallbad, terrass samt en generös lounge. Här går det att anamma en färdig ritual á c/o Gerd eller så upptäcker en det som tilltalar en själv – oavsett så finns det något för alla här. I spat får du även höra fågelkvitter, jojk, vindar, bäckar, bockhorn, kulning samt jämtlandssång. Ni hör ju, det liknar inget annat och kändes tidigt som en given match för oss. Möt Jeannette, företagsekonomen med bakgrund inom turism och revision, som sedan hösten 2017 antagit uppdraget som spachef här.

1. Varför ekologiskt? Hur började det och vad fick er att välja eko?

Vi kände att den ekologiska inriktningen var en naturlig utveckling för vårt koncept ”Jämtländska förnimmelser” som inspireras av Jämtlands klimat och vackra natur. Att använda oss av ekologiska produkter växte fram som en självklarhet utifrån miljön på vårt spa och hotellets övergripande miljötänk. Att kunna erbjuda våra kunder ekologiska produkter känns helt rätt för vår profil, och dessutom älskar terapeuterna produkterna – och även gästerna!

2. På vilket sätt tycker du att ni gör störst skillnad för en grönare och mer miljövänlig värld? Vad är unikt med er gentemot andra?

På Frösö Park Spa strävar vi efter att arbeta med naturen och inte mot den. Vi försöker arbeta hållbart och långsiktigt där de ekologiska och naturliga produkterna blir en del av det arbetet. På hela vår hotellanläggning jobbar vi med att minska vår miljöpåverkan genom ett ständigt pågående miljöarbete. Det handlar om allt från vattenförbrukning och transporter till vägning av matavfall och varje år sätter vi miljömål som vi kontinuerligt utvärderar. Vi arbetar med ett miljöstyrningsprogram där vi har full kontroll över den miljöpåverkan vi gör och såklart även den vi inte gör. Vi ser vår anläggning som en mötesplats där vi har möjlighet att öppna våra gästers ögon för bra miljöval. Det handlar om att minska tvättmängd genom att inte byta handdukar varje dag på hotellrummet till att få en ekologisk hudvårdsserie presenterad för sig.

 3. Vilket är ditt bästa tips till någon som vill göra bra val?

Våga prova det naturliga. Var frågvis och prioritera alltid ditt val utifrån en miljöaspekt. Och framför allt, se till att vara bra miljöförebilder för alla runt omkring genom att sprida dina bästa miljötips.


4. Vilka ingredienser är big no no:s för er?

Det självklara valet hos oss är alltid det mest naturliga. I hela anläggningen försöker vi arbeta med ekologiska och lokalproducerade produkter samt undvika miljöfarliga ämnen. Vi arbetar i en bransch med många möten och vi är stolta över att kunna presentera en produkt där miljöhänsyn är en del av vardagen.

Vi undviker skadliga kemikalier i största möjliga mån. Vi använder oss utav ultrarent vatten bla vid städning av hotellrummen. Vi minimerar kemikalieförbrukningen på spat och har noga kontroll på doseringen. I vårt miljöstyrningsprogram ingår att ha kontroll över innehållet i alla kemikalier och där finns även en svart lista över vad vi bör undvika.

När det gäller ingredienser i våra matprodukter så använder vi aldrig palmolja, gåslever, gödkalv eller rödlistad fisk/skaldjur på grund av den negativa miljöpåverkan dessa produkter skapar. I princip alla matprodukter vi beställer är granskade och kontrollerade ur miljöhänsyn. Vi väljer i så stor utsträckning det är möjligt ekologiska produkter i våra inköp. Förbrukningen av kaffe är massiv på en anläggning som vår och såklart är vårt kaffe både ekologiskt och fairtrade.

5. Vilken är din och era kunders favoritprodukt från c/o Gerd?

B2 Hair Serum är en favorit för mig för att håret blir så otroligt mjukt och följsamt. Jag har i vanliga fall väldigt torrt och frissigt hår och det känns bra att ha hittat en produkt utan silikoner som verkligen vårdar och återfuktar. Tror faktiskt att all personal använder den här produkten. Några använder den till att ”krama upp” lockar i håret och någon för att få platt och slätt hår. En bra stylingprodukt som inte tynger ned håret. En annan personlig favorit är Body Shower Lemongrass för att den doftar så fräscht och för att det är den enda kroppstvålen jag testat som inte torkar ut huden. Jobbar lite som en kroppsolja men med ”tvålkänsla”.

Gästerna som provar Muscle Liniment i vår sparitual älskar den och köper ofta med sig den hem. Vare sig gästen kommer hit för att få behandling eller bara för att koppla av så är muskellinimentet en oerhört bra produkt till att förhöja upplevelsen och effekten av total avslappning. I vår sparitual används linimentet i vår ångbastu vilket ger en extra effekt både på spänningar i muskler och vid trötta kroppar. Det är verkligen en produkt som alla borde ha hemma och får man gästen att testa den blir det ett givet val att köpa med sig den hem för detsamma.


Tack Jeannette för dina fina ord och tack för ett viktigt och betydande samarbete. Missa inte deras månatliga tävlingar, behandlingar med produkter á la c/o Gerd samt dess butiksdel där du kan köpa produkter från hela vårt sortiment på plats. Urbra!

Instagram: @frosoparkhotel

Facebook: Quality Hotel Frösö Park


Stina Åkerlund

Glöm inte att du kan beställa ekologisk hudvård, ekologisk shampoo, ansiktskräm och annat från Care of Gerd!

 


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden ePzBsk:
Kommentarer:
Fortsätt »

Stina Åkerlund är Key Account Manager här på c/o Gerd. Jag arbetar och ansvarar således för majoriteten av våra återförsäljare, men även med nya intressenter, samt bygger i detta nu upp en gedigen säljavdelning i vår stora tillväxtsatsning kommande tid.

Vem är jag? Jag är civilekonomen med ett stort estetiskt som kreativt intresse avseende såväl dans, musik, mode, skönhet och mat. Musik och dans har länge varit lite som mina terapier och kan försätta mig i oerhörda känslor av eufori. Vidare har jag alltid älskat mode och skönhet som ett sätt att uttrycka vem jag är och tar det sällan så allvarligt där jag genom åren haft diverse frisyrer som looks då mitt rastlösa jag velat testa något nytt. Speaking of mat, jag är en foodie av rang och det är förmodligen enklaste vägen till att vinna mitt intresse och mitt hjärta.

Jag är en högpresterande doer och har ofta nära till skratt. Jag brinner för kundvård och relationsskapande som är på riktigt och vill ofta överträffa mina kunders förväntningar.Vad jag engagerar mig lite extra i: Feminismen, #metoo-rörelsen samt anti-mobbning.

Kontakt:
Instagram @stinaakerlund

Mail:stina@careofgerd.se

Publicerat: 2018-06-25
Vad är lycka?

Vad är lycka?

Att få sitta och meditera med en kopp kaffe i handen på en bergklack eller stubbe i skogen slår det mesta.
Ida Kjos favoriter!

Ida Kjos favoriter!

När vi går från höst till vinter så behöver vi tänka till om vilka produkter vi använder. I Norden blir huden lätt fuktfattig varpå man lätt kan uppleva att huden blir torr och fnasig. Här visar Ida Kjos hennes favoriter för att möta vintern med en hud i balans.