Self care är health care

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Self care är health care

Self care är health care

Att stanna upp en liten stund om dagen och ge dig själv några minuter egentid kan göra underverk för din hälsa!
Det handlar om att ta hand om sin fysiska, mentala och emotionella hälsa. Vårdar man sig själv så förbättrar man sitt liv, uppnår en balans och blir generellt gladare och lugnare.
 
Att stanna upp och andas några djupa andetag är en sak som kan göra stor skillnad för din hälsa. Sätt dig ned och andas in i fyra sekunder, fokusera på att andas ända ner i magen, håll andan och andas sedan ut i fyra sekunder.
 
Promenera mera. Fysisk aktivitet är bra för den psykiska hälsan. En kort promenad om så bara i korridoren på kontoret för att få lite rörelse under dagen gör skillnad – även bara fem minuter!
 
Lätta på ditt mentala bagage genom att under några minuter fundera på vad du kan plocka bort för tankar som tynger ditt sinne. Kan du skjuta fram ett tufft beslut som du inte behöver ta just idag?
 
Ge omtanke till din kropp. Ägna fem minuter om dagen till att smörja in dig, lägga en ansiktsmask, göra en ansiktsskrubb eller fila fötterna. En kort stund både morgon och kväll får dig att koppla av och må bra.
 
Avsätt fem minuter under dagen för att skriva ner hur du mår. Att skriva ned dina tankar hjälper dig att slappna av och tar bort tyngd från dina axlar.
 
Ta en paus från telefonen och sociala medier. De flesta av oss spenderar alltför mycket tid på sociala medier och framför skärmar. Vi tar in så mycket intryck och information att det kan kännas överväldigande. Det bästa du kan göra för din mentala hälsa är att sätta telefonen i tyst läge en stund varje dag och kolla den inte under den tiden.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden fp98GY:
Kommentarer:
Fortsätt »

c/o Gerd Magazine trendar c/o Gerd magazine håller koll på trender inom hållbar skönhet, mode, entreprenörskap, personlig utveckling och mat. Att skapa nya produkter gör att vi alltid måste ha ett öga mot omvärlden för att se vad som kommer, vad är på gång och vad är trend eller bara en dagslända. Här skriver vi om spännande nyheter

Kontakt:
Instagram @careofgerd

Mail:kundservice@careofgerd.se

Publicerat: 2023-08-16