Stina

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Möt Skogsro Spa

Möt Skogsro Spa

Skogsro Spa är en mindre spa-anläggning i skogen utanför Sandhem, mellan Jönköping och Falköping, och är vad vi skulle kalla för ett dagspa. Här kan man således gå på spa, få sköna behandlingar och botanisera i ekobutiken. Vidare finns det även en webbshop med ett brett och trevligt utbud. Företaget startade 2005 och idag jobbar sex personer med verksamheten året runt.
I det lilla samhället Sandhem, tre mil söder om Falköping, hittar vi Skogsro Spa & Ekoshop. Mitt ibland träd och skog, efter en liten men drömsk allé, öppnar sig en oas som slår en med häpnad. Jag kommer så väl ihåg första gången jag körde uppför backen och fick träffa Maria och Leif och alla andra fantastiska medarbetare på plats och jag förstår helt och hållet varför de lyckats såväl som de gjort. Här utlovas lugn och ro (på riktigt) samt en fantastisk service som är personlig och genuin ut i fingerspetsarna. Vi är stolta över att få arbeta så tätt och i så stor utsträckning som vi får med Skogsro Spa. Vidare är vi också väldigt glada över dess fantastiska utveckling som de haft tillsammans med oss sedan hösten år 2016, då de först började sälja våra produkter, där de idag såväl innehar våra behandlingar som hela vårat sortiment på hyllorna.

Möt Maria, en av grundarna till Skogsro Spa. Maria innehar mångårig erfarenhet och kunskap och är ekologisk hudterapeut, spaterapeut samt zonterapeut. Vidare har hon utbildat sig inom fysiologi, anatomi, helhetsterapi som omfattar växtmedicin och reflexologi, lomi-lomi massage, taktil massage, hot stone, vaxning, reiki, qigong och andra kortare produktutbildningar. Hon har även ett betydande intresse för växter, örtmedicin och komplementära behandlingar. Maken Leif har inget dåligt CV han heller som friskvårdsmassör med påbyggnadsutbildningar inom triggerpunkter, energimassage, lomi-lomi massage, taktil massage, reiki, hot stone och mycket annat. De båda har drivit bolag sedan tonåren och har en förkärlek till ett arbete där de själva kan styra verksamheten helt på eget begär med drömmar om att få arbeta med människor i ett mindre och personligare format.

Hur började er ekologiska resa och varför eko?

Eftersom intresset för örtmedicin funnits i grund och botten så var naturliga och rena produkter en självklar kravställning när vi startade vår verksamhet. Att kunna använda växterna till dess goda egenskaper är viktigt för oss. Från början var det enbart biologiskt innehåll som vi krävde, både i produkterna och i det vi serverade våra gäster. Eftersom tiden gick blev vi petigare och petigare och slog över helt på ekologiskt efter ett par år. Det är viktigt för oss att kunna stå för vad vi erbjuder till 100 procent. Det gör att vi vill tillaga och baka allt från grunden så att vi kan säkerställa att så många råvaror som möjligt är ekologiska. Vidare känns det viktigt att vi som arbetar med produkterna hela dagarna vareviga dag ej ska utsätta oss själva eller våra kunders hud med litervis av skumma råvaror med innehåll av petroleumoljor eller silikoner som huden sedan absorberar. Dessutom så vill vi att kretsloppet ska funka klockrent med allt som vi släpper ut i avloppet efter oss.

När vi startade så var ekointresset mest från vår sida men med åren så har våra kunder och gäster mer och mer uppskattat de val vi gör. Att vi "predikade" värdet av att syna innehållet och råvarorna var från start kanske lite "too much" för många men vi brann för det då och det har inte minskat. Nu lyssnar snarare fler intresserat istället. Vi gläds oerhört över den gröna vågen som gör att vi har medvind. Det har också gjort att många medvetna konsumenter dragits till just oss. Vi försöker ta bra miljöbeslut i hela verksamheten och efter vi läst Al Gores bok "En obekväm sanning" så blev det inte färre förändringar till fördel för miljön. Vi jobbar hela tiden med att förbättra oss då vi aldrig blir klara.

På vilket sätt tycker du att ni gör störst skillnad för en grönare och mer miljövänlig värld? Vad är unikt med er gentemot andra?

Vi har blivit väldigt selektiva med vårat utbud. Att vi dessutom gör allt ätbart från grunden och fokuserar på ekologiskt och närproducerat är rätt unikt. Likaså att vi enbart tar emot en grupp i taget hos oss som ger en lyxig känsla av att ha ett helt spa för sig själv. Vår trädgård, som är en liten oas i skogen, är väldigt speciell den med. Vår grillkåta där man sedan sitter och äter är en liten touch av Norrbotten som jag (Maria) också kommer från.

Vi gör skillnad genom att tydligt markera vad vi vill ha i produkterna samt vad vi väljer att tacka nej till. Då det tillåts nya kemikalier hela tiden i en strid ström och de långsiktiga effekterna är något vi vet allt för lite om så tycker vi att det är viktigt att dela med oss av den syn vi har på produkter i branschen. 

Vilket är ditt bästa tips till någon som vill göra bra val?

Ha inte dåligt samvete för vad du fram till nu köpt, använt och försett familjen med. Det vi använt utan vetskap om att det är dåligt kan vi inte göra något åt men se till att ta medvetna beslut framåt, ett i taget. Börja gärna med det du använder mest av då det gör störst effekt och jag tycker att det som barnen använder är tokviktigt. De kommer att utsättas för en strid ström av kemikalier även om du väljer rätt hemma så bespara dem den ackumulerade cocktaileffekten om du kan.

Jag brukar tipsa om att verkligen syna det märke man är intresserad av för att se om märket har ditt fulla förtroende, då behöver man inte lusläsa allt sen. Man ser rätt snabbt tanken bakom och då kan man med största sannolikhet lita på att märket tar goda beslut. c/o Gerd har vårat fulla förtroende här. Om det vidare är något man undrar över så var inte rädd för att fråga någon som vet. Beroende på svaret så kan man rätt snabbt se om man får ett BRA svar eller inte.

Jag tycker även att det är viktigt att minska transporter. Därför vurmar vi för svensk ekologisk hudvård istället för produkter från andra sidan jorden. "Skörda där du står" heter ju uttrycket av en anledning och är klokt på många sätt. Det skapar arbete nära, är bra samhällsekonomiskt och det innehåller saker vår kropp och natur känner igen. Andra bra gröna val är multiprodukter. Produkter du kan använda till mycket. Det är smart.

Övriga tips är att inte vara för naiv. I den bransch vi är i så vet producenter att eko säljer. Det gör att det vimlar av bilder med blommor, gröna cirkeltexter som ser ut som stränga certifieringar och andra tjusiga kampanjer i flashiga magasin. Att lära sig läsa incis/innehållsdeklarationer är intressant men kan vara skrämmande läsning samtidigt. Vår bransch innehåller ofantligt mycket skräp. Personligen tycker jag att de största "drakarna" verkar vara mest skrupelfria och de är ju de som tjänar mest på billiga råvaror. Småskalig eko-tillverkning brukar ofta sätta kvalitet högt uppe i prioritet.

Vilka ingredienser är big no no:s för er som ni sedan undviker?

Syntetiska silikoner/siloxaner och petroleumoljor kommer aldrig finnas hos oss. De tillför inget av värde, kan ge onödigt smörjberoende och belastar miljön. Jag vill ha förnyelsebara råvaror. Man kommer aldrig hitta metylisothiazolinone hos oss men det börjar fasas ut på marknaden tack och lov då de innan har använts i ekologiska produkter. Vi ratar zinkpyriton som är giftigt för vattenorganismer. Det anses för giftigt för att ha i båtfärg men är tillåtet i shampoo, vilket är skrämmande faktiskt. Likaså brukar jag rata propylenglycol då det visar på att man använder lösningsmedel (från petroleumindustrin) för att utvinna vegetabiliska oljor. Vi vill inte ha phenoxyethanol, ett konserveringsmedel som visserligen är tillåtet i ekoprodukter, som verkar kunna framkalla allergier (lite som zolinonen), även om det inte är lika farligt för miljön. Vi vill inte ha syntetiska solfilter då de är skadliga för vattenorganismer och rätt läbbiga om man läser på. Såklart ska mikroplasterna inte heller finnas men även dessa fasas nu ut tack och lov.

Vidare ska Triclosan bort. De förstör fotosyntesen hos växter och då är vi illa ute om det sprids och dessutom är det skadligt för vattenorganismer. Jag har många fler no-nos, men generellt så litar jag mer på väl använda växter och vegetabiliska oljor med fettsyror och vitaminer än vad jag litar på syntetiska "nya" kemikalier.

Vilken är din och era kunders favoritprodukt/er från c/o Gerd?

Åh, det är många. Jag älskar allt med blåbär och det är många produkter. Handkrämen är grym, 24/7 Skin Balm är så bra till mycket, B2 Hair Serum är ju bäst och för att inte tala om Unisex Deodorant. Peelingen till ansiktet är även den ljuvlig och har ett kanonpris med tanke på hur stor den är. Muscle liniment är bäst på marknaden. Ansiktsserien gör mitt ansikte lyckligt. Och hur gott doftar inte Sauna Cool Scrub? Jag kan fortsätta länge. Vi brukar göra korta filmer på sociala medier och Youtube där vi lyfter fram och pratar om våra favoriter som ni ser är många.

Tack Maria för dina ord och för ett fint samarbete. Har ni vägarna förbi Jönköping eller Falköping – se till att besöka Skogsro Spa nästa gång. Det kommer vara värt de extra milen, med råge.

Instagram: @skogsrospa

Youtube: Skogsro Spa

Hemsida: https://www.skogsrospa.se

Stina Åkerlund

Psst… Glöm inte att du kan beställa deodorant utan aluminium, ekologiskt badsalt, ekologisk body lotion och annat från Care Of Gerd!

 


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 3SGwku:
Kommentarer:
Fortsätt »

Stina Åkerlund är Key Account Manager här på c/o Gerd. Jag arbetar och ansvarar således för majoriteten av våra återförsäljare, men även med nya intressenter, samt bygger i detta nu upp en gedigen säljavdelning i vår stora tillväxtsatsning kommande tid.

Vem är jag? Jag är civilekonomen med ett stort estetiskt som kreativt intresse avseende såväl dans, musik, mode, skönhet och mat. Musik och dans har länge varit lite som mina terapier och kan försätta mig i oerhörda känslor av eufori. Vidare har jag alltid älskat mode och skönhet som ett sätt att uttrycka vem jag är och tar det sällan så allvarligt där jag genom åren haft diverse frisyrer som looks då mitt rastlösa jag velat testa något nytt. Speaking of mat, jag är en foodie av rang och det är förmodligen enklaste vägen till att vinna mitt intresse och mitt hjärta.

Jag är en högpresterande doer och har ofta nära till skratt. Jag brinner för kundvård och relationsskapande som är på riktigt och vill ofta överträffa mina kunders förväntningar.Vad jag engagerar mig: Feminismen, #metoo-rörelsen samt anti-mobbning.

?Never stop being a good person because of bad people?

Kontakt:
Instagram @stinaakerlund

Mail:stina@careofgerd.se

Publicerat: 2018-06-11