Tid för rabarber

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Tid för rabarber

Tid för rabarber

Rabarberpaj i all ära, men historiskt har rabarber använts som medicin.
Fibrerna i rabarberstjälkarna sägs ha en positiv effekt på matsmältningen. Förr torkades och maldes därför stjälkarna till pulver mot förstoppning. Rabarber är också rika på vitaminer och mineraler som har antiinflammatoriska egenskaper, och antioxidanter, som är renande och avgiftande. Rabarber sägs även vara bra för den som har sköldkörtelproblem.
 
Visste du att ...
1. Rabarber har odlats i Sverige sedan 1600-talet.
2. Den vanligaste sorten i Sverige heter Viktoria och har gröna stjälkar med rosaröda inslag, men det finns över hundra sorter.
3. Rabarber går bra att skära ner i bitar och frysa in. Skördad rabarber håller sig fräsch i kylskåp i ungefär en vecka.
4. Bladen är giftiga. Rabarberbladen innehåller oxalsyra som är giftigt i stora mängder och kan skada njurarna.
5. Rabarber är en grönsak, men säljs som en frukt. Den speciella, syrliga smaken kommer främst från äppelsyra. Strävheten kommer från oxalsyra och varierar mellan olika sorter.
6. Rabarber kan skördas från slutet av april och en bit in i augusti. I början av säsongen är stjälkarna som bäst och behöver sällan skalas. Längre in på säsongen blir fibrerna grövre och smaken träigare.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden XvE6KA:
Kommentarer:
Fortsätt »

c/o Gerd Magazine trendar c/o Gerd magazine håller koll på trender inom hållbar skönhet, mode, entreprenörskap, personlig utveckling och mat. Att skapa nya produkter gör att vi alltid måste ha ett öga mot omvärlden för att se vad som kommer, vad är på gång och vad är trend eller bara en dagslända. Här skriver vi om spännande nyheter

Kontakt:
Instagram @careofgerd

Mail:kundservice@careofgerd.se

Publicerat: 2024-05-15