Vill du börja springa?

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Vill du börja springa?

Vill du börja springa?

Nu är det en perfekt tid. Dagarna är ljusare och länge så det finns gott om tid att ge sig ut .
Såhär kommer du igång – våra 10 bästa tips:

1. Börja långsamt. Gå inte ut för hårt. Då kommer du förmodligen dra på dig en överbelastningsskada. Varva jogg med gång och tillåt de första passen att vara kortare i början. Ta det lugnt och ge dig tid att lära dig tycka om löpningen.

2. Se att ha vilodagar mellan passen. Börja inte från noll till börja springa varje dag. Din kropp behöver lite tid på sig att anpassa sig till en ny aktivitet.

3. God löpteknik sitter i att få det att se lätt ut. Spänn inte hela kroppen och pressa på maximalt från början till slut. Skaka armarna, slappna av i käken och händerna. Försök hålla överkroppen upprätt, även när du börjar bli trött.

4. Satsa på ett par bra skor. Bra skor håller dina fötter glada och fria från smärta.

5. Spring inte om du får ont. Träning är förknippad med viss smärta som träningsvärk men börjar dina knän och benhinnor göra ont pausa träningen i några dar.

6. Variera underlaget så att du varvar mellan att springa på asfalt, grusväg, skogsslingor med täckbark och löpband. Det minskar risken för förslitning och utmanar musklerna på flera sätt.

7. Gör springturen lättsam och glädjefylld. Testa att springa med hund eller kompis, eller lyssna på din favoritmusik eller pod samtidigt.
Prova också att tävla mot dig själv.

8. Använd runkeeper i din telefon för att hålla koll på din löpning eller testa att springa med hjälp av appar. Vill du bli jagad av zombies eller bara få allmän pepp? Det finns något för alla.

9. Glöm inte att stretcha efter ditt pass, framför allt vad- och lårmusklerna inklusive knäsenorna.

10. Drick ordentligt, minst en halvliter vatten per tillfälle.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden KUdExP:
Kommentarer:
Fortsätt »

c/o Gerd Magazine trendar c/o Gerd magazine håller koll på trender inom hållbar skönhet, mode, entreprenörskap, personlig utveckling och mat. Att skapa nya produkter gör att vi alltid måste ha ett öga mot omvärlden för att se vad som kommer, vad är på gång och vad är trend eller bara en dagslända. Här skriver vi om spännande nyheter

Kontakt:
Instagram @careofgerd

Mail:kundservice@careofgerd.se

Publicerat: 2023-04-11