Träna bort stress

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Träna bort stress

Träna bort stress

Träning är ofta något vi prioriterar bort när vi känner oss stressade och ska hinna med allt annat i vardagen.
Om du är väldigt stressad kan en en stund på yogamattan eller kort promenad vara alldeles tillräckligt, huvudsaken är att du lägger lite tid på dig själv och din kropp. Det är när vi är stressade som vi behöver träning som allra mest.

En stunds yoga kan göra oss både lugnare och gladare, visar studier. Få träningsformer hjälper oss ner i varv som yoga.

Att gå är en annan av de enklaste motionsformerna vi kan ägna oss åt. Kanske på väg till eller från jobbet? Samtidigt som du hjälper kroppen att ta hand om stresshormonet kortisol så får du bra motion genom att gå.
En joggingtur i anpassat tempo och gärna med skön musik i lurarna hjälper de flesta att rensa tankarna och att de upprepande rörelserna hjälper oss att komma in i ett slags meditativt tillstånd. När vi springer utsöndras dessutom ämnen i kroppen som gör oss både lugnare och gladare.
 
Stress sätter sig i kroppen på olika sätt och vi blir ofta stela i axlar och nacke. Att stretcha hjälper till att släppa på spänningarna och komma ner i varv och känna sig lugnare.
 
Att dansa och röra sig till musik kan få oss att koppla bort allt annat en stund. Musik i sig kan också påverka hur vi känner oss.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden AEdCXm:
Kommentarer:
Fortsätt »

c/o Gerd Magazine trendar c/o Gerd magazine håller koll på trender inom hållbar skönhet, mode, entreprenörskap, personlig utveckling och mat. Att skapa nya produkter gör att vi alltid måste ha ett öga mot omvärlden för att se vad som kommer, vad är på gång och vad är trend eller bara en dagslända. Här skriver vi om spännande nyheter

Kontakt:
Instagram @careofgerd

Mail:kundservice@careofgerd.se

Publicerat: 2023-08-24