DIY Frökrukor

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
DIY Frökrukor

DIY Frökrukor

Se till att spara toapappersrullarna hemma, de är nämligen perfekta som små odlingskrukor när man vill förså frön.
Toapappersrullarna är perfekta som små odlingskrukor, och dessutom är det både miljösmart och perfekt pyssel med barnen.
 
Gör så här:
1. Ta en pappersrulle och klipp den i önskad höjd. Klipp sedan upp fyra flikar i ena änden. Vik in flikarna så att de bildar en botten. Man kan också skippa att göra en botten och ställa rullarna direkt på tidningspapper i ett tråg.
 
2. Fyll rullen med planteringsjord, men se till att lämna ett par centimeter högst upp. Vattna. Lägg i ett eller flera frön, fyll upp med jord och vattna lite igen så de inte torkar ut. Placera sedan rullarna ljust och låt de stå och gro, helst i ett tråg. Stora frön som gror snabbt passar bäst för toarullar.
 
3. När plantorna är redo att planteras ut – plantera ner dem tillsammans med rullen. Rötterna hittar sedan ut av sig själva och du kommer få fantastiska växter. Man kan också riva upp en sidan på rullen lite så hittar rötterna ut lättare. Se till att det finns tillräckligt med jord runt toarullarna, så blir det inget mögel och gräv ner toarullen så djupt att den inte sticker upp ur jorden. Den kommer att förmultna i jorden.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden UHHfDw:
Kommentarer:
Fortsätt »

c/o Gerd Magazine trendar c/o Gerd magazine håller koll på trender inom hållbar skönhet, mode, entreprenörskap, personlig utveckling och mat. Att skapa nya produkter gör att vi alltid måste ha ett öga mot omvärlden för att se vad som kommer, vad är på gång och vad är trend eller bara en dagslända. Här skriver vi om spännande nyheter

Kontakt:
Instagram @careofgerd

Mail:kundservice@careofgerd.se

Publicerat: 2023-03-21
Vad är lycka?

Vad är lycka?

Att få sitta och meditera med en kopp kaffe i handen på en bergklack eller stubbe i skogen slår det mesta.
Ida Kjos favoriter!

Ida Kjos favoriter!

När vi går från höst till vinter så behöver vi tänka till om vilka produkter vi använder. I Norden blir huden lätt fuktfattig varpå man lätt kan uppleva att huden blir torr och fnasig. Här visar Ida Kjos hennes favoriter för att möta vintern med en hud i balans.