Den åldrande helheten

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Den åldrande helheten

Den åldrande helheten

Som tonåring var jag alldeles för upptagen med hur jag såg ut och hur jag uppfattades, något som jag gissar att jag långt ifrån varit ensam om. Jag hade tydliga föreställningar om hur jag ville se ut och kunde ägna alldeles för mycket tid åt att försöka uppnå den fasaden.
Häromdagen bläddrade jag igenom gamla bilder och såg den där unge Iván. Han var ju supersöt trots alldeles för mycket av allt på sig haha! Den där unge Iván var så upptagen med att ha den "rätta looken" att han totalt glömde bort sig själv... eller snarare fokuserade alldeles för mycket på sig själv.  Det hör väl till tonåren att man är osäker och försöker dölja just det? Jag famlade efter uppmärksamhet från de snygga killarna men fick det sällan. Då ansträngde jag mig mer men effekten uteblev ändå. De kilarna jag suktade efter var oftast, i mina ögon,  självsäkra och utstrålade någon typ av  omedvetenhet som var så otroligt attraktiv för mig.  Fick ofta höra att jag var söt, när jag egentligen ville höra att jag var snygg och het…

Tiden gick. Idag är jag över 40 och kan skratta åt det. Tiden ja, den gör rätt mycket med en, inte bara utseendemässigt men även själsligt. Idag kan jag uppskatta komplimanger, oavsett om det handlar om att jag är söt eller het. Jag är bara glad över att få en. 

Jag bryr mig inte längre så mycket om allt det där kring att passa in, det släppte jag för länge sedan.  Jag har vuxit ikapp mig själv och känner mig bekväm och självsäker, grundad. Tänk att det skulle ta 40 år att börja landa i sig själv och inse att jag inte behöver se perfekt ut för någon eller anpassa mig.  Det är inte det som i slutänden gör helheten attraktiv, det är mer den mentala energin man utstrålar, kommer jag fram till. 

Rynkor och något mer åldrad hud är del av mig och jag bär dem med stolthet och självsäkerhet. Jag har förstått att det inte är det som är primärt. Visst gillar jag hudvård och brinner för det men det har kommit att bli mer av ett sätt att hålla min hud frisk och välfungerande, likväl jag tar hand om övriga organ. Hjärtat genom att träna cardio. Hjärnan genom att stimulera den och förse den med nyttiga fettsyror. Munnen genom att hålla god munhygien osv, så tar jag hand om huden på exakt samma vis.

Det är en del av en helhet. Ju mer jag känner mig bekväm i mig själv, när jag tar hand om mig, desto mer kan jag släppa taget om ytliga detaljer.  Idag blir jag aproachad av de där männen som jag själv tycker är attraktiva. Kanske är det för att de ser igenom allt vad yta är och ser mer helheten. Det tycker jag är attraktivt, att kunna se bortom ytan och istället uppskatta ett grundat sinne.

 Iván Valencia

Och du! Glöm inte att du kan beställa deodorant utan aluminium, ekologiskt badsalt, ekologisk body lotion och annat från Care Of Gerd!

 


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden zR9g6V:
Kommentarer:
Fortsätt »

Iván Valencia Jag är hudvårdsnörden som förvandlade mitt stora intresse till mitt jobb. Under ca 16 års tid har jag arbetat med hudvård och skönhet. Bakom mig har jag uppdrag för några av de mest kända varumärkena på marknaden, internationella men även svenska. Jag är en av medgrundarna till Organic Beauty Awards. Min passion för naturlig/ekologisk hudvård leder mig till att ständigt söka nya vägar att promota just det, hållbar hudvård.

Kontakt:
Hemsida: Iván Valencia Publicerat: 2018-06-12