Bin är viktiga

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Bin är viktiga

Bin är viktiga

En tredjedel av den mat vi äter kommer från växter som bin och humlor pollinerar. Men tyvärr är bina hotade på flera sätt.
Bin hotas av gifter, bekämpningsmedel, sjukdomar och ett förändrat odlingslandskap som gör det sämre för dem att hitta mat. Utan bin som pollinerare skulle vi gå miste om många livsmedel, särskilt frukt och grönsaker.

När bin samlar in pollen och nektar för att göra honung pollinerar de även blommorna de besöker. Pollineringen är helt nödvändig för att frön, frukter och grönsaker ska bildas.
 
Fem enkla tips på hur du kan hjälpa våra kära bin:
1. Bygg ett bihotell i din trädgård eller på din balkong. Bina behöver hitta platser i naturen där de kan bygga sina bon.
2. Städa inte hela trädgården. Lämna delar av din trädgård ostörd och skräpig för att skapa en skyddad miljö för bina. Blomsterbutikerna säljer färdiga fröpåsar med ängsblandningar som bina gillar.
3. Plantera växter i din trädgård som bin behöver. Ringblomma, tagetes, rosenskära och örter som timjan, lavendel, oregano och salvia är exempel på bra växter.
4. Gör din gräsmatta mer bivänlig genom att bara klippa delar av den och mer sällan. Maskrosor och tusenskönor är godis för bina.
5. Sist men inte inte minst. Använd inte bekämpningsmedel och insektsgifter.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden VJ8DeU:
Kommentarer:
Fortsätt »

c/o Gerd Magazine trendar c/o Gerd magazine håller koll på trender inom hållbar skönhet, mode, entreprenörskap, personlig utveckling och mat. Att skapa nya produkter gör att vi alltid måste ha ett öga mot omvärlden för att se vad som kommer, vad är på gång och vad är trend eller bara en dagslända. Här skriver vi om spännande nyheter

Kontakt:
Instagram @careofgerd

Mail:kundservice@careofgerd.se

Publicerat: 2023-05-15
Vad är lycka?

Vad är lycka?

Att få sitta och meditera med en kopp kaffe i handen på en bergklack eller stubbe i skogen slår det mesta.
Ida Kjos favoriter!

Ida Kjos favoriter!

När vi går från höst till vinter så behöver vi tänka till om vilka produkter vi använder. I Norden blir huden lätt fuktfattig varpå man lätt kan uppleva att huden blir torr och fnasig. Här visar Ida Kjos hennes favoriter för att möta vintern med en hud i balans.