RAW Jordgubbstårta - En midsommardröm
Har ni lust att göra något riktigt gott under midsommarhelgen? Här kommer ett kanontips på en Raw Jorgubbstårta. Receptet fann jag hos Vilhelmsro Gårdscafé som är utsedd till ett White Guide Café 2018. Så är ni i krokarna av Falköping får ni inte missa deras ställe! DE i sin tur hade hämtat receptet från boken RAW FIKA. Cirkeln är sluten! Varsego! Ni som kommer gört kommer förstå!
Ingredienser
Botten:
3 dl mandlar
15 medjoodadlar
2 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
Fyllning 1 (grädde):
2 msk lucumapulver (kan uteslutas
5 dl cashewnötter
1 tsk vaniljpulver
1 dl honung
1 dl vatten
1/2 dl pressad citron
2 dl kallpressad kokosolja
Fyllning 2:
Hälften av fyllning 1
450 g jordgubbar (frysta tinade eller färska)
1 1/2 dl kallpressad kokosolja
1 msk honung
GÖR SÅ HÄR
– Mixa alla ingredienser till botten i matberedaren tills degen är jämn och håller ihop. Tryck ut degen och tryck ut i en springform.
– Mixa alla ingredienser till fyllning 1 till en slät smet, häll hälften av smeten över botten.
– I resten av smeten tillsätter du jordgubbar, kokosolja och honung och mixar igen och häller över den första fyllningen.
– Ställ in i frysen och dekorera med färska jordgubbar innan servering.
Klart!
GLAD MIDSOMMAR Önskar Johan Wiklund
Glöm inte att du kan beställa naturlig deo, ekologisk ansiktskräm, ekologiskt serum och annat från Care Of Gerd!