Meditera mera!

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Meditera mera!

Meditera mera!

Att meditera några minuter om dagen kan ge liknande effekter som en hel semesterdag.
Meditation kommer från buddhismen och betyder "att vila utan ansträngning i det som är". All typ av meditation går ut på att vara i nuet och att inte lägga för mycket energi på att utvärdera dina tankar.

Olika former av meditation har använts i tusentals år som en andlig övning för att skapa inre frid. Idag är meditation lika mycket vetenskaplig och sekulär som den är andlig och massor av nya spännande studier avslöjar vad meditation kan göra för vårt välbefinnande: stärka hälsan och förbättra humöret, minska ångest och stress, öka uppmärksamhet och fokus och minska stressnivåer i kroppen.

Börja med några minuter, två gånger om dagen och ta det vidare därifrån.

Olika meditationsformer:

Mindfulness. Det innebär att fokusera på vad som händer i nuet. Uppmärksamma dina andetag och dina sinnen stund för stund. Du ska notera och observera dina tankar utan att lägga några värderingar i dem.

Vipassana. Härstammar från Buddha i Indien och är en av de äldsta meditationsformerna. Vipassana kan beskrivas som en reningsprocess som sträcker sig över 10 dagar. Man fokuserar på samspelet mellan kropp och sinne och att lösa upp spänningar.

Kundalini Shaking Meditation. I denna meditation ska man röra på sig, skaka loss och dansa. Syftet är att du ska släppa loss och lätta på spänningar och mentala spärrar. Har du svårt att sitta still och fokusera i en mer traditionell meditation efter en tuff arbetsdag kan denna form vara något att pröva!


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden S5Dp2W:
Kommentarer:
Fortsätt »

c/o Gerd Magazine trendar c/o Gerd magazine håller koll på trender inom hållbar skönhet, mode, entreprenörskap, personlig utveckling och mat. Att skapa nya produkter gör att vi alltid måste ha ett öga mot omvärlden för att se vad som kommer, vad är på gång och vad är trend eller bara en dagslända. Här skriver vi om spännande nyheter

Kontakt:
Instagram @careofgerd

Mail:kundservice@careofgerd.se

Publicerat: 2023-03-01
Vad är lycka?

Vad är lycka?

Att få sitta och meditera med en kopp kaffe i handen på en bergklack eller stubbe i skogen slår det mesta.
Ida Kjos favoriter!

Ida Kjos favoriter!

När vi går från höst till vinter så behöver vi tänka till om vilka produkter vi använder. I Norden blir huden lätt fuktfattig varpå man lätt kan uppleva att huden blir torr och fnasig. Här visar Ida Kjos hennes favoriter för att möta vintern med en hud i balans.