Massera mera!

Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

Landsväljare

Välj land och valuta bland flaggorna nedan.
  • Sweden
  • Europe
  • Germany
  • UK
  • USA
  • Europe
  • Outside Europe

Momsväljare

Välj att visa priser med eller utan moms.
Massage för hälsan

Massage för hälsan

Massage är inte bara underbart skönt, det händer mycket positivt i kroppen när man får massage.
Forskning visar att massage har positiva effekter på muskler, blodtryck och immunsystem. Massage har positiva effekter på muskler, blodtryck, immunsystemet och att massage kan mildra värk, depression, muskelskador, stress och sömnproblem.

När du slår dig är reflexen att du masserar området där det gör ont. Det är som att kroppen vet att en massage är bra mot skador och smärta. Att få massage mjukar upp spända muskler, lindrar stress och minskar de bakomliggande orsaker till t ex huvudvärk. Beröringen frigör kroppens egna smärtstillande hormoner, endorfiner, så att det gör mindre ont. Den ökade blodcirkulationen förbättrar läkningen och massage har även en positiv inverkan på bindväven. Massage motverkar och minskar den bindväv som brukar bildas i skadade eller orörliga muskler och gör musklerna mer smidiga och elastiska. Man har även sett att masserade muskler uppvisar större muskelmassa.

Själva ordet massage kommer troligtvis från latinets massa som betyder beröring, och just beröring sätter igång en rad med avstressande processer i kroppen och produktionen av må bra-hormonerna serotonin och dopamin stimuleras. Sömnen kan också förbättras av massage då kroppen slappnar av. När du får massage ökar även din blodcirkulation och därmed även syretillförseln i blodet. Det är positivt för hela kroppen. En ökad syretillförsel till musklerna gör att deras läkning och återhämtning går snabbare.

Vid en undersökning fann man att bara en enda massagebehandling ökade antalet lymfocyter i kroppen, det vill säga en typ av vita blodkroppar som är en viktig del av immunförsvaret. Utifrån den undersökningen drogs slutsatsen att regelbunden massage således även kan ha en positiv effekt på inflammatoriska och autoimmuna tillstånd i kroppen.


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden RTA445:
Kommentarer:
Fortsätt »

c/o Gerd Magazine trendar c/o Gerd magazine håller koll på trender inom hållbar skönhet, mode, entreprenörskap, personlig utveckling och mat. Att skapa nya produkter gör att vi alltid måste ha ett öga mot omvärlden för att se vad som kommer, vad är på gång och vad är trend eller bara en dagslända. Här skriver vi om spännande nyheter

Kontakt:
Instagram @careofgerd

Mail:kundservice@careofgerd.se

Publicerat: 2023-02-28
Träna bort stress

Träna bort stress

Träning är ofta något vi prioriterar bort när vi känner oss stressade och ska hinna med allt annat i vardagen.
Kära bär

Kära bär

Tänk att ett så litet vackert bär kan ha så mycket superkraft och är lika bra för både insidan och utsidan av kroppen.