Minimera stress inför semestern – planera – go with the flow

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Minimera stress inför semestern

Minimera stress inför semestern

Minimera stress inför semestern – planera – go with the flow. Jag tillhör dem som ofta hamnat i den situationen att jag jobbat i princip natt och dag sista veckorna innan semester. Allt som måste ordnas, förberedas och för att inte tala om alla surdegar, som man skjutit på, som helt plötsligt måste vara klara innan ledighet. Resultatet av det har varit att de två första veckorna av semester har jag varit så slut att jag knappt orkat med mig själv. Jag misstänker att allt för många gör samma sak.
Många av oss har sinnebilden att semestern måste vara en perfekt regisserad vistelse. Solen ska lysa, ungarna vara sams och glada, parfolket ska ha vilt och hämningslös sex, ta hand om relationen, som fått stå på stand-by, för det är ju semester snart…… Vi ska umgås med idel glada och trevliga människor, grillen ska glöda med perfekt kolbädd, och vi sippar lagom mycket kallt vitt vin.

Visst kan scenariot till viss del se ut som ovan, men semester innebär också många gånger att vi ska enas och samsas med andras känslor, förväntningar, drömmar och önskemål, inte bara våra egna. Och har vi dessutom stressat oss in i semestern och fortsätter i samma fart, då är det illa. För ofta ska vi ju måla huset, byta tak, gräva grund, kapa ved, umgås med människor vi kanske inte själva alltid valt. Vecka ett ska vi vara där, vecka två här och så fortsätter det. I det tillståndet pratar vi inte mindfulness, utan om ett expresslok i rasande hastighet på väg emot urspårning.

Så hur gör man?

Planera! Börja i god tid på jobbet med att röja undan alla de där surdegarna, som måste vara klar innan semestern. Och med god tid menar jag minst en månad innan, därefter kan en mental nedtrappning påbörjas de sista två veckorna. Därefter tycker jag att man ska vara snäll med sig själv, lev enligt principen go with the flow. Är du glad och nöjd kommer ditt lugn och glada energi påverka alla i din närhet.

Jag önskar alla en skön och vilsam semester!

Anna-Lena Wiklund Rippert


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden JSj9sv:
Kommentarer:
Fortsätt »

Anna-Lena Wiklund Rippert är en av grundarna till C/O GERD. Jag är egenföretagare, mamma, dotter, vän, fru, syster o.s.v. Jag älskar kulturupplevelser av alla de slag: musik, film, konst, böcker, mat (ja jag räknar in det som en kulturupplevelse). Alla dessa saker tillför livet lycka och glädje, de är ett verktyg för att nå andra världar. Min familj och mina vänner är mig alla kära och mycket viktiga.Jag finner stor lycka, lugn och harmoni till kropp och själ av att promenera, jogga, yoga, styrketräna. Det är en stor gåva att ha en frisk och stark kropp. Jag är en nyfiken person och hoppas få behålla den nyfikenheten så länge jag lever. För den har fört mig framåt, gjort att jag vågat prova på nya saker. Jag tror att det kan vara en viktig egenskap för en entreprenör.

Kontakt:

Mail:anna-lena@careofgerd.se

Publicerat: 2018-06-09
SOMMARENS UNDERBARA ERBJUDANDEN & KAMPANJER

SOMMARENS UNDERBARA ERBJUDANDEN & KAMPANJER

Vi har laddat upp med härligt somriga erbjudanden som vi vet att ni kommer att tycka om! Alla erbjudanden finns att köpa på careofgerd.se och hos de återförsäljare som tagit in kampanjerna. Ta hand om er och unna er en stund av egentid under sommaren 2020.
Tipsen från c/o Gerd Live - MANLIG HUDVÅRD

Tipsen från c/o Gerd Live - MANLIG HUDVÅRD

Manlig hud skiljer sig en hel del från kvinnlig hud. Som regel är den manliga huden ofta tjockare och innehåller mer kollagen, män har oftare en fetare hud och får därför mindre rynkor. Den manliga huden drabbas lättare av akne och orenheter vilket ställer andra krav på framför allt peeling och konsistens på krämer.
Lyxigaste Morsdagspresenten till fantastiskt pris

Lyxigaste Morsdagspresenten till fantastiskt pris

På söndag 31 maj är det alla underbara mammors dag. Vi på Careofgerd är riktiga morsgrisar, vad vore vi utan vår alldeles egen lilla mamma Gerd. Vi är uppvuxna med många starka kvinnor runt omkring oss. Ett urstarkt matriarkat, som genomsyrat oss med kärlek och klokskap.