Minimera stress inför semestern – planera – go with the flow

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Minimera stress inför semestern

Minimera stress inför semestern

Minimera stress inför semestern – planera – go with the flow. Jag tillhör dem som ofta hamnat i den situationen att jag jobbat i princip natt och dag sista veckorna innan semester. Allt som måste ordnas, förberedas och för att inte tala om alla surdegar, som man skjutit på, som helt plötsligt måste vara klara innan ledighet. Resultatet av det har varit att de två första veckorna av semester har jag varit så slut att jag knappt orkat med mig själv. Jag misstänker att allt för många gör samma sak.
Många av oss har sinnebilden att semestern måste vara en perfekt regisserad vistelse. Solen ska lysa, ungarna vara sams och glada, parfolket ska ha vilt och hämningslös sex, ta hand om relationen, som fått stå på stand-by, för det är ju semester snart…… Vi ska umgås med idel glada och trevliga människor, grillen ska glöda med perfekt kolbädd, och vi sippar lagom mycket kallt vitt vin.

Visst kan scenariot till viss del se ut som ovan, men semester innebär också många gånger att vi ska enas och samsas med andras känslor, förväntningar, drömmar och önskemål, inte bara våra egna. Och har vi dessutom stressat oss in i semestern och fortsätter i samma fart, då är det illa. För ofta ska vi ju måla huset, byta tak, gräva grund, kapa ved, umgås med människor vi kanske inte själva alltid valt. Vecka ett ska vi vara där, vecka två här och så fortsätter det. I det tillståndet pratar vi inte mindfulness, utan om ett expresslok i rasande hastighet på väg emot urspårning.

Så hur gör man?

Planera! Börja i god tid på jobbet med att röja undan alla de där surdegarna, som måste vara klar innan semestern. Och med god tid menar jag minst en månad innan, därefter kan en mental nedtrappning påbörjas de sista två veckorna. Därefter tycker jag att man ska vara snäll med sig själv, lev enligt principen go with the flow. Är du glad och nöjd kommer ditt lugn och glada energi påverka alla i din närhet.

Jag önskar alla en skön och vilsam semester!

Anna-Lena Wiklund Rippert


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden BdpxDS:
Kommentarer:
Fortsätt »

Anna-Lena Wiklund Rippert är en av grundarna till C/O GERD. Jag är egenföretagare, mamma, dotter, vän, fru, syster o.s.v. Jag älskar kulturupplevelser av alla de slag: musik, film, konst, böcker, mat (ja jag räknar in det som en kulturupplevelse). Alla dessa saker tillför livet lycka och glädje, de är ett verktyg för att nå andra världar. Min familj och mina vänner är mig alla kära och mycket viktiga.Jag finner stor lycka, lugn och harmoni till kropp och själ av att promenera, jogga, yoga, styrketräna. Det är en stor gåva att ha en frisk och stark kropp. Jag är en nyfiken person och hoppas få behålla den nyfikenheten så länge jag lever. För den har fört mig framåt, gjort att jag vågat prova på nya saker. Jag tror att det kan vara en viktig egenskap för en entreprenör.

Kontakt:

Mail:anna-lena@careofgerd.se

Publicerat: 2018-06-09
Vår i luften!

Vår i luften!

ÄNTLIGEN! Dagarna blir längre, marken är bar och jag har tagit årets första cykeltur. Jag känner mig som när jag var barn och gav mig ut i skogen för att leta efter vårtecken, trots att jag visste att än är det nog liiiiiite tidigt.
C/O GERD VÅRBOOST MED SIMON SKÖLD - 17 - 19 MAJ

C/O GERD VÅRBOOST MED SIMON SKÖLD - 17 - 19 MAJ

Börja våren på allra bästa sätt med en härlig vårboost i Östersund Frösö Parks Hotell och Spa! Under tre dagar kommer vi ha en underbar träningshelg med fokus på att må bra genom träning, fantastisk mat och underbara spaupplevelser. Under helgen har vi Simon Sköld som vår ciceron i träningen, ℅ Gerd som spavärdar och Frösö Park Hotells prisbelönta kockar sätter menyn
c/o Gerd änglaprojekt i Sydafrika

c/o Gerd änglaprojekt i Sydafrika

Vi har fått den stora förmånen att hjälpa en förskolan i Philippi Township, Kapstaden! De har ett enormt behov av i stort sett allt från blöjor, kläder, mat till allt vad man kan behöva ha på just en förskola. Följ med c/o Gerds VD Johan Wiklund i en serie artiklar när han åker ner till Kapstaden den 10 februari. Var med och stötta förskolan du med!