Bikramyoga – den heta yogan för både kropp och själ.

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Bikramyoga – den heta yogan för både kropp och själ.

Bikramyoga – den heta yogan för både kropp och själ.

Bikramyoga är en yogaserie som utvecklades av en indisk yogalärare som på 70-talet började lära ut serien i västvärlden. Serien består av 26 hathayoga-poser och två andningsövningar. Yogaserien utövas under 90 minuter, i ett rum som är uppvärmt till ca 40 grader med en fuktighet omkring 40 procent.
Unikt för Bikramyogaserien är dels värmen och fukten men även att samtliga poser alltid utförs på samma sätt och i samma ordning, på varje klass. Det finns många fördelar med att serien alltid repeteras på detta sätt varav en är att det blir lätt att se sina egna framsteg.

Värme – för ökad blodcirkulation

Tanken med värmen är från början att efterlikna det indiska klimatet och dess gynnsamma effekter på kroppen men värmen har också många positiva effekter på kroppen. Värmen mjukar upp muskler och leder vilket minskar risken för skador och det blir lättare att stretcha. Nya studier visar även att värmen (likt ett bastubad) vidgar de perifera blodkärlen och minskar blodtrycket. Värmen gör också att man svettas mycket och känslan efter ett pass är att man är väldigt ren och att huden känns som ny.

Andligt eller inte – du bestämmer själv

Bikramyoga är en väldigt skonsam träningsform som i stort sett alla människor kan utöva; ung som gammal, sjuk som frisk, mjuk som stel, stark som svag och nybörjare som avancerad. Alla tränar individuellt utefter sin egen förmåga, men tillsammans i en och samma klass. För att få ut det mesta möjliga av sin yogaträning handlar det inte om hur ”perfekt” man kan utföra en yogarörelse, utan det handlar om att utefter kroppens förmåga göra det bästa man kan.

Bikramyoga undervisas på ett rakt och tydligt sätt men instruktioner som lätt skall kunna förstås och omvandlas från hjärna till kropp. Klasserna är relativt direkta, praktiska och strukturerade på ett mer vetenskapligt sätt vilket tilltalar många. De mer ”spirituella/andliga” aspekterna av yogan är mer subtila och personliga. I en Bikramyogaklass får alla en chans att i sin egen takt, utforska vad spiritualitet/andlighet är för just dem, utan att det pratas särskilt mycket om det i klasserna.

Bikramyoga i korthet:

26 poser och 2 andningsövningar i 40 grader och högre luftfuktighet Bikramyoga är en skonsam träningsform som passar alla, gammal som ung, stark som svag. Alla klasser är anpassade för att passa både nybörjare och erfarna yogisar. Värmer upp, stretchar och stärker muskler och leder. Förflyttar syresatt blod till hela kroppen för att återställa kroppens balans.

Några resultat av regelbunden träning är:

- starkare och mer tonade muskler

- ökad rörlighet i leder och muskler

- förbättrad fokus och koncentration

- ökad ämnesomsättning och förbränning

- ökad mental klarhet och stressreduktion

- förbättrad balans och koordinationsförmåga

Varmt välkomna att komma och prova Bikramyoga hos oss på Bikram Yoga City, Stockholms största Bikramyoga-studio på Olof Palmes Gata 11.

Öppet Hus under onsdagen den 6:e juni (Nationaldagen) kl.10, 12 & 15

Bikramyoga City har sålt våra produkter sedan ett tag tillbaka där utvalda produkter går att hitta på plats i deras studio ovan. Ange c/o Gerd som referens under denna dag och ni får yoga gratis! Hur bra!?

Instagram: @bikramyogacity

Hemsida: www.bikramyogacity.se


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden Vd6qcT:
Kommentarer:
Fortsätt »

c/o Gerd Magazine trendar c/o Gerd magazine håller koll på trender inom hållbar skönhet, mode, entreprenörskap, personlig utveckling och mat. Att skapa nya produkter gör att vi alltid måste ha ett öga mot omvärlden för att se vad som kommer, vad är på gång och vad är trend eller bara en dagslända. Här skriver vi om spännande nyheter

Kontakt:
Instagram @careofgerd

Mail:kundservice@careofgerd.se

Publicerat: 2018-06-04
SPAMYS MED c/o GERD  - CLARION SENSE SPA 25 SEPTEMBER

SPAMYS MED c/o GERD - CLARION SENSE SPA 25 SEPTEMBER

Varmt välkomna på den ultimata hudvårdskvällen med ℅ Gerd och Clarion Sense spa! Tillsammans kommer vi arbeta för att er hy kommer möta hösten och vintern med GLOW! Under kvällen lottar vi ut fina priser - både c/o Gerdprodukter och Spabehandlingar.
Bli återförsäljare till ℅ Gerd

Bli återförsäljare till ℅ Gerd

Nu rivstartar hösten och med den kommer massa nya möjligheter! ℅ Gerd naturliga och ekologiska produkter är omtyckt av många, vi har även en filosofi där vi bygger unika samarbeten som gör skillnad! Vi är ett av få märken som har aktivt valt bort grossister - av en enkelt anledning. Vi vill ha kontroll vem som säljer ℅ Gerd och vi ska inte hamna på de klassiska prisdumparsajterna online.
Höstboost med Lofsan 13 - 15 September i Jokkmokk

Höstboost med Lofsan 13 - 15 September i Jokkmokk

Börja hösten på allra bästa sätt med en härlig höstboost i Jokkmokk! Under tre dagar kommer vi ha en underbar träningshelg med fokus på att må bra! Vi på c/o Gerd önskar er hjärtligt varmt välkommen till Jokkmokk och på detta fullmatade program! Under helgen har vi Lofsan som vår ciceron och vad vore en träningshelg hos c/o Gerd om inte vi hade Sauna Sittningar.
c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika - 40 barn 2 fröknar

Ingen kan göra allt, tillsammans kan vi hjälpas åt att göra lite! Vi har ingen ambition att förändra världen i grunden. Vi har däremot en ambition och en tro att vi på riktigt kan göra skillnad i det lilla. Genom c/o Gerds Änglaprojekt i Sydafrika, Philippe Town Ship Kåkstäder, har vi under de senaste tre månaderna försett 40 barn med mat, medicin och material till undervisning. Vi har även sett till att två kvinnor fått lön under fyra månader för att ta hand om barnen!