Skogsbada

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Skogsbada

Skogsbada

Har du naturbrist? Då kan Skogsbad vara lösningen, eller Shinrin yoku som det heter på japanska.
Skogsbad är en terapiform som utvecklades i Japan på 80-talet när stressen skördade många offer i japanska storstäder och läkarna stod handfallna. Tills någon kom på att stressen berodde på (förutom för mycket jobb) naturbrist! Naturen är ju den miljö våra kroppar är anpassade till och där fungerar vi som bäst. Som lösning på problemet anlades särskilda terapiparker anpassade för Skogsbad – behandlingen går ut att man tillsammans med en guide går ut i skogen och utför speciellt utformade övningar med fokus på att vistas i naturen och ta in den med alla sinnen vidöppna. Forskning visar att när vi vistas i naturen sjunker nivåerna av stresshormoner, humöret förbättras och immunförsvaret stärks. Tid i naturen förbättrar också vår mentala förmåga och kreativitet. Skogsbada kan man göra i alla möjliga naturliga miljöer, men blandskog, det vill säga där det finns både löv- och barrträd är bäst. Finns det någon typ av vatten, en stig som är lätt att gå på och tystnad (frånvaro av ljud som trafik, flygplan eller byggarbeten till exempel). Gärna närhet till vatten.

Om det finns sittplatser som bänkar, stenar eller stockar är det bra. Är det en vanlig stadspark som är din närmsta gröna miljö, ja då är det bra det med. Välj en plats nära dig så att du kan komma hit året runt. Idag finns 12 474 skyddade naturområden i Sverige, så gott om plats för skogsbad har vi! Skogsterapi är tänkt att ge utövaren en paus, stunder av stillhet, ett baravarande utan krav på prestation på någonting. Är du nyfiken på att prova? Det finns mycket information på nätet, här till exempel www.shinrin-yokusweden.se Inga förkunskaper krävs, inga meriter eller specialkompetenser. Det räcker att bara vara du. Ett tips är att lämna mobilen hemma eller åtminstone ställa den på flygplansläge så inte tekniken står mellan dina sinnen och naturen.

Här är förslag på en övning du kan göra själv: Välj en plats där du känner dig lugn och trygg, lägg fokus på din fysiska upplevelse, som den är, utan krav på att du ska känna något särskilt.

– Gå sakta och bara en kort sträcka. Det handlar om att vara här snarare än att komma dit. - Om du kommer på dig själv med att gå fort eller vilja passa på att få motion så stanna upp. Ta några andetag innan du fortsätter i sakta mak.

- Var närvarande med öppet sinne. Lämna kraven på prestation hemma. Börja med den här enkla men svåra övningen: att sitta still är en av de bästa metoderna att få kontakt med naturen, stödja läkekraften och att fördjupa relationen till med naturen. Ju längre man sitter på en plats, desto mer ser man. Det kan ta en kvart innan man plötsligt upptäcker att det växer små blommor rakt framför dig, att se hur vinden får gräset att böja sig, hur myror kilar fram och tillbaka eller en fågel som sitter stilla på en gren. Låt saker och ting uppenbara sig för dig när det passar dem. Om du känner dig stressad, stanna och fokusera din uppmärksamhet på något nära dig, och iaktta hur det rör sig. 20 minuter är en bra tid för den här övningen.

Sommaren är här, naturen är vaken, vilken perfekt tid att ge sig ut i skogen och sitta på en stubbe och bara glo!

Sköt om dig,

Lisen


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden TeL7yj:
Kommentarer:
Fortsätt »

LISEN SUNDGREN Även känd som Ört-Lisen! Min kärlek till naturen styr mitt liv privat och professionellt. Jag skapade ett av Sveriges första naturliga hudvårdsföretag Lisen Organics, har skrivit böcker om naturlig livsstil: Lisens Örtspa, Lisen Indiska Spa, Lisens Gröna Värld, Det Vilda Köket och nu senast prisbelönta Vildvuxet. Inom kort är jag även dipl. Kostrådgivare i min iver att alltid gräva djupare och förstå mer. Min driv är att väcka förundran inför naturen och inspirera till en mer hållbar livsstil. Ett val som är en vinst för hälsa, välbefinnande, miljö och framtid. Jag är glad att få möta er här hos c/o Gerd och dela med mig av mina tankar. Mina inlägg kommer handla om livsglädje, hälsa, naturfunderingar och, naturligtvis, vilda växter.

Kontakt:
Instagram lifebylisen
Linked in: Lisen Sundgren
Mail:lisen@lifebylisen.com

www.lifebylisen.com Publicerat: 2018-06-21
SPAMYS MED c/o GERD  - CLARION SENSE SPA 25 SEPTEMBER

SPAMYS MED c/o GERD - CLARION SENSE SPA 25 SEPTEMBER

Varmt välkomna på den ultimata hudvårdskvällen med ℅ Gerd och Clarion Sense spa! Tillsammans kommer vi arbeta för att er hy kommer möta hösten och vintern med GLOW! Under kvällen lottar vi ut fina priser - både c/o Gerdprodukter och Spabehandlingar.
Bli återförsäljare till ℅ Gerd

Bli återförsäljare till ℅ Gerd

Nu rivstartar hösten och med den kommer massa nya möjligheter! ℅ Gerd naturliga och ekologiska produkter är omtyckt av många, vi har även en filosofi där vi bygger unika samarbeten som gör skillnad! Vi är ett av få märken som har aktivt valt bort grossister - av en enkelt anledning. Vi vill ha kontroll vem som säljer ℅ Gerd och vi ska inte hamna på de klassiska prisdumparsajterna online.
Höstboost med Lofsan 13 - 15 September i Jokkmokk

Höstboost med Lofsan 13 - 15 September i Jokkmokk

Börja hösten på allra bästa sätt med en härlig höstboost i Jokkmokk! Under tre dagar kommer vi ha en underbar träningshelg med fokus på att må bra! Vi på c/o Gerd önskar er hjärtligt varmt välkommen till Jokkmokk och på detta fullmatade program! Under helgen har vi Lofsan som vår ciceron och vad vore en träningshelg hos c/o Gerd om inte vi hade Sauna Sittningar.
c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

Ingen kan göra allt, tillsammans kan vi hjälpas åt att göra lite! Vi har ingen ambition att förändra världen i grunden. Vi har däremot en ambition och en tro att vi på riktigt kan göra skillnad i det lilla. Genom c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika, Philippe Town Ship Kåkstäder, har vi under de senaste tre månaderna försett 40 barn med mat, medicin och material till undervisning. Vi har även sett till att två kvinnor fått lön under fyra månader för att ta hand om barnen!