Len hy med risvatten

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Len hy med risvatten

Len hy med risvatten

Japanska kvinnor upptäckte en gång i tiden fördelarna med risvatten för huden.
Efter att ha arbetat ute på risfältet med att tvätta ris hela dagen upptäckte kvinnorna att de fick mycket mjukare och slätare händer.
 
Numera är det inte en lika välbevarad hemlighet utan ris används som en självklar ingrediens idag i många skönhetsprodukter för både hår och hud. Risets många näringsämnen kan nämligen förbättra hårets och hudens tillstånd. Det är bland annat rikt på vitaminer, mineraler och antioxidanter som bidrar till att reparera cellerna som i sin tur förebygger till exempel för tidigt åldrande.
 
Risets naturliga egenskaper kan även lindra hudirritationer och rena porer då det inte bara tar inte bara bort orenheter på ytan, utan även pormaskar och den överskottsolja som får din hy att kännas fet och oljig. Ris rekommenderas även för att bleka huden, ta bort mörka fläckar och få en jämnare hudton.
 
Många tror att risvatten är det som blir över efter att du kokat ris på vanligt sätt. Du kan använda det vattnet, men det innehåller inte samma hälsoförmåner som när man tillagar äkta risvatten. Då använder du en betydligt större mängd vatten jämfört med vad du använder vid normal tillagning av ris.
 
Gör såhär:
Koka upp 5 matskedar ekologiskt ris i 2 dl vatten. Stäng sedan av värmen och låt det stå 30 minuter. Sila vätskan och häll upp risvattnet i en sprayflaska. Du kan även applicera det med en bomullstuss. Använd det i din dagliga skönhetsrutin. Kan appliceras flera gånger per dag.
 
Vill du inte koka eget risvatten har vi gjort det enkelt för dig genom att ha tillsatt naturlig risstärkelse i våra många av våra skönhetsprodukter. Du hittar stärkelse från i ris i bland annat våra ansiktskrämer, ansiktsmasker, hårserum och schampon. I schampot ger risstärkelsen fin volym genom att den binder sig som ett fint lager runt stråt och expanderar när håret torkar, dessutom bidrar det mjukhet, glans och lyster.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden pvTEAP:
Kommentarer:
Fortsätt »

c/o Gerd Magazine trendar c/o Gerd magazine håller koll på trender inom hållbar skönhet, mode, entreprenörskap, personlig utveckling och mat. Att skapa nya produkter gör att vi alltid måste ha ett öga mot omvärlden för att se vad som kommer, vad är på gång och vad är trend eller bara en dagslända. Här skriver vi om spännande nyheter

Kontakt:
Instagram @careofgerd

Mail:kundservice@careofgerd.se

Publicerat: 2023-11-07
Ge huden en fuktkick

Ge huden en fuktkick

Har du torrhetsrynkor och huden i ansiktet känns grå och glåmig? Då är det dags för en rejäl fuktkick.
Rengör du dig rätt?

Rengör du dig rätt?

Ett vanlig miss vid ansiktsrengöring är att man inte använder skrubbkräm eller inte tvättar sig på morgonen.