Surt gör magen glad!

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Surt gör magen glad!

Surt gör magen glad!

Efter surdeg kommer syrade grönsaker! Att pickla, syra eller lägga in grönsaker har återigen blivit populärt.
Konserveringsmetoden kallas även fermentering eller mjölksyrajäsning eftersom mjölksyrabakterier på grönsakerna omvandlar, fermenterar, kolhydrater till bland annat mjölksyra som i sin tur gör det blir syrligt.
 
Syrade grönsaker kräver inga avancerade maskiner, bara tid att mogna och fermenteringen gör att de blir konserverade och aromatiska, som är snälla mot magen. De flesta grönsaker går att fermentera, men de vanligaste är lök, vitkål, rödbetor, blomkål, morötter, gurka, paprika och rädisor.
 
I och med att metoden är konserverande så gör det att livsmedlet som syrats inte bryts ned, förstörs och blir dåligt i den takt det annars skulle ha blivit det. Att syra grönsaker är bra av flera olika anledningar. När man äter syrade grönsaker så förses tarmen med levande bakteriekultur som den mår bra av och som kan påverka immunsystemet. Syrningsprocessen gör även att vitamin C bevaras i grönsakerna och att upptaget av järn i måltiden kan blir bättre. Gör magen glad och passa på att lägga in olika grönsaker nu när det är säsong så har du på lager hela vintern.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden NBnfSq:
Kommentarer:
Fortsätt »

c/o Gerd Magazine trendar c/o Gerd magazine håller koll på trender inom hållbar skönhet, mode, entreprenörskap, personlig utveckling och mat. Att skapa nya produkter gör att vi alltid måste ha ett öga mot omvärlden för att se vad som kommer, vad är på gång och vad är trend eller bara en dagslända. Här skriver vi om spännande nyheter

Kontakt:
Instagram @careofgerd

Mail:kundservice@careofgerd.se

Publicerat: 2023-08-16