Myter om manlig rakning

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Myter om manlig rakning

Myter om manlig rakning

Det finns en hel del seglivade myter om manlig rakning som vägrar att försvinna.
Generellt är troligtvis en av de mest envisa myter om rakning som hänger kvar "raka aldrig mothårs". Har du känslig hud så kan säkert mothårsrakning resultera i irritation, särskilt om du använder flerbladshyvlar som skapar mycket friktion, men samtidigt är det är svårt att få till den där riktigt hudnära rakningen genom att enbart raka medhårs. Resultatet kan istället bli att du ändå blir irriterad i hyn eftersom du då tar i mer och stressar huden i dina försök att bli så renrakad som möjligt. Grundregeln är att även ta ett pass mothårs om det går. Använder du klassisk säkerhetshyvel och ordentliga tillbehör som rakkräm eller raktvål, så bör mothårsrakning inte bara vara riskfritt för huden, utan till och med nödvändigt för ultimat resultat! Eco Clean Face Canola fungerar utmärkt som rakkräm och fungerar även på känslig hud.
 
"Om jag har skägg så slipper jag rakning och grooming" är ett annat vanligt missförstånd. Många uppfattar att odling av skägg innebär att man kan strunta i rakning och ansiktsvård. Men så länge man inte medvetet strävar efter en vildvuxen look så kommer man snart att inse att även ett skägg kräver lite vård om det ska vara snyggt. Du slipper förmodligen ändå inte att raka halsen, och har du hår högt upp på kinderna bör du också raka till några snygga linjer. Och naturligtvis måste ett skägg också jämnas till då och då med sax eller trimmer. Regelbunden användning av skäggolja tillsammans med borste är vår starka rekommendation. Pure Jojoba Oil fungerar på alla hudtyper, men är du känslig och lätt får röda utslag eller problem med svamp eller mjäll i skägget är Lingonberry Clear Skin något du bör prova.
 
Visst vore det trevlig om myten stämde om att "rakning får skägget att växa bättre", men tyvärr, varken rakning eller vaxning får skägget att växa snabbare. Skäggstrånas grovhet ökar inte heller bara för att du rakar dig oftare. Däremot blir skäggstråna lite grövre när vi blir äldre, men det har inte med rakningen att göra. Så några genvägar med rakhyveln finns alltså inte.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden aF2Epf:
Kommentarer:
Fortsätt »

c/o Gerd Magazine trendar c/o Gerd magazine håller koll på trender inom hållbar skönhet, mode, entreprenörskap, personlig utveckling och mat. Att skapa nya produkter gör att vi alltid måste ha ett öga mot omvärlden för att se vad som kommer, vad är på gång och vad är trend eller bara en dagslända. Här skriver vi om spännande nyheter

Kontakt:
Instagram @careofgerd

Mail:kundservice@careofgerd.se

Publicerat: 2023-08-16