Vad är lymfdränage?

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Vad är lymfdränage?

Vad är lymfdränage?

Mikrostimulans och daglig lymftömning av huden i ansiktet minskar svullnad och ger oss frisk och klar hud.
Vad är lymfdränage bra för? Lymfsystemet är vårt reningsverk och en del av kroppens naturliga immunförsvar som tar hand om slaggprodukter och transporterar bort det som är skadligt för oss.

Ett bra lymfflöde ger starka, smidiga muskler och leder, elastisk bindväv och kan göra så du blir mindre svullen och stel.

Symptom på problem med lymfsystemet är exempelvis oren och svullen hy, celluliter,
huvudvärk, spänningar i nacke och sömnproblem.

Orsaker till problem med lymfsystemet kan vara för lite fysisk motion, dålig kost, stress, rökning och vätskebrist.

Det bästa sättet att få bukt på problemen är att hjälpa lymfan på traven genom en så kallad lymfdränage. Eftersom lymfsystemet saknar en pump, såsom hjärtat är för blodsystemet, måste vi hålla oss i rörelse för att lymfan ska kunna utföra sitt arbete.

Ansiktet till exempel behöver mikrostimulans och daglig lymftömning för att undvika svullnader och för att vi ska få den friska, klara huden vi vill ha.

Lymfan finns precis under huden och lymfstimulans i form av lätt massage och enkla lymftömningsrörelser kan göras ofta och passar att läggas in i din dagliga hudvårdsrutin.

Mikrostimulans med fingrarna öppnar upp lymfportarna så att lymfan kan rinna vidare.
Man stryker eller trycker därför nätt på huden med långsamma cirkulära rörelser.
Man öppnar alla lymfportar med cirkulära rörelser och sedan leds lymfan genom lätta strykningar med fingrarna från mitten på ansiktet och utåt.

Detta kan även göras med borste eller gua sha sten. Alla lymfkärl har klaffar som gör att lymfan går åt ett håll, därför är det viktigt att alltid jobba med lymfan och inte mot den.

Lymfdränage kan även utföras över hela kroppen genom lätta och långa strykningar som går i riktning mot ljumskarna, armhålorna och bröstbenet där vi har ansamlingar av lymfknutor.

På nätet finns många instruktionsfilmer som visar hur man gör.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden Qy6dns:
Kommentarer:
Fortsätt »

c/o Gerd Magazine trendar c/o Gerd magazine håller koll på trender inom hållbar skönhet, mode, entreprenörskap, personlig utveckling och mat. Att skapa nya produkter gör att vi alltid måste ha ett öga mot omvärlden för att se vad som kommer, vad är på gång och vad är trend eller bara en dagslända. Här skriver vi om spännande nyheter

Kontakt:
Instagram @careofgerd

Mail:kundservice@careofgerd.se

Publicerat: 2023-04-11