Baka utan mjöl
Baka ett saftigt havrebröd utan mjöl. Havre är proteinrikt, fiberrikt och innehåller nyttigt fett.
Förgyll din lediga dag med en lång brunch med ett perfekt lättlagat bröd för den som inte äter, eller kan äta, vetemjöl av olika anledningar.
Ingredienser:
7 dl ekologiska havregryn (mixas till mjöl)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 ekologiska ägg
3 ½ dl filmjölk
toppa med havregryn
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett fint mjöl i en mixer.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en rymlig bunke.
3. Blanda ihop alla ingredienser till en kladdig deg.
4. Häll degen i en avlång bakform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.
5. Grädda längst ner i ugnen i ca 55 min. Ta upp pappret och brödet ur formen och låt den svalna.