Bikramyoga – den heta yogan för både kropp och själ.

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Bikramyoga – den heta yogan för både kropp och själ.

Bikramyoga – den heta yogan för både kropp och själ.

Bikramyoga är en yogaserie som utvecklades av en indisk yogalärare som på 70-talet började lära ut serien i västvärlden. Serien består av 26 hathayoga-poser och två andningsövningar. Yogaserien utövas under 90 minuter, i ett rum som är uppvärmt till ca 40 grader med en fuktighet omkring 40 procent.
Unikt för Bikramyogaserien är dels värmen och fukten men även att samtliga poser alltid utförs på samma sätt och i samma ordning, på varje klass. Det finns många fördelar med att serien alltid repeteras på detta sätt varav en är att det blir lätt att se sina egna framsteg.

Värme – för ökad blodcirkulation

Tanken med värmen är från början att efterlikna det indiska klimatet och dess gynnsamma effekter på kroppen men värmen har också många positiva effekter på kroppen. Värmen mjukar upp muskler och leder vilket minskar risken för skador och det blir lättare att stretcha. Nya studier visar även att värmen (likt ett bastubad) vidgar de perifera blodkärlen och minskar blodtrycket. Värmen gör också att man svettas mycket och känslan efter ett pass är att man är väldigt ren och att huden känns som ny.

Andligt eller inte – du bestämmer själv

Bikramyoga är en väldigt skonsam träningsform som i stort sett alla människor kan utöva; ung som gammal, sjuk som frisk, mjuk som stel, stark som svag och nybörjare som avancerad. Alla tränar individuellt utefter sin egen förmåga, men tillsammans i en och samma klass. För att få ut det mesta möjliga av sin yogaträning handlar det inte om hur ”perfekt” man kan utföra en yogarörelse, utan det handlar om att utefter kroppens förmåga göra det bästa man kan.

Bikramyoga undervisas på ett rakt och tydligt sätt men instruktioner som lätt skall kunna förstås och omvandlas från hjärna till kropp. Klasserna är relativt direkta, praktiska och strukturerade på ett mer vetenskapligt sätt vilket tilltalar många. De mer ”spirituella/andliga” aspekterna av yogan är mer subtila och personliga. I en Bikramyogaklass får alla en chans att i sin egen takt, utforska vad spiritualitet/andlighet är för just dem, utan att det pratas särskilt mycket om det i klasserna.

Bikramyoga i korthet:

26 poser och 2 andningsövningar i 40 grader och högre luftfuktighet Bikramyoga är en skonsam träningsform som passar alla, gammal som ung, stark som svag. Alla klasser är anpassade för att passa både nybörjare och erfarna yogisar. Värmer upp, stretchar och stärker muskler och leder. Förflyttar syresatt blod till hela kroppen för att återställa kroppens balans.

Några resultat av regelbunden träning är:

- starkare och mer tonade muskler

- ökad rörlighet i leder och muskler

- förbättrad fokus och koncentration

- ökad ämnesomsättning och förbränning

- ökad mental klarhet och stressreduktion

- förbättrad balans och koordinationsförmåga

Varmt välkomna att komma och prova Bikramyoga hos oss på Bikram Yoga City, Stockholms största Bikramyoga-studio på Olof Palmes Gata 11.

Öppet Hus under onsdagen den 6:e juni (Nationaldagen) kl.10, 12 & 15

Bikramyoga City har sålt våra produkter sedan ett tag tillbaka där utvalda produkter går att hitta på plats i deras studio ovan. Ange c/o Gerd som referens under denna dag och ni får yoga gratis! Hur bra!?

Instagram: @bikramyogacity

Hemsida: www.bikramyogacity.se


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden h9UUqf:
Kommentarer:
Fortsätt »

c/o Gerd Magazine trendar c/o Gerd magazine håller koll på trender inom hållbar skönhet, mode, entreprenörskap, personlig utveckling och mat. Att skapa nya produkter gör att vi alltid måste ha ett öga mot omvärlden för att se vad som kommer, vad är på gång och vad är trend eller bara en dagslända. Här skriver vi om spännande nyheter

Kontakt:
Instagram @careofgerd

Mail:kundservice@careofgerd.se

Publicerat: 2018-06-04
Vår i luften!

Vår i luften!

ÄNTLIGEN! Dagarna blir längre, marken är bar och jag har tagit årets första cykeltur. Jag känner mig som när jag var barn och gav mig ut i skogen för att leta efter vårtecken, trots att jag visste att än är det nog liiiiiite tidigt.
C/O GERD VÅRBOOST MED SIMON SKÖLD - 17 - 19 MAJ

C/O GERD VÅRBOOST MED SIMON SKÖLD - 17 - 19 MAJ

Börja våren på allra bästa sätt med en härlig vårboost i Östersund Frösö Parks Hotell och Spa! Under tre dagar kommer vi ha en underbar träningshelg med fokus på att må bra genom träning, fantastisk mat och underbara spaupplevelser. Under helgen har vi Simon Sköld som vår ciceron i träningen, ℅ Gerd som spavärdar och Frösö Park Hotells prisbelönta kockar sätter menyn
c/o Gerd änglaprojekt i Sydafrika

c/o Gerd änglaprojekt i Sydafrika

Vi har fått den stora förmånen att hjälpa en förskolan i Philippi Township, Kapstaden! De har ett enormt behov av i stort sett allt från blöjor, kläder, mat till allt vad man kan behöva ha på just en förskola. Följ med c/o Gerds VD Johan Wiklund i en serie artiklar när han åker ner till Kapstaden den 10 februari. Var med och stötta förskolan du med!